Last news in Fakti

10 Април, 2020 12:55 2 224 4

Над 2000 заразени с коронавирус в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • коронавирус-
  • заразени

Загиналите от болестта в Украйна са 69

Над 2000 заразени с коронавирус в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Потвърдените случаи на заразени в новия коронавирус в Украйна вече са над 2000, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Украинското министерството на здравеопазването съобщи, че регистрираните случаи в страната са се увеличили през последното денонощие от 1892 до 2203.

12 души са починали от причиняваното от коронавируса заболяване COVID-19. С това общият брой на смъртните случаи в Украйна е достигнал 69. 61 болни вече са оздравели. Най-много заразени има в западната Черновицка област (366), следвана от столицата Киев (348).

В Русия по информация на сайта Worldometers заразените с коронавирус са близо 12 хиляди, а от болестта са починали близо сто души. В страната бяха въведени мерки за ограничаване на разпространението на заразата, която беше определена като пандемия от Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 0 Отговор
    Тез са лесни да направят едно кръгче около чернобил и готово
  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Ако нещата продължават така , това ще е първия случай в историята , в който източна Европа ще се размине по-леко от западна и то с много !
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Във Виетнам има 255 заразени за 95 милионна държава !!!!! Дори да са пет пъти по-толкова е изумително !! А и нямат някакъв особен мотив да лъжат , щото така сами си отрязват помощите , които биха поискали !!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И нито един смъртен случай досега !!! А всички околни държави са сериозно засегнати !!! Даже Китай е съвсем близо и обмена на хора е десетки хиляди на ден !!!