10 Април, 2020 14:46 2 272 12

Бил Гейтс даде Южна Корея за пример в борбата срещу COVID

  • южна корея-
  • бил гейтс-
  • майкрософт-
  • коронавирус

Страната дейно подпомага други държави, на които предоставя тестове за коронавирус

Бил Гейтс даде Южна Корея за пример в борбата срещу COVID - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бил Гейтс, съосновател на американската корпорация Microsoft, заяви в разговор по телефона с южнокорейския президент Мун Дже-ин, че Южна Корея показва пред цял свят пример на успешна борба с разпространението на коронавируса, заяви пред журналисти говорителят на президентската канцелария Кан Мин-сок, съобщиха медиите в Сеул, цитирани от ТАСС.

Показателно за напредъка на Южна Корея в битката с болестта е и това, че страната дейно подпомага други държави, на които предоставя тестове за коронавирус, добави Гейтс.

Президентът Мун Дже-ин изтъкна, че е необходимо възможно най-скоро да бъде разработена ваксина срещу заболяването. Многобройни южнокорейски фармацевтични компании и научноизследователски институти вече са започнали изследвания в тази насока, посочи той.

Южнокорейската фирма "Ем-Монитър" (M-Monitor) съобщи, че е разработила диагностичен набор, способен за 20 минути да определи наличието на новия коронавирус. През изтеклото денонощие в Южна Корея са открити 27 нови случая на COVID-19 - най-малката бройка от 20 февруари досега.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНДЮ

    9 2 Отговор
    АЛОООО БИЛИТУ НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ БЕ МОЙ - ПРИМЕР МОЖЕ ДА Е САМО БАЦКО ,КВИ СА ТЕЗИ СЪЧИНЕНИЯ ,Я ДА ВЛИЗАШ У РЕЛСИТЕ ДА НЕ СИ МЕНКАТЕ КАСКЕТИТЕ С....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 898

    8 1 Отговор
    Били,Били за РБ и за Баце не знаеш ли!?Как така ,ама и той надали знае за тебе!Не му вържи кусур! Той знае за Винету!
  • 4 Дон Чико

    9 1 Отговор
    Бай Били, ти луд ли си? Наш Боко каза, че му стопяват телефона да го питат, цял свят копира от него. Боко, къде е пика, нещо го няма, питай зеления Годжи какво става.
  • 5 Тоя нимой смята

    4 2 Отговор
    Що в ЮК има 200 починали в СК ни един?
  • 6 Жоро Павето

    9 2 Отговор
    Бил Мръсника се обади.
  • 7 I'm not a robot

    10 4 Отговор
    Този тип е по зловещ и от Сорос .
  • 8 Бил Гейтс

    5 1 Отговор
    Основателят на Майкрософт и създателя на вируса Ковид-19/създадоха го учените във финансираната от него лаборатория/
  • 9 Злият Генийй

    2 2 Отговор
    Не трябва да си много умен,за да разбереш резултата от дейностите на това същество.Първо в компютърните системи,а сега в изработването на ваксини...1+1=3...резултата е хомо-компютерус-новият трансхуманистичен индивид.
  • 10 CapedCrusader

    3 3 Отговор
    За който има някакво познания по Английски и бегли по биология да изгледа лекцията която Бил Гейтс изнесе на TED talk 2015! Каза,че не сме готови и трябва да се готвим срещу вирусни пандемии още тогава, но никой не го послуша. А това че можеш да създадеш вирус в лаборатория няма да го коментирам. Само биологични инвалиди имат тези познания.Бил е голям човек, дарил милиарди за благотворителност. Благодарение на който и сега можете да си дадете глупавите мнения за него.

    Коментиран от #11

  • 11 Злият Генийй

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "CapedCrusader":

    Хубаво е,че си толкова доверчив...Граничиш с герой от романтична комедия по Фокс.Не разбирам,защо благодарение на въпросните му дарения срещу глада в Африка,можем да си кажем мбенията?Каква е връзката между едното и другото?А глада в Африка все още не е изчезнал,явно не дарява достатъчно.В същото време един хотел изхвърля месечно тонове храна...Голям теоритик си,харесваш ми.

    Коментиран от #12

  • 12 CapedCrusader

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Злият Генийй":

    Обратната класика пък е ,че всеки днешно време вярва в конспиративни теории и си мисли ,че е над нещата и знае всичко. Мението което даваш трябва да иима поне беглъл досег до реалността и да е обосновано с нещо повече от предположения и вярвания. Такива тук не виждам.