Last news in Fakti

11 Април, 2020 08:54 3 256 8

Италия удължи извънредното положение до 3 май

  • италия-
  • джузепе конте

Това е трудно, но необходимо решение, за което поемам цялата политическа отговорност, заяви министър-председателят Джузепе Конте

Италия удължи извънредното положение до 3 май - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският премиер Джузепе Конте обяви в петък, че правителството удължава извънредното положение и наложената блокада в цялата държава до 3 май, за да се ограничи разпространението на коронавируса, въпреки че някои видове магазини ще могат да бъдат отворени отново от 14 април, предаде БНР.

Сред няколкото изключения от удължаването на срока на блокадата Джузепе Конте посочи книжарниците, магазини за канцеларски материали и магазините, продаващи детски дрехи, които ще могат да бъдат отворени отново от 14 април.

"Това е трудно, но необходимо решение, за което поемам цялата политическа отговорност", каза той. Според него ограничителни мерки работят и по-ранното отваряне на страната е рисковано.

Драконовските ограничения на движението и затварянето на повечето магазини и фирми в Италия бяха наложени на 9 март, като те трябваше да приключат в понеделник (13 април).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    17 2 Отговор
    Бравос!Муто и Винету ся ше удължат нашето до 24 май-денят на македонската писменост и култура!
  • 2 SARS

    8 1 Отговор
    Не може 2 г. или повече да стоят вкъщи?!
  • 3 Отец Стоян Кралев

    6 5 Отговор
    Българин да сие зла сътдба туй Не народ а на болест някаква
  • 4 мечо

    0 12 Отговор
    ние се натпреварваме сас италиа до 13 маи е нашето пулужение бурата по труда са пални пукат се по тухлите не ни дават да патуваме вав чушбина кадето има работа има припитание уважение дубри хора и животат е хубав за хората просто незная какво да кажа аз не живея вав затвора не сам направил престапление за да ме затварат вав гяурска расиска балгария това е расберете го наи на края

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шпек Салам Народен

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "мечо":

    Ега ти любознателният циганин си има "Факти" хах,компетентен на всяка тема и винаги от първите изказващи мнение.Хм?
  • 8 karl hoker

    1 0 Отговор
    събуди се народееее........