Last news in Fakti

12 Април, 2020 08:51 3 491 11

Голям пожар след бунт в руска затворническа колония

  • пожар-
  • русия-
  • колония

Разрушени са три сгради, включително фабрика за дърворезба

Пожар обхвана големи части от затвор в района на Сибир след бунт на затворници, които обвиниха надзирателите, че ги малтретират. Властите обявиха, че в Наказателна колония номер 15 (НК-15) са нападнали надзирател, който опитал да помогне на кървящ затворник след самонараняване. Официалната информация гласи, че няколко затворници са нарязали сами ръцете си във форма на протест, след като били бити от надзирател.

Руските затвори са под блокада от края на миналия месец, с цел предотвратяване на коронавируса. Недоволството вече е под контрол и се води разследване. Районът около Наказателната колония № 15 в Ангарск е запечатан, разположени са хора от силите за сигурност, отбелязва dir.bg.

Говорител на групата "Сибир без мъчения" заяви пред АФП, че части за борба с безредиците са обградили затвора и на местата е бушувал пожар. Разрушени са три сгради, включително фабрика за дърворезба, съобщава държавната информационна агенция ТАСС. В затвора, разположен на 4000 км източно от Москва, наказания излежават около 1200 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    29 9 Отговор
    Ох котьоо ше има як кьотек, както и трябва
  • 2 БЕЛО

    16 11 Отговор
    А ЯЗЕ ИМАМ ЕДНО ШЕЛЧЕ ОТ РИБАРСКО ТИРЕ - СЛАГАМ ГО И ИЗЛАЗАМ ТОЛКОВА РИБА СЪМ ФАНАЛ С НЕГО ТА ЕДИН ВИРУС ЛИ НЯМА ФАНА
  • 3 мечо

    5 34 Отговор
    ужас дано не става вав балгария да исбиват хората така престапник или не си престапник не триабва да се утнасят сас теп така полицеиската кратуна само от пердах расбира не си ли бил полицаи вав този живот не си живял наистина

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Дамммм

    35 8 Отговор
    Еми в Русия затворниците разбраха,че в САЩ пускат на свобода над 15 000 затворника заради короната-че и те поискали...Ама в Кремъл не са такива дебили като Тръмп-защото знаят че,после ще има погроми.В Ню Йорк вече започнаха...

    Коментиран от #5

  • 5 эпсилон

    15 19 Отговор

    До коментар #4 от "Дамммм":

    Какво е започнало ? И пишеш от първо лице. Ти да не си някой от тях червена отрепко. Пожелавам ти някога да попаднеш в руски затвор. И това да е само затвор, а не лагер с усилен или строг режим.Там ще видиш как се самопазат, и има дисциплина. Един като сгреши наказват 10. И те сами се пазят от нарушения. Познай как, като най-близкия населен пункт е на 1000 км. Ако оживееш два дни, може да живееш седмица, че и повече.

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 6 Дурасел не е само батерия

    10 10 Отговор
    Затвора е за възпитание и поправка на индивида, въпроса ми е колко от тях ,са политически , свободномислещи хора ,дръзнали да се опълчат на подобни , като навития "Дурасел заек" на пружина - на Гешев?
    Бих искал да видя този затвор ,пълен с такива Дугановци,дето навиват прожината на Главния Прокурор ,като камикадзе , за да не ги пипат тях.
  • 7 Еми чети бе

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "эпсилон":

    Какво се пенявиш бе експерте-на 11.04.2020 след въоражен грабеж на банков клон DRB в Ню Йорк бяха убити четерима полицаи и един от въоражените нападатели.Престрелката е продължила около 15 минути,като са привлечени специални части с тежко въоражение.Полицейският началник на Ню Йорк заяви,че престъпленията с използване на оръжие с голям калибър са се увеличили след пускането на затворниците поради кризата с Короновируса.Таймс.
  • 8 Само питам

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Мечо ти истински сиганин ли си или просто се лигавиш с българския език?
  • 9 Ххх

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Мечо, ти недей да разсъждаваш полицаите дали разбират от пердах. То защото от 30 години станахме много демократични, затова такива като теб избиват на воля възрастните хора по селата и няма кой да ги озапти.
  • 10 Пий

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "эпсилон":

    си хапчетата!
  • 11 любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "эпсилон":

    Ти в кой руски затвор си бил?