Last news in Fakti

12 Април, 2020 10:12 1 780 9

Папата призова хората да не се поддават на страха

  • великден-
  • меса-
  • папа франциск

Премиерът на Италия Джузепе Конте похвали папата за неговия “жест на отговорност” при отбелязването на Великден без вярващи

Папата призова хората да не се поддават на страха - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова хората да не се „поддават на страха“ от коронавируса, като каза, че трябва да бъдат „пратеници на живота във време на смърт“.

Водачът на Римокатолическата църква говори по време на великденската служба в събота вечер в почти празната базилика „Свети Петър“.

Членовете на 1,3 милиардната католическа общност в света можеха да следят на живо предаването на службата в интернет.

Премиерът на Италия Джузепе Конте похвали папата за неговия “жест на отговорност” при отбелязването на Великден без вярващи.

Християните по целия свят празнуват Великден, най-важният ден в християнския календар, въпреки ограниченията, блокирали стотици милиони в домовете им. Много свещеници извършват служби в църквите без струпване на хора, отбелязва БГНЕС.

Папа Франциск сравни пандемията от коронавирус с библейския разказ за жената, която открива гробницата на Иисус в деня, в който християните вярват, че е възкръснал от мъртвите.

“Тогава също имаше страх за бъдещето и всичко, което ще трябва да бъде възстановено. Болезнен спомен, надеждата беше отнета. За тях, както и за нас, беше най-мрачният час”, каза той.

“Не се страхувайте, не се поддавайте на страха: това е посланието на надеждата. То е адресирано до нас днес”, добави той.

На службата му, която обикновено се провежда пред хиляди богомолци, присъстваха само около няколко десетки души.

В неделя папата ще направи своето великденско обръщение на церемония при закрити врата. Досега то винаги е било пред огромно множество на площад Свети Петър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    8 2 Отговор
    Папата копира нашия застарял чалгар Дони!Той тека се провикваше преди 25 години-Да кажем не на страха!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да ама

    2 5 Отговор
    Славяновския боклук казва, че глада ще победи страхът!
  • 4 Johansson

    5 0 Отговор
    Папата е долен масон.
  • 5 Johansson

    3 0 Отговор
    И е педуfiл.
  • 6 user

    1 1 Отговор
    Нали учените ни призовават да “мислим рационално“ и да имаме „критично мислене“? Какво да кажа за да съм рационален. Бая челяд има този "баща". Господин Асандж скромно е успял да си направи само 2 деца докато се е укривал (миличкия). Господин Франциск е около 1 милиард пъти по-потентен макар да им е само пастрок. Харесва ми израза, че качеството е по-важно от количеството. А доколкото за страха, пастрока ми да не се тревожи за мен. Ще походя малко по вода. Ходенето по вода разтоварва.
  • 7 ненчо

    1 0 Отговор
    Добре "тате"
  • 8 Народа

    0 0 Отговор
    Ти се моли да ни е страх иначе ще ви стане тесно във ватикана
  • 9 Георги

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=qJ-0OyvrQUU