Last news in Fakti

12 Април, 2020 15:31 3 243 7

Австралия гони всички чужденци, които са останали без работа

  • австралия-
  • коронавирус-
  • чужденци-
  • работа-
  • служители-
  • джош фрайденберг

Ще има увеличаване на безработицата и намаляване на икономическия растеж

Австралия гони всички чужденци, които са останали без работа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чуждестранните работници в Австралия, които са загубили работата си заради кризата с коронавируса, могат да си се приберат в собствените страни, заяви министърът на държавното съкровище Джош Фрайденберг в телевизионно интервю, предаде DPA.

Той бе попитан дали правителството трябва да разшири обхвата на програмата на стойност 130 милиарда австралийски долара (65 милиарда щатски долара) за субсидиране на работодателите, така че да включва чуждестранните работници и работещите на непостоянен трудов договор.

Фрайденберг каза, че правителството ще похарчи общо 320 милиарда австралийски долара (203 милиарда щатски долара) за запазване на работни места и за подпомагане на безработните. Той заяви, че тази сума удря значително държавната хазна и че трябва все някъде да се сложи точка.

Министърът заяви, че ще има значително увеличаване на безработицата и намаляване на икономическия растеж в резултат от кризата с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    13 5 Отговор
    ДОБРЕ Е, ЧЕ ТОЗИ ВИРУС ОБХВАЩА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ, ИНАЧЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОТОЧИ С ГОДИНИ...ДАНО И ИЗЧЕЗНЕ ТОЛКОВА БЪРЗО...

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    Едва ли? Като гледам реакцията му към икономиките на страните , си мисля че имат нещо общо ? Дано да греша ?

    Коментиран от #7

  • 3 КАК

    26 0 Отговор
    139 милиарда австралийски долара са 65 милиарда щатски, и същевременно 320 австралийски м7л7арда да са 203 щатски милиарда?! За пореден път се убеждавам в непрофесионалузма на тукашните журналя.
  • 4 ррр

    22 0 Отговор
    Чакайте ,нали е демокрация ,нали е глобализъм!Къде са всички НПО-та по земните кълбета,да се скарат на австралийското правителство!

    Коментиран от #6

  • 5 Таня

    8 9 Отговор
    Ние си го заслужава ме. Не чуваме никой.Докога ще бъдем толкова недисциплинирани и с претенции.Какво иска да покаже Румен Петков с това че се явява без маска.Не зачита заповед на министъра на здравеопазването.Много е велик.
  • 6 Някой

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "ррр":

    Както фащ така и австралия са основани от англетата един дол дренки са ...
  • 7 куку руку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не грешиш! Другаде е заровено кучето, не е във вируса. Скоро ще стане ясно, какъв заек крият в шапката си фокусниците от дълбоката държава...