Last news in Fakti

13 Април, 2020 09:04 6 863 24

В Гърция ограничителни мерки ще има до юли

  • гърция-
  • почивка-
  • ваканция-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • юли-
  • лято-
  • лятна почивка

Ограниченията за пътуване ще бъдат премахнати след средата на юни

В Гърция ограничителни мерки ще има до юли - 1
Снимка: Shutterstock

Планът на гръцкото правителство за връщане към нормалността ще бъде приложен постепенно и поетапно, при условие, че кривата на коронавируса продължава да се изравнява. Премахването на мерките може дори да приключи още през юли, ако нещата вървят по план и няма възобновяване на вируса, пише вестник Kathimerini.

Индикации за пътя, който предстои, даде правителственият съветник по въпросите на пандемията, експертът по инфекциозни болести Димитрис Циодрас, който миналата седмица оприличи отмяната на мерките с път, пълен със завои, на който понякога водачът трябва да поставя крака си на газта, а в други случаи да настъпи спирачките. Всъщност моделът, разработен от правителството в сътрудничество с експерти, не само предвижда, че съществуващите ограничения няма да бъдат прекратени едновременно, но и че премахването им няма да бъде „хоризонтално“. По-скоро връщането към нормалното състояние ще бъде постепенно въз основа на критерии като възраст или дейност, предаде агенция "Фокус".

По-специално премахването на ограниченията за движение, което се очаква да бъде отправна точка, няма да засегне всички в началната фаза. Например, има предложение за изключване на членовете на уязвими групи, включително възрастни хора от тази начална фаза и ограничаване на контакта им с членове на активното население като техните деца и внуци. Освен това забраната за големи социални събития, включително възобновяване на работата на барове и кафенета, ще остане в сила и в ранната фаза. Също така премахването на ограниченията за движение първоначално ще засяга градските центрове.

Ограниченията за пътуване ще бъдат премахнати след средата на юни или началото на юли, така че ще има постепенно връщане към нормалното и на туристическия фронт. Същата философия ще се прилага за отварянето на търговските обекти, ресторантите, баровете и другите бизнеси , тъй като ще има времева рамка за премахване на ограниченията. Отварянето на молове, кафенета, ресторанти и нощни клубове например няма да се случи в началната фаза. Що се касае до магазините, за тях ще продължат да са в сила ограниченията за влизане на определен брой хора едновременно, както е и сега.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Айде че заминаваме

    8 6 Отговор
    На плаж с кремвиши😂😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 4 Ганьо

    3 1 Отговор
    А у нас до кога?

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Чумата

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо":

    За винаги!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Юли

    5 1 Отговор
    До юли, август ще е при нас.
  • 9 Щабарите

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо":

    До изборите и ще падне изънрдното само, ако гласувате за "Спасителя" от Банкя !
  • 10 Ганьо

    1 12 Отговор
    За мен ограничения няма защото съм там ме уважават.Като отида вадя 5 евро нацяло и плажа работи за мене.Тая година мисля да сменя колибата с бунгало защото очаквам цените да са наполовина.
  • 11 Чудя се

    7 9 Отговор
    тази година дали гръцките или нашенските псевдо хотелиери ще вият на умряло?Дано фалират и тук и там защото са еднакво противни.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Не се чуди

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    В Гърция сигурно ще паднат,но в България ще ги вдигнат,ще искат помощ от държавата.Те винаги са недоволни.Препълват,но не регистрират всички и после- помощ слаб сезон.
  • 13 Ел Греко

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Вашенските със сигурност ще вият ...за нашенските вече има първи пакет държавна помощ от 24млрд....Изобщо вашенските могат ли да асимилират с празните си кратуни за какви пари става на въпрос. Та затова и гръцките хотелиери изобщо не си дават зор....А после ще има и втори , че и трети пакет. Гканьооо...Гканьо...де си тръгнал с тия два леви галоша .Егати прошляка Балкански. С тебе и без тебе пак ще има и узаки и сиртаки и лефераки...а Гканьо пак ще стиска кълки...и задни бузи...хахахаха

    Коментиран от #20

  • 14 еш па тоа

    0 1 Отговор
    Ще ви се.
  • 15 само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Айде че заминаваме":

    Ти па къде ще ходиш бе? А кой ще носи куфарите и ще отваря вратите на богатите англичани от социала заради тебе? КАжи бе, хотелиерчето???
  • 16 фактология

    3 1 Отговор
    Няма да стане.Още в началото на месец май започват първите ограничителни мерки да отпадат.Пакета от стимули в полза на затворените обекти и не работещи под форма на бонуси % , отстъпки в наемите на обекти и жилища,няма да издържи, защото е само 20 милиарда,а загубите само от хотелският сектор се изчисляват над 4.5 милиарда. Малко по-трудно ще бъде с островите, които са свързани с пътувания по суша и вода,но и там ще ги отпуснат, защото десетки острови разчитат на доходи само от летният сезон.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бум на туризма в малакия

    2 6 Отговор
    Сичкото турист от Бангладеш, Авганистан Пакистан и всичкото стан са там. Резервациите свършиха

    Коментиран от #19

  • 19 Така е мдааа

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бум на туризма в малакия":

    Не е лесно да си прост и беден, нали?
  • 20 Хохохо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ел Греко":

    Вашенските помощи били за ваучери за туристите,които Ердоган праща.Кой с които корона ,кои с Корана.Очаква се и към май да прати още,ама сега карантина и туроператорите на Ердоган са заети.Докато излизате с смс,настаняват туристите,че островите дада свободни за следващите.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Ел Греко

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хохохо":

    Абе и твойта не е лесна..ем си прост, ем си беден, че и неграмотен на всичкото отгоре..Ама карай да върви, и ти дУша носиш,маргиналче!!!!
  • 22 Ел Греко

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хохохо":

    Да допълня..днес си купих агне от магазин на ''Василопулу'' произход -Вулгария. ЦЕНА...5,58 ЕВРАКА/КИЛОТО .Вчера-онзи ден четох че цената на дребно във Вулгарията била 15лв. Та, благодаря ти че си хапвам евтино агнешко от Вулгария, докато ти си ближеш...знаеш кое за сол. Пък можеш да си правиш съчинения на свободна тема колкото искаш...сит на гладен не вярва.Така е в живота, Барба Гканьо, така е!!!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Хохохо

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ел Греко":

    Аз не си го купувам Така че спокойно знам и с какво е хранено и съм сигурен,че е българско.Ама византийците са по гяволи от българите - така че колко е български и колко е годишно и колко е замразявано и размразявано и мито едва ли знаеш.Тук може и живо да си го избереш.Така,че вземи си го и на 2 евро и да ти е вкусно нищо че е жилаео и старо. С какво още ще се похвалиш в еизантийско?
  • 24 Хохохо

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ел Греко":

    А и пропуснах.Ердоган още днес е започнал да изпраща туристите.Аз не съм ратай на никой и никога на византийци.Работи им за дребни там и не казвай на мен колко съм беден.Свобдата,Санчо,свободата!Отивай сега да подготвиш и избърши стаите за новите туристи.Ердоган без работа няма да ви остави.