Last news in Fakti

13 Април, 2020 14:12 1 152 3

Южна Корея ще изпрати 600 000 тестови комплекта в САЩ

  • южна корея-
  • сащ-
  • тест-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Тестовете ще бъдат платени от американското правителство

Южна Корея ще изпрати 600 000 тестови комплекта в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея планира да изпрати утре за САЩ 600 хиляди тестови комплекта за коронавирус като първа част от доставката, поръчана от Вашингтон. Това съобщи южнокорейски официален представител, цитиран от Ройтерс.

На 25 март президентът на САЩ отправи в телефонен разговор с южнокорейския си колега Мун Дже-ин молба за тестовете. Според пожелал анонимност източник транспортен самолет на федералната агенция на САЩ за справяне с кризи се очаква да отлети с пратката утре вечерта южнокорейско време.

Комплектите ще бъдат платени от американското правителство. Скоро ще пристигне друга доставка от 150 хиляди бройки тестове, които ще бъдат продавани от местна компания, добави източникът.

Южнокорейски компании вече са доставяли тестови комплекти за американски градове, вкл. Лос Анджелис, но това е първата обемиста поръчка от федералното правителство, отбелязва агенцията


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 0 Отговор
    А от Северна кореа 60000 ракети
  • 2 asd

    1 0 Отговор
    Няма нужда. Форест тръмп каза още през януари че болните намаляват и през април ще изчезне вируса в сащ.
  • 3 Sssr

    0 0 Отговор
    Ami,usa shte gi proizvedat do obet.