Last news in Fakti

15 Април, 2020 07:48 10 097 34

Русия се хвали с ново лекарство срещу Ковид-19

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Следващите клинични изпитания ще започнат не по-късно от 10-12 дни след оценката на специалистите

Русия се хвали с ново лекарство срещу Ковид-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е разработила лекарство за лечение на COVID-19, заяви здравният министър Михаил Мурашко на среща с президента Владимир Путин. “Руска компания е разработила лекарство, което е тествано от наши колеги в редица страни”, заяви Мурашко, цитиран от РИА Новости.

Компанията провела първоначалните клинични изпитания и резултатите от тях, както и оценката на експертите се очакват в кратък срок. Следващите клинични изпитания ще започнат не по-късно от 10-12 дни след оценката на специалистите, допълни Мурашко.

Израел също съобщи първи резултати от лекарство срещу новия коронавирус. Фармацевтичната компания RedHill Biopharma обяви, че двама пациенти, болни от К-19, лекувани с експерименталния препарат Opaganib, демонстрирали подобрение в рамките само на няколко дни от началото на лечението, пише в. “Таймс ъв Израел”.

Единият от пациентите бил изписан дни след началото на терапията с експерименталното лекарство. То било използвано заедно със стандартните процедури за лечение на COVID-19, включително терапия с хидрохлорохин. Заради третирането с Opaganib двамата имали по-малко нужда от изкуствено обдишване, а имунитетът им се подобрил. Освен това лекарството демонстрирало и противовъзпалително действие.

Важно е да се отбележи, че изпитания при само двама души не са надежден метод за установяване на ефективността на едно лекарство сред общата популация.

Китай междувременно одобри изпробването върху хора на две експериментални ваксини срещу COVID-19. Те са разработени от базираната в Пекин компания Sinovac Biotech и Института за биологични продукти в Ухан. През март властите дадоха зелена светлина за друг клиничен тест на ваксина.

В най-тежко ударените части на САЩ и Великобритания може да е трудно да се добереш до тестове за коронавируса, но в Ухан - епицентъра на пандемията в Китай, те са бързи, евтини и достъпни, разказва кореспондентка на Ройтерс. Като чужденка тя трябвало да мине през т.нар. нуклеинов тест, за да докаже, че не носи вируса. Подобни тестове се правят масово в 11-милионния Ухан. Тестът струва $37, а резултатите получаваш след около ден и половина с есемес.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъка де

    41 1 Отговор
    Много държави са намерили лекарство, но предстоят дълги месеци на тествания върху животни, хора. Дано по скоро да свърши това

    Коментиран от #13

  • 2 Леле леле

    35 5 Отговор
    Намерили лекаство.... Няколко статии по - надолу.... "Китай изпробва ваксина" .... Още по надолу " СЗО твърди че ваксина не се очаква до ена година ".
    И това се случва в една медия за 2 часа диапазон.... Само и само да се пише нещо.

    Коментиран от #8

  • 3 Дамммм

    53 20 Отговор
    А ние се хвалим че шием маски...САЩ се хвалят ,че крадът маски от съюзниците си...-абе тотални животински инстинкти бушуват в"цивилизованият свят"...
  • 4 Някой си

    18 17 Отговор
    Има, хвали се!
  • 5 ТтттТ

    42 17 Отговор
    Работият и имат научният потенциал руснаците-това е безспорно.И дано се намери лекарство-ако ще и от Зимбабве да е-та да спре тази лудост в която живеем.
  • 6 одъртял комсомолец

    60 10 Отговор
    Та значи Русия се "ХВАЛИ", а Израел просто скромно"СЪОБЩАВА". Ех, мисирки, мисиркии....

    Коментиран от #14, #19

  • 7 Инфо което пропускат

    25 7 Отговор
    САЩ-нови умрели за последните 24 часа 2228 човека-общо умрелите са 26 144 човека.Заразените са 608 000 .
  • 8 Фактите

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "Леле леле":

    Фактите показват че на СЗО неможе да се вярва
  • 9 иновативно

    29 31 Отговор
    Вярно е ! Русия вече откри лекарство срещу КОВИД - формулата е тайна ,но ние научихме ,че съставът му се състои от равни части самогон и Боярщчик".

    Коментиран от #15

  • 10 Чичо

    16 1 Отговор
    Някой има ли инфо,какво се случва в Северна Корея,никъде нищо не намирам!

    Коментиран от #11

  • 11 Hess

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    Имаше един филм за една зараза,хората зомбясваха,хапеха и предаваха заразата!Във филма имаше една много силна реплика-"Северна Корея си реши проблема,извади зъбите на абсолютно всички свои граждани".
  • 12 Стрелата

    7 0 Отговор
    Отивай да провериш...
  • 13 Рошко

    12 18 Отговор

    До коментар #1 от "Тъка де":

    Що бе комшиите вече ги лекуват с плазма, руснаците и те почнали да ги лекуват с новите лекарства, до 10 дена, ама сзо то и фармацевтичната мафия нещо не им харесва, трябваше да измрът няколко милиона, и страхът да се втълпи в кратните на хората, нали знаеш страх лозе пази, тука нашите си продължават да шашкат хората от сутрин до вечер, ама на мен не ми пука
  • 14 Статист.

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "одъртял комсомолец":

    Дефакто никой нищо не е открил всеки който се хвали че е открил го прави с някаква цел и за изгода това е. Истината е че измрът още много много хора преди да се открие лекарство и ваксина.
  • 15 Козяшки тролей

    12 11 Отговор

    До коментар #9 от "иновативно":

    Много в час за самогона и боярщика, явно от сутринта си на доза 100/200 грама!
  • 16 Ковид 19

    17 14 Отговор
    Русия най обича да се хвали а на практика нищо.
  • 17 Факт

    4 1 Отговор
    Домусчиевото лекарство е най!
  • 18 pepy

    18 12 Отговор
    Кремъл прави две неща непрекъснато и най-добре - да се хвали или да заплашва... Манталитет - какво да се прави...

    Коментиран от #20, #21, #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дон Чико

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "pepy":

    Да, не са като наш Боко - скромен, направо невидим.
  • 21 Geo

    16 6 Отговор

    До коментар #18 от "pepy":

    Не могат да надминат нашия Вожд във хвалбите - той е най-добрия в целия свят. Всички го питали какво да правят
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    11 4 Отговор
    Виждам, че модератора трие коментари с критика към руското здравеопазване, когато са доказани с видео. Интересно защо оставя тези с критика към нашето, дори когато са напълно неверни или много спорни.

    Коментиран от #27

  • 25 Статистика

    7 4 Отговор
    Русия - 24490 заразени - 198 починали - смъртност 0,8%
    България - 735 заразени - 36 починали - смъртност 4,8%

    Коментиран от #28

  • 26 другите пак ще намажат

    1 1 Отговор
    За България едва ли ще има.Както политиците ни ги третират като врагове.
  • 27 787

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Не знам обаче един ветеринарен доктор от Фарьорските острови,ги удари в земята всички!Човекът просто изследвал сьомгата! И те така!
  • 28 Гост

    10 7 Отговор

    До коментар #25 от "Статистика":

    В Русия приема в болниците на спешните случаи е почти невъзможен. Линейките са блокирани в километрични опашки. Можете да видите реалното положение в десетки видеа в тубата, като потърсите по Moskow ambulance. Цензурата не допуска истинска статистика в медиите, но положението е ужасяващо. Съжалявам, че хората умират в линейките. Ако реалността е публична, то може би повече хора ще са съпричастни и ще потърсят и намерят решение. Цензурата помага на управляващите, но убива болните.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "pepy":

    Хвалбата на Кремъл е журналистическо обяснение на изявлението, че руснаците са постигнали някакъв резултат. Над ваксини и лекарства работят учени от цял свят. Нека всички от тях да постигат ефикасни резултати. Няма да ни пречи, ако се хвалят Важното е да се види края на тази паниКдемия.
  • 30 Тома Неверни

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Видеа на YouTube как масово руснаците умират в линейките? Не вярвам. Дай линк. Аз вярвам на свои приятели от Москва, които казват, че няма такова нещо. Някои хора изпитват удоволствие да създават паника. Тази дейност в Русия е добре платена от фондовете на Сорос. Както при пожара в търговския център,в който загинаха към 40 деца. Либералните предатели даваха информация, че загиналите са стотици, извозват умрелите деца с Камази. После нещата се успокоха и се разбра истината.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Видеа в YouTube

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Тома Неверни":

    За съжаление тук трият постовете с линкове. Потърси сам в тубата по ключови думи moscow ambulance.
    Ако наистина имаш приятели в москва, то не е възможно да не видят огромните опашки от линейки пред болниците, които са определени за инфекциозно болни. Властите са избрали по далечни болници за това и в съседните градчета, /новогорск, болница 119, 142.../ и в централна москва проблема е скрит.
  • 34 Муслим Магомаев

    0 0 Отговор
    Умря циганката която ги хвалеше . Сега започва времето на Отечествената война