Last news in Fakti

15 Април, 2020 08:05 3 955 20

ООН: Вихри се опасна епидемия от дезинформация

  • оон-
  • фалшиви новини-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • антониу гутериш

Нека заедно да отхвърлим лъжите и глупостите, за да изградим един по-здрав, справедлив и издръжлив свят, призова Гутериш

ООН: Вихри се опасна епидемия от дезинформация - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от Ковид-19 предизвиква опасна епидемия от дезинформация, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, без да споменава конкретни страни или медии, предаде Франс прес.

Сега трябва да се набляга на науката и солидарността, обаче т.нар. здравни съвети се оказват вредни, по вълните се разпространяват лъжи, конспиративни теории заливат интернет, а омразата се разпространява светкавично, заклеймявайки и клеветейки хора и цели групи, заяви Гутериш.

Светът трябва да се обедини срещу тази болест, истинската ваксина е доверието и трябва да имаме доверие на науката, добави шефът на ООН.

Той приветства "журналистите и всички други, които проверяват фактите в планината от неверни истории и публикации в социалните мрежи".

Нека заедно да отхвърлим лъжите и глупостите, за да изградим един по-здрав, справедлив и издръжлив свят, призова Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    43 6 Отговор
    Най-вече трябва да се има доверие на коремните хирурзи.......те разбират от вируси!

    Коментиран от #5, #7, #8, #17

  • 2 5G ни раазгони фамилиите

    18 1 Отговор
    Бай Гутиереш е португалски комунист като оня предишния на Еврокомисията председателя. Така че основната конспирация е ГРОБ аджаба комунисти ли са, или фашисти, или ционисти.
  • 3 Кака Наска Байконурова

    14 4 Отговор
    Науката е Пунтамара, както и ООН. Земята е ПЛОСКА.
  • 4 РБ и КНДР

    25 3 Отговор
    “Нека заедно да отхвърлим лъжите и глупостите”, добре звучи, но е трудно приложимо когато лъжите и глупостите се изричат от Вожда в условия на диктатура

    Коментиран от #18

  • 5 Дедо

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Добре че е "вирусолога"от Банкя да ги консултира!
  • 6 вуйна

    21 2 Отговор
    От вас по-големи лъжци има ли?
  • 7 Анонимен

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Гутериш трябва да пита коремните хирурзи за вируса а ако опре до операция на корема да извикат вирусолог.
  • 8 Статистика

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Сега да дадат ама истинска статистика за инфаркт, инсулт, рак и т. н. Кардиолог от Русе :Бум на инфарктите в Русе. Вероятно от страх от коронавирус. От стрес се отключват най-много ракови заболявания.
  • 9 Рошко

    11 1 Отговор
    Въх кой ко казва, науката викаш, ай ся аз да ви кажа нещо на 10 учени професори или там доценти им трябвало и един по прост човек, че да им казвал какво да правят, голям автогол си вкарахте с тоя Интернет
  • 10 Правилно

    23 0 Отговор
    Светът е заливан от Fake News. Преди години два самолета се забиха в небостъргачи които се срутиха за секунди. После на забавни кадри видяхме експлозиите на контролирано събаряне. Един друг падна в Пентагона, от който нямаше и следа. Имаше един генерал който ни показваха всички свтовни медии как държи епруветка с вещество. с което един лош държавник се кани да ни трепе. И така добрите утрепаха лошия и изпепелиха всичко около него. От официалния телевизор пак ми казват че добрите борят лошите в Афганистан, вероятно затова вече е по лесно да си намерш хероин отколкото хляб. А да попитам за финала, къде мога да проверя фактите на вестник La Stampa, препечатани, преработени и хвърлени ей така в пространството. НЕ КРАДИ НЕ ЛЪЖИ, НЕ ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАЙ. ........... Някой замисли ли се в тая дивашка глобализация. . Ако тоя вирус не е лабораторен, то господ наистина има
  • 11 Попай

    23 0 Отговор
    Голяма част от лъжите почнаха от СЗО. Първоначално не бързаха да обявят пандемията за пандемия, не затвориха навреме Китай, наричаха проблема локален и даваха съвети на правителствата да не бързат с мерките. И кои факти са истинските, които са най-удобни ли? ООН няма нищо общо с първоначалния си замисъл и след 11 септември американците на практика я направиха напълно излишна. Големите взимат решенията си на двустранни срещи, а ООН е само за изяви на Тумберг.
  • 12 Организации

    8 0 Отговор
    като ООН,СЗО,ЕСПЧ и други подобни,трябва да се разпуснат и сформират наново със седалище Швейцария на равноправна основа и финансиране
  • 13 Така така..

    4 0 Отговор
    Да отстраним Гутуриш
  • 14 no name no face no number

    5 0 Отговор
    То ООН е сред най честните ама друг път
  • 15 Fake ООН

    7 1 Отговор
    Малко да огледате коридорите си. Имам познат на който дъщеря му работи към ООН със седалище Копенхаген. През 2014 беше командирована в Крим да отразява руската,,, окупация """, Баща и се притесняваше от това което даваха по телевизията, но когато се върна му разказва. ТАТЕ АМА ТЕ ХОРАТА ИСКАТ ДА СА СИ С РУСИЯ, НО НА НАС НИ КАЗВАТ ДА ПИШЕМ И КАЗВАМЕ ТАКА.. Неразбрах на кого друг мога да вярвам освен на корема си.
  • 16 Фалшиви подвеждащи новини

    3 0 Отговор
    са официалните канали, които все по- малко хора гледат. Истинската информация се намира в свободните и независими канали. Истинският журналист е свободният, вече се знае че биват обявявани за луди комплотисти или дори унищожавани физически . Ако една новина е само смешна и безобидна защо изтриват клипове, защо блокират профили във Фейсбук и УюТуб? Защото ги е страх, защото в момента в който загубят послушната публика ще загинат. Силата е в нас народа. Без нас не могат да съществуват.
  • 17 аха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Аха така са говорели кратуните през 13 век по време на чумата (съборили изолаторите и пунали чумавите), така говорят радикалите в Конго за ебола над 120 нападения на лекари (спринцовките убивали). Навсякаде и по всяко време кратуна си остава кратун.

    Коментиран от #19

  • 18 уффф

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "РБ и КНДР":

    Всички кратуни в карантина под ключ и тебе също
  • 19 Грую

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "аха":

    Прав си от рунтав овчи калпак бомбе не става! Как да обясниш на цървула че трандафор няма да стане!
  • 20 Не0либерални недоразумения

    0 0 Отговор
    Гутиериш - да разобличим инициаторите на спец Операция Коронавирус и особено на Сценария Lock Step. И ятаците им в СЗО, ООН , ...