Last news in Fakti

15 Април, 2020 15:06 1 307 0

Хърватия няма да бърза да маха ограниченията

  • хърватия-
  • коронавирус-
  • ограничения

Има натиск някои мерки да бъдат отменени

Хърватия няма да бърза да маха ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хърватия няма да бърза със смекчаването на мерките за защита от разпространението на коронавируса и няма отговор кога ще стане това, пише загребският "Ютарни лист".

Като първо условие се поставя намаляването на броя на заразените в продължение на пет до десет дни, допълва вестникът. Като се позовава на източници от правителството, вестникът пише, че има натиск някои мерки да бъдат отменени, но за това ще се мисли едва след като епидемиологичната картина го позволи.

Засега това не е така, заявиха източниците на вестника. Някои членки на ЕС започнаха да отварят икономиките си, но Хърватия остава под карантина, пише вестникът и добавя, че въпреки оказвания от бизнеса засилващ се натиск процесът на "размразяване" на местната икономика да започне колкото може по-скоро, правителството засега не отстъпва и на милиметър от прилагането на рестриктивната си "корона политика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА