Last news in Fakti

16 Април, 2020 12:38 2 258 12

И Япония ще раздава пари на всички граждани заради COVID-19?

  • япония-
  • шиндзо абе-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Международният валутен фонд очаква японската икономика да се свие с 5,2 на сто тази година заради пандемията

И Япония ще раздава пари на всички граждани заради COVID-19? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Японските власти се приближават до приемането на схема, според която всички граждани да получат по 100 000 йени (930 долара) помощ на фона на пандемията от коронавируса, информира Киодо.

Премиерът Шиндзо Абе е одобрил днес преразглеждането на бюджета за финансиране на антикризисните мерки, които трябва да помогнат на гражданите и компаниите да преодолеят икономическите затруднения, предизвикани от коронавируса. По този начин правителството се приближава към приемане на схема за предоставяне на пари кеш на всички граждани, независимо от доходите им, посочва правителствен източник, предава БТА.

Абе, който по-рано оспорваше ефективността на подобно подпомагане, изглежда е смекчил позицията си под натиска на партия "Комейто", която е младшият коалиционен партньор на неговата Либерално-демократическа партия и по-рано повдигна инициативата за подпомагане на домакинствата, изпаднали в затруднения заради кризата.

Съгласно вече приетия допълнителен бюджет правителството е заделило пари за кешово подпомагане от 300 000 йени (2784 долара), но само за домакинства, за чиито доход е преценено, че е пострадал заради коронавирусната епидемия, допълва Ройтерс.

Международният валутен фонд (МВФ) очаква японската икономика да се свие с 5,2 на сто тази година заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само ЛОКО

    13 0 Отговор
    А в БГ ще раздават тояги.
  • 2 Тъй ли, а стига бе!!!

    10 1 Отговор
    Че там не ги ли е страх, че “ще си счупят държавата”, като нашия умен премиер??? Тия ще да са егати балъците!

    Коментиран от #8

  • 3 Рошко

    9 0 Отговор
    А пък ние ше събираме капачки, да видят япончетаъа как се справяме
  • 4 Един

    9 0 Отговор
    То и при нас ,ще раздават, ама друг път
  • 5 ФАКТ

    4 0 Отговор
    Тука се раздават усмивки.Защото нямамеум за друго.Голташка държавица.
  • 6 Дедо ви

    4 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем японците? Тук обещават някакви пари (ЗАЕМИ) и то за да ги вземеш трябва да отговаряш на много условия и да извадиш един куп документи в условията карантина което обезсмисля всичко.

    Коментиран от #7

  • 7 Ай стига бе

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо ви":

    Не е вярно. Тука дават пари и трябва да отговаряш само на едно условие: Да си роден на 29 февруари, ако е било петък 13-ти.
  • 8 kjl

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тъй ли, а стига бе!!!":

    Тя тяхната държава е отдавна счупена. Дълговете им надхвърлят 10 трилиона долара и 250% спрямо БВП. Всъщност Япония е най-задлъжнялата страна в света и няма стигане. Сега се канят да напечатат още един трилион. Те, както едни други нямат много отдавна пари. Това се нарича Фалит. Но сбъркания финансов модел на западния свят, който ни докара и до "тази пандемия" го позволява. Японците отдавна трябваше да ядат само ориз.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факт

    2 0 Отговор
    И тука раздават ама люти чушки
  • 12 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "kjl":

    Могат печатат бе ганьо,ти си гледай на...ните гащи. японците са яли само ориз по време на ВСВ. Когато Япония води тихоокеанската война.