Last news in Fakti

17 Април, 2020 10:26 4 012 16

Над 17 хиляди нови случая на COVID-19 във Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • covid-19

Извънредното положение в страната беше удължено до 11 май

Над 17 хиляди нови случая на COVID-19 във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Във Франция през денонощието са регистрирани 17 164 нови случая на заразяване с коронавирус, с което установените вирусоносители стават 165 027, показват данните от световната статистика Worldometers.

В четвъртък, 16 април, са починали 753 души. Общо жертвите на болестта в страната са 17 920, а общият брой на излекуваните е 32 812.

Припомняме, че извънредното положение в страната беше удължено до 11 май.

Към момента положението във Франция се оценява като най-тревожно сред страните в Европа, но показателите на Великобритания също дават поводи за тревога. Днес на Отрова са починали 861 души, с което общият брой на загубилите битката с болестта стана 13 729. Регистрирани са 4617 нови случая на заразяване,а общият брой е 103 093.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    36 2 Отговор
    При едни масови тестове в ромските квартали и тука ще има 100 000 заразени.

    Коментиран от #15

  • 2 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    16 2 Отговор
    тръгваме стръмно ногоре
    ние сме си там ама тестваха повече и нормално да се покажат повече носители
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 fatal bazooka

    9 2 Отговор
    Стига с психозата ,положението вече е спокойно .Новите болни са от чернокафявите ,ромския квартал ги пребират с военна сирена ,всички по - улицата 😡 .Възрастните на всеки километар , тук таме млади хора в магазина .Няма респект ,как да има край .
  • 5 Кокорчо🙄

    2 4 Отговор
    170000 да са утре

    Коментиран от #6

  • 6 fatal bazooka

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кокорчо🙄":

    Няма лошо 🦠🦠🦠 да изчезнат .Може да вдигнат тарифата на социални помощи за европейци .🙊

    Коментиран от #9

  • 7 безумни глупости

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Д-р По навътре.":

    като половината от над 300 теста са положителни - ми каза лекаркапозната - крият броиките
  • 8 оня с коня

    3 6 Отговор
    Е нали според последната Статистика на някакъв Консорпциум със Световен Авторитет пуликувана ВЧЕРА БГ е на 27 място по Ефективни мерки взети от Правителството,като само Няколко още държави са зад нас/Румъния,Гърция,Турция/?И изведнъж се появяват АБСОЛЮТНО ОБРАТНИ ФАКТИ:У нас ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ заразени 42 души,във "модерна " Франция -...17000?!!Верно че Франция е почти 70млн. души а БГ- само 7млн което прави 10ПЪТИ разлика,но при равни условия Французите би следвало да имат 42 заразени българи Х 10 = 420 френски граждани,а не 17000!Това са Официални факти научаваме го Ние,знае го и Борисов и с ПРАВО НЕГОДУВАМЕ срещу подценяването на Бълг. успехи.КОЛКО обаче Факти на ПОДЦЕНЯВАНЕ И ПРЕНЕБРЕГВАНЕ на БГ от Европа ЗНАЕ БОРИСОВ,докато масовата Общественост- НЕ?И скърца със зъби,и ходи из кабинета като Вълк в Клетка,но се оказва Безсилен срещу Европ. Номенклатура.Фрапиращ случай например са почти ДВОЙНО ПО-МАЛКИТЕ СУБСИДИИ за Единица площ предоставяни на БГ и Румъния в сравнение със Западните,нищо че всички сме Равнопоставени членове на ЕС,но...това е друга тема.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Кокорчо🙄

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "fatal bazooka":

    Ше вдигнат те, то заради тарифите, пуснаха тоя измислен вирус само болно и старо да мре, ама за мързевланчовци като нас какво ше измислят аджеба, питам аз и отговор не искам,
  • 10 Шекспир

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Не схванахте за какво беше тази статистика.Това е изследване на икономическите показатели а не на медицинските.Общо взето богатия запад има по добра икономика и по лесно ще се справи с рецесията и подпомагане на обществото.Истина е.Франция отпусна 850млрд Евро(ако не ме лъже паметта) за борба с вируса и подпомагане.България отпусна 3млрд.Ако съпоставим броя на населението (7-70млн)то в Бг трябваше да се отпуснат 85млрдевро.Разликата е ужасяваща.Ето за това сме на 27място
  • 11 Това обаче не пречи на борсите

    0 1 Отговор
    Да се помпят отново😂😂😂😂😂
  • 12 Навсякъде сънуваш Турция :))))

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Турция изобщо не беше упомената в статията която споменаваш...

    Коментиран от #13

  • 13 оня с коня

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Навсякъде сънуваш Турция :))))":

    Не сънувам нито Турция,нито търся под леглото си преди лягане скрити Руски червеноармейци- просто отбелязвам публикуваните факти.Верно че в тая Статия не е спомената Турция,но е класирана в Статия ОТ СЪЩАТА РУБРИКА на "Факти" от 16.04.т.г. "Изследване:"България е една от най-слабо подготвените..." на 36 място.И уточнявам:НЕ ми е работа да се коментирам Политически и Здравни мерки на ДОБРИ СЪСЕДИ Съседи като Турция,просто се възмущавам от НЕВЕРНИТЕ ДАННИ на Публикуваната "Статистика".

    Коментиран от #14

  • 14 Geo

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Така е как да не възмутиш такава соросоидна медия като Дойче Веле да не издокара вашия кумир Тиквун банкянски първи най-великия в цяла Европа. Че той за вас е най-великия в цялата вселена - слънцито ви. Как ще живеете ако той го нямаше - че то слънцето няма да изгрее без него.

    То тези трябваше да броят само заразени и умрели - какво ги интересува тях че Тиквун почти унищожи държавата и народа си и след мерките икономиката няма да се възстанови с десетилетия. Не може така да се говори за вашия Вожд.
  • 15 Plovdivchanina

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Brato nesam chul edin rom daie zarazen s kovid19 dai boje I da nema bog si znaie rabotata umurashtite I zarazenite sa samo balgarite teka che bog si znaie
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.