18 Април, 2020 20:15 4 559 51

Над 2 250 000 са заразени от коронавирус

  • коронавирус-
  • данни-
  • пандемия-
  • свят-
  • резултати
Над 2 250 000 са заразени от коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Половината от общо заразените 2 251 695 души по света от коронавирус са от Европа, посочва Франс прес, позовавайки се на официални източниците. Починалите в световен мащаб са 154 188 души.

В Европа заразени са 1 115 555 души, а случаите с летален край вече са 97 985.

Държавата, в която пандемията напредва най- бързо – САЩ, заразени са 706 779 души, от които 37 079 са починали.

Реално броят на заразените е много по-голям. Причината да не може точно да се установи е, че редица държави извършват тестове само на тежките случаи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 болен от заплес

    14 6 Отговор
    Това гласоподавателите на ГРОБ ли са?

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Eeee

    14 19 Отговор
    Заразени от несъществуващ вирус.
  • 3 Jesika

    29 8 Отговор
    В очакване на камионите с трупове Ковачки обмисля да превърне ТЕЦ "Бобов дол" в крематориум, с което да понижи цената на парното.

    Коментиран от #45, #48

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 болен от заплес

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Хайде бързо тест си прави.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гей Билтс

    9 3 Отговор
    Не се отчайвайте бре, до 33млн има време, толкова ваксини съм приготвил.

    Коментиран от #22

  • 10 Статистика

    7 4 Отговор
    В youtube има някакъв сайт в стриим поток, в която в реално време се добавят новите случаи през 10 минути. CORONAVIRUS.PANDEMIC.COM.СПОРЕД ПРОФ. Люк Монтание (учен защитаващ бг медиците от Либия)вирусът има лабораторен произход от Ухан, при опит да се открие ваксина срещу Спин.По неизвестни причини е изпуснат от микробиологичната лаборатория от този град, заради слаб контрол

    Коментиран от #11

  • 11 изпусната пунта мара

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "Статистика":

    Да бе, това да не ти е мандра?
  • 12 Ръмпези

    12 1 Отговор
    ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА, ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМИСЛИ ВАКСИНА...СВИКВАЙТЕ, НАЙ-МАЛКО ДВЕ ГОДИНИ...ФАКТИТЕ СА ТАКИВА..ХОРАТА С НАЙ-ДОБРО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ВАРИАТИВНОСТ ЩЕ УСТИСКАТ..НА ОСТАНАЛИТЕ ИМ ЖЕЛАЯ СЪЩОТО...КЪСМЕТ...
  • 13 El pepi

    10 0 Отговор
    Добра вечер "каратисти" ,
    съдейки по постовете сте успяли по магичен начин да прескочите блокадата и да си отидете по родните места? :)))
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "болен от заплес":

    Нямa вeчe ГEРБ, oттeчe в клoaкaтa нa иcтoриятa зa рaдocт нa кoмуниcтитe, жaлкo. Caмoубихa ce c тeзи нeaдeквaтни мeрки...................... по-малко от 800 души заразени, от тях по-малко от 300 интeнзивнo болни нa лeглo, от които вече нaд 100 /сто/ са се излекували, всичко това за периодa над четири СЕДМИЦИ, това ли ви е "епидемията"? А да, били стe я овладяли! С какво? С безумните реплики на Муфтаджийски или с глобите по 5000 лв за неносене на маски-носни кърпички и със забраната за излизането на вън?? Хайде чao!
  • 15 Уса

    15 4 Отговор
    Това е приблизителната цифра на починалите в САЩ през 2018та от грип.Пишете си глупостите за болните от болеста "страх"
  • 16 Рошко

    13 0 Отговор
    25 милиона да са утре, дайте да ги видим, къде как ги погребват или горите
  • 17 Ееее

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Явно вече са успели да ти промият мозъка☹️

    Коментиран от #18

  • 18 Иванов

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ееее":

    Моя мозък трудно се промива след толкова години живот и това което съм постигнал.Жал ми е за такива като вас,че не можете да проумеете или така ви нареждат опасноста която е надвиснала над света.Много сте жалки.Помислете за вашите деца за вашите родители и близки.Не всички ще успеят да преживеят заразата.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Обикновен човек

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Умират най вече американците а те не са хора ,превърнали са се в прасета с наднормено тегло и диабет от ГМО боклуците с които се хранят ,а освен това са наркозависими с отслабена имунна система факт е че по 90 процента от доларовите банкноти има следи от кокаин!!!!!
  • 20 Novus ordo seclorum

    21 3 Отговор
    Седем милиарда жители, три милиона болни? На седем милиарда, един промил е 7 милиона . Т.е. 0,42 промила! Заради половин промил грипави , блокирахме 7 милиарда души? Извинявайте обаче ако сте от стресираните , Вие сте слабоумни!

    Коментиран от #46

  • 21 Geo

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    Бе важното е ти да я преживееш. Затова зазидай се в мазето и си облечи скафандър. Гарантирано ще я преживееш а за другите не се притеснявай.

    Как пък всички гербери изведнъж се загрижихте за здравето на на народа - до преди 3 месеца изобщо не ви интересуваха старите хора че с 250лв за хляб ли първо да ги дадат или за лекарства и измираха заради това с хиляди.
  • 22 Geo

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гей Билтс":

    От къде ги взе тия 33 милиона. Бил Гейтс предвижда 18 месеца до затихване на пандемията и 65 милиона жертви а не заразени. Търсете "event201/scenario" . Така че има да чакаме а колко пък ще умрат от глад не ми се мисли - но точно там може да не му излязат сметките защото заради глада май много народ ще бъде избесен по улиците.

    Коментиран от #27

  • 23 Госあ

    8 6 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    Иванов, това не са хора а компостери. Важното е да са пълни с компост. Какво отношение искаш ? Та те родителите им пречат !

    Коментиран от #24

  • 24 Geo

    16 4 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Не са хора а компостери такива герберски подлоги като теб. Как да живеят хората останали без работа които до сега са помагали на родителите си с 250лв пенсии. А има и двамата от едно семейство останали без работа и имат и деца.

    Ха кажете ми сега такива семейства как да си стоят в къщи и да изпълняват малоумните нареждания на слънцето ви Бойко и щаба му. Аман от малоумни управляващи и калинките им.

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    9 14 Отговор

    До коментар #24 от "Geo":

    Ще живеят по скромно. От бюрото по труда. Когато си стоиш вкъщи, разходите падат. Освен това, отопление не трябва. Вместо да ходят по молове и чалготеки, могат да вземат да прочетат некоя книжка.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Империалист

    1 5 Отговор
    И кво ма бърка мене???
  • 27 000

    12 6 Отговор

    До коментар #22 от "Geo":

    В някои щати на САЩ вече има големи бунтове и нещата може да стигнат до гражданска война.
  • 28 Geo

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Абе да не ти казвам какъв си - що ти не пробваш 5 човека (2 деца, двама млади и един пенсионер) да се издържате с със великата пенсия на пенсионера защото само това влиза във вас - ти някога ходил ли си до бюрата по труда. Знаеш ли кога тези хорица ще получат някакви пари. Знаеш ли колко от работещите в България под герберско управление живеят от заплата до заплата - какви молове и чалготеки те тресът. Те по моловете и чалготеките са такива като теб и кифлите им.

    По скромно да живеели - защо ли някой гербер не покаже как ще стане това. Хайде скрий се някъде.

    Коментиран от #33

  • 29 Защо

    11 2 Отговор
    пък точно два милиона? За да плашите хората можеше направо на два милиарда да ги закръглите! Вече никой не ви вярва и колкото повече фейк новини побликувате толкова по-малко някой ще ви повярва! Превърнахте се в абсолютен жълт сайт! И сега, ако и ми изтриете коментара това ще е последния път, в който ще вляза тук!
  • 30 Безработен

    15 1 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Какво бюро по труда като последните години съм работил без трудов договор и осигуровки бе?Знаеш ли колко много работа има в провинцията и особено в свверозапада?Дано да ти се случи да го изпиташ!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Geo

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Безработен":

    Няма да му стане ясно на този защото сигурно е някоя от герберските калинки назначен на службичка с тлъста запата и в момента въпреки че си стои в къщи пак си взема заплатката и дава акъли.

    От къде да е виждал като мен старец който едва върви да се моли на комшиите си на село да им нацепи дървата че да му дадат 10 лв за да си купи хляб и мляко че да не умре от глад. Ама комшиите му и те едва вързват двата края че му отказват.

    И това се случва в Герберистан в 21 век под вещото управление на Бойко.
  • 33 Госあ

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "Geo":

    Аз знам и 2 и 200. Обирал съм фасовете по улиците в Гренобъл за тютюн и съм ял телешко Кобе в скъпите ресторанти в Токио. И е все тая, да ти кажа. Трудолюбивите хора в българското село не ги мисля, имат градинка гледат някоя животинка. Хората в образованието и науката са си все на същото положение, лекарите също- сега още повече работа имат. Много хора работят от вкъщи. Големите индустриалци,колкото ги има не се оплакват. Еми съжалявам, но заради хората от ресторантите и хотелиерите не мисля че е разумно да обричаме старите и по слабите. Никъде не мислят така всъщност. И айде стига, ноли сте големи християни, имаше 40 дни пост,какво ревете?

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 34 копи пейст

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    “Измама от световен мащаб”. Лекари от цял свят погледнаха по нов начин на коронавируса
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Geo

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Значи да обречем младите на глад само и само да запазим старите и болните - така ли. Да ти имам разсъжденията. Пък всеки не може ли да си избира - що си мислите че сте най-умните.

    Коментиран от #38

  • 37 Кой68

    4 0 Отговор
    ЗАЩО?Защо никой не прави сравнение/съпоставяне между "свинския"грип и covid19 относно заразени-жертви?Ей така от обща култура или за разнообразие ако щете?
  • 38 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "Geo":

    Ако младите са само неквалифициран обслужващ персонал и търгаши на дребно или ресторантьори или хотелиери са си обречени и без т'ва. Между другото, ще дам пример с трима млади мои познати с различни професии - механик в Пежо - работи и не се оплаква, капитан от райънеар-в принудителен отпуск-не се оплаква, син на един от големите вносители на компютърна техника и някои хардуерни и софтуерни решения- работи от вкъщи и не се оплаква. Аз също не се оплаквам. Млади сме, така да се каже.

    Коментиран от #44

  • 39 000

    3 8 Отговор
    Вируса го има. Накрая ще видите, че починалите ще са над 50000000.В някои страни умряха почти всички от старчески те домове. Има много деца с астма, които също не оцеляват и в България те са най-много от цял свят. Много млади болни хора има. Така, че е много безотговорно да подценява е проблема. Броя на починалите в старчески домове е изваден от статистиката. Така са се споразумяли държавите. Те дори не са и лекувани и понеже са възрастни са описани в момента на установяването на болестта.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мен

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "000":

    Ти знаеш ли колко хора на година в България умират от ешерихия коли и колко от алергична реакция от фъстъци? Щом е дошъл тоя бацил тук ще мине през всички. Въпроса е скоростта с която ще мине.
  • 42 Мисиркин

    2 1 Отговор
    Коронавируса ще мине,но най-коварният-този на комунизма ще ни мори бавно и мъчително още много години.
  • 43 Човек

    4 0 Отговор
    Герб 2010-2020 = 1милион се махнаха и половин милион измряха.Иначе короната опасна за хората човешкото здраве и живот е на първо място за тях ... тея са за гинес по некомпетентнос
  • 44 Професор

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    COVID-19 Antibody Seroprevalence in Santa Clara County, California
    Eran Bendavid, Bianca Mulaney, Neeraj Sood, Soleil Shah, Emilia Ling, Rebecca Bromley-Dulfano, Cara Lai, Zoe Weissberg, Rodrigo Saavedra, James Tedrow, Dona Tversky, Andrew Bogan, Thomas Kupiec, Daniel Eichner, Ribhav Gupta, John Ioannidis, Jay Bhattacharya
    doi: https://doi.org/10.1101/2020.04.14.20062463 Stanford University. Publication in BMJ. Маоисте, излезе, че смъртността е 0.2%, по-малка даже и от сезонен грип. Престижно списание, престижен екип от водещ университет. Искам сега да вземеш един високоговорител, да излезеш пред Министерския Съвет и през маска на всяка половин минута да повтаряш "Аз съм долнопробен псевдоучен на бака на Китайската компартия". Действай!

    Коментиран от #47

  • 45 тец бобов дол

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Jesika":

    Ние, произвеждаме ток бе, хуморист
  • 46 Bat Sande

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Novus ordo seclorum":

    Още сме само в началото на мача. Нека резултата да го гледаме след последната съдийска свирка и тогава да говорим чий мерки са били по-адекватни. А това, че българина все е недоволен то е ясно. Ако беше свободия пак щяхте да ревете, че няма контрол и положението е изпуснато.
  • 47 ГосТ

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Професор":

    Т'ва даже няма да си направя труда да го гледам. Я малко по сериозно. Дай нещо от Германия или Южна Корея. Тея мърлячи с американски неточните тестове за антитела изобщо не ми ги давай. Като публикуват като китайчетата в нещо по високо от 4 ,тогава. К'во е това 0.2 ? Импакта на списанието?
  • 48 Дон Чико

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Jesika":

    Може и някой наистина да е дошъл на идея да внася трупове и да ги гори в БГ. С боклук имаме огромен опит.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Трябва ясно да се каже

    0 0 Отговор
    Най-много умряли има в Америка.