19 Април, 2020 10:17 4 761 21

Япония с нов рекорд

  • япония-
  • коронавирус-
  • пандемия
Япония с нов рекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Японското министерство на здравеопазването обяви днес, че за последното денонощие са били регистрирани 568 нови случая на коронавирус, с което местните случаи достигат до 10 361. Ако към тях се прибавят и 712 случая на круизен кораб, поставен под карантина край Токио по-рано тази година, общият брой в страната става 11 073, от които 174 починали.

Броят на случаите в Япония е сравнително малък в сравнение със САЩ и Европа, но при ограниченото тестване в Япония се смята, че реалното разпространение на инфекцията е далеч по-широко.

Япония най-накрая започна да създава допълнителни центрове за тестване, което позволява на личните лекари да изпращат пациенти директно до тях, вместо да се налага те да обикалят обществени здравни центрове, където да бъде установено дали подлежат на тестване, което доведе до забавяне на диагностицирането и лечението на много хора.

Експерти отбелязват, че тяхната стратегия за проследяване на клъстери на инфекцията вече не може ефективно да догонва нарастването на случаите и призовават за повече тестове.

На Япония ѝ трябваха два месеца, за да достигне до 1000 заразени след първия регистриран случай, но през последните седмици разпространението на коронавируса се ускори и броят на заразените се удвои от 5 до 10 хиляди само за 10 дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 67854

    9 17 Отговор
    Малките умове обсъждат хората кой кого щял да зарази или не, кой (не) спазвал препоръките, средните умове обсъждат "пандемията", има ли основание за извънредно положение или не, големите умове обсъждат конспирацията, кои дърпат конците и кои са полезните идиоти неволно участващи в нея и доколко хората ще се светнат за цялата схема.

    Коментиран от #9

  • 2 въпросче

    1 8 Отговор
    На България японки полагат ли й се? Като маски, каски и калцуни.
  • 3 Някой си

    5 5 Отговор
    Значи освен в територията из японската островна територия също е пълно с калинки.....щабове де!
    Само сега да не тръгнат с викове “Банзай!” срещу вируса.
  • 4 Корона глад

    14 1 Отговор
    Е стига с тия рекорди бе Това да не е олимпияда

    Коментиран от #12

  • 5 Дедо ви

    7 2 Отговор
    Хей, японците, вижте как се справяме ние. Няма тестове - няма рекорди.
  • 6 мурафетчийски

    10 3 Отговор
    "oбщият брой в страната става 11 073, от които 174 починали."

    Население: 126 милиона.

    Много болни бе! Направо е пламнала цяла Япония.

    Коментиран от #7

  • 7 Тиберий

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "мурафетчийски":

    Заприлича работата на пародиявирус Смешна история
  • 8 Пичти навсякъде

    5 2 Отговор
    Процентът заразени сред населението е еднакъв. Разликите идват единствено от методологията на провеждане на тестове. Т.е. "резултатите" са винаги такива каквито искат управляващите.
  • 9 Тиберий

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "67854":

    До тук пет човека са ти писали минус Познай с какво кпд на мозъка са

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Напалм

    2 6 Отговор
    А искаха олимпииски игри да правят тия жълти маймуни.

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тиберий

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Учуден":

    Благодаря за ласкавите думи Поради невежество сме на този хал А за умен че съм Сте прав

    Коментиран от #14

  • 14 Тиберий

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тиберий":

    Не очаквах такова бързо развитие на конспирацията За съжаление много хора се хванаха на въдицата

    Коментиран от #15

  • 15 Тиберий

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тиберий":

    Станаха девет Гоаподи прости им

    Коментиран от #16

  • 16 Тиберий

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тиберий":

    Десети колко още колко
  • 17 Фен на Баро Вкаров

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Напалм":

    а вие от Папуа кога ще направите Олимпийски игри?
  • 18 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Напалм":

    Цървулане, къде си тръгнал на олимпиада да ходиш бе ? 😂
  • 19 Госあ

    3 0 Отговор
    От много време Япония правят точно толкова тестове, колкото и Франция. Около 6000 на ден. В мрежа. Ползват само qPCR и правят клъстерен анализ. Ако не знаете първият регистриран случай извън Китай е именно там. На човек завърнал се от Ухан. Новите китове за covid 19 за тяхната технология LAMP и преносимия 3.5 кг арарат Canon вече са готови. Практически това е най бързият генетичен тест за вируса и за 10 минути може да го детектира със 100% специфичност и над 95% чувствителност. Използван е масово за Ебола, като японците са ПОДАРИЛИ такива комплекти на две африкански страни. В момента текат клинични изпитвания на двата най обещаващи препарата Авиган и Фойпан в Япония съответно за инхибиране на вирусната репликация и инхибиране на вирусната инфекция в клетката. И накрая, 128млн население, най застаряващото на планетата (поради високият стандарт на живот и здравеопазване) ,гъстонаселено с голям брой пушачи и с изключителен обмен на хора и стоки с Китай, заразените са 10 000 ,а смъртните случаи 177...зле е А ?
  • 20 Хай

    1 1 Отговор
    Гост вероятно живее там, защото добре познава обстановката.
    Истината е, че те дълго време криха данни за заболеваемостта, за да не се провали олимпиадата. Много пари са инвестира ли. И когато се разбра отлагането й започнаха да тестват. Пък и до скоро ходеха навсякъде и всичко беше пълно - паркове, кръчми, магазини.
    ,

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хай":

    Живеех там допреди 6 месеца за няколко години. Накрая честно казано исках да се прибера,защото без да си кривя душата японците са си шовинисти и дисциплината си е все още мега йерархична и самурайска ,но честно казано бих хванал първият самолет наобратно. Както казват те, виждаш колко са високи кулите,когато напуснеш града. Факт е,че до последно настояваха за Олимпиадата, но в крайна сметка се примириха. Факт е, че мерките там наистина могат да се сторят много свободни, но самодисциплината и хигиената наистина работят. Още в началото Абе каза,че това е тяхната стратегия- тестове само в контекста на клъстериране на заразените. Освен това, училищата там бяха затворени много преди европейските и обучението стана дистанционно- никакъв проблем! А учениците са едни от най рисковите преносители. Имам предвид, че са най големите разпространители. В крайна сметка, фактите са си факти. Повярвайте не ви лъжат за смъртността, защото свободата на словото е много по голяма отколкото в България! Предният ми коментар отразява втората вълна от мерки, които са подготвени. Та положението там няма да излезе извън контрол, бъдете сигурни.