20 Април, 2020 13:39 4 381 18

Беларус очаква броят на заразените с коронавирус да намалява след месец

  • беларус-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • александър лукашенко

В страната не е въведена карантина и тече подготовка за парада по повод 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия

Беларус очаква броят на заразените с коронавирус да намалява след месец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус очаква броят на случаите на заразяване с коронавирус в страната да започне да намалява след месец, заяви главният санитарен лекар на страната Наталия Жукова, цитирана от ТАСС.

"Ситуацията е управляема", увери тя снощи в интервю за телевизия ОНТ. Има основания да се предполага, че до 3-4 седмици броят на случаите на заразяване ще започне да се стабилизира или да намалява, добави Жукова. Тя подчерта, че в Беларус се провежда мащабна работа за локализирането на огнищата на Covid-19, като всеки случай се третира като отделно огнище и се провежда издирване на всички контакти.

По данни на беларуското министерство на здравеопазването към 17 април в Беларус са регистрирани 4779 случая на заразяване. Към вчерашна дата жертвите на Covid-19 са 47.

В страната не е въведена карантина и тече подготовка за парада по повод 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    46 11 Отговор
    Чест и слава на държавните ръководители от бившите соц. страни. Благодаренние на грижите за собствените си народи дори от гроба помагат на хората и се присмиват на англосаксонската измет и слугите им.
  • 2 Ръмпези

    51 3 Отговор
    ЛУКАШЕНКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ТАРИКАТ...

    Коментиран от #8

  • 3 вашето мнение

    38 9 Отговор
    Докато целия англосаксонски свят обременен с наследственна дебилност мре като мухи, бившите соц. страни са непокътнати.
  • 4 зжцв

    3 1 Отговор
    Пирати са атакували плаващия под флага на Португалия контейнеровоз TOMMI RITSCHER (9656137) в района на Котону, Бенин

    Има и български моряци в 19-членния екипаж на построения през 2014 г. контейнеровоз.
  • 5 Връл червен комунист

    38 6 Отговор
    Еми да хората са с всичкия си! Не си съсипват страната и да обричат хората на мизерия!

    Коментиран от #17

  • 6 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    23 40 Отговор
    Силно се съмнявам, че Беларус ще бъде по-добре от Русия след 2 седмици, която обяве снощи чрез Путин, че държи коронавируса под контрол?? Ако ''го държи'' защо отменя гей парада на победата на СССР над Третия райх за по-натам ''другия път'' и за кога го отменя?? По достоверни информации щял да се проведе на мукавей в понеделник през 2048-ма година?? В москва могат само да си разходят кучето на 100 метра от дома, слагат маски още от спалнята и се опитват да опровергаят термина ''Москва не вярва на сълзи'':):) А дано, ама надали...:):)

    Коментиран от #15

  • 7 Бай Кольо

    12 25 Отговор
    В Беларус е по лесно,те са в целогодишна перманентна карантина, там никой не влиза и не излиза от Държавата. Обаче нашите комуноиди русофилите изпадат в екстаз без да са стъпвали там, и четат информацията от Лукашенко. То и в Русия до миналата седмица всичко беше ок
  • 8 Трудовакъ

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ръмпези":

    Не! той е най-големият държавник, спасил народа си от коронапсихозата!
  • 9 куку

    32 2 Отговор
    България е номер 1 в света

    Забележете при 4779 доказани заразени имат 47 починали, България 915 и 43 починали. Беларус 98,231 теста, България 26,417. Беларус на 1млн/10,396 теста срещу нашите 1млн/3,802.

    "Жукoвa. Тя пoдчeртa, чe в Бeлaруc ce прoвeждa мaщaбнa рaбoтa зa лoкaлизирaнeтo нa oгнищaтa нa Соvid-19, кaтo вceки cлучaй ce трeтирa кaтo oтдeлнo oгнищe и ce прoвeждa издирвaнe нa вcички кoнтaкти."
  • 10 Консервативен

    19 1 Отговор
    Такива са резултатите, когато държава се управлява с отговорност и се взима предвид мнението на истински експерти, не на послушните.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 4779-ЗАРАЗЕНИ В БЕЛАРУС

    4 5 Отговор
    НЯМА КАК ДА МИНЕ ЗА МЕСЕЦ ТЕЖКА ФОРМА НА НЕИЗСЛЕДВАНА БЕЛОДРОБНА ЧУМА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кравешка главо

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Много ли ти липсва софийският гей-парад ? И защо не отидеш да броиш хилядите умрели всички ден в Заразените САЩ ?!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хлъц

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Връл червен комунист":

    Батья" не се съгласи ,да играе по свирката на ЕС,и на останалите извън ЕС.Това ги побърква.Той има прекрасна и достоверна информация от най добрите си вирусолози и епидемиолози.А с такива той разполага.Особено във армията.Съвсем обърка плановете и на СЗО,който го изкараха Диктатор,който не мисли за Народа си.Но той им го заби здраво! Покани техен екип на терен.Който да видят предприетите мерки ,по безопасност,апаратура,лични ,предпазни средства и лекарствени наличности.Къде ще ходят? Отидоха и след седмица си тръгнаха с изявление( казано с половин уста- тук никакво инфо) че Беларусь е подготвен и има необходимия капацитет и превантивни мерки за овладяване на епидемията,и че смъртните случай са много нискък процент.Той е разпоредил и пълна аутопсия за всеки починал.Да се отчете,дали короната е основния причинител,или е съпътстващ при редица основни,тежки заболявания.Да не е луд,да си унищожи икономиката,и от там да изкара народа на улицата- мечтите на запада за хохолски вариант.Без това Беларусь са от 30 г под рестрикции и санкции от целия ЕС- много по тежки и продължителни от тези,на Русия.Самия Лукашено и самия Народ не се подадоха на световната психоза.И ще излязат от епидемията с минимални щети!
  • 18 Име

    2 0 Отговор
    След всичката тази простотия в цял свят и особено тук в България, аз мисля че най-накрая намерих държавата в която да емигрирам - БЕЛАРУС.

    Сори пичове, но само с лъскави витрини и обещания за високи заплати - не става.