20 Април, 2020 16:42 3 842 28

Призив: Да помогнем спешно на СЗО

  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • франция-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Франция предложи да се създаде експертна група, подобна на Междуправителствения панел за климатични промени

Призив: Да помогнем спешно на СЗО - 1
Снимка: Shutterstock

Франция предложи да се създаде експертна група, подобна на Междуправителствения панел за климатични промени (МПКП), която да помага на Световната здравна организация след отправените ѝ от САЩ критики за управлението на кризата с новия коронавирус, предаде Франс прес.

"Трябва да се дадат отново на СЗО начини да изпълнява по-добре нормативната си мисия, както и задачите си по засичане и предупреждение", каза френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан в публикувано днес интервю за в. "Монд".

"Желателно е да се създаде, по модела на МПКП, висш съвет за човешкото и животинско здраве, който да съобщава нещата от научна гледна точка въз основа на работата на признати експерти", добави той.

МПКП е създаден през 1988 г. и е отворен за всички страни членки на ООН. В момента в него членуват 195 страни, припомня БТА.

Той прави доклади за оценка на познанията за развитието на климата и мащабите на глобалното затопляне и играе важна роля в международните преговори за климата.

САЩ замразиха вноските си в бюджета на СЗО, която обвиняват, че е под влиянието на Китай в пандемията от коронавируса.

Френският президент Еманюел Макрон в отговор призова да се изгради около СЗО "силна инициатива за диагнозите, леченията и ваксините, които да са общодостъпни".

Самият Макрон изрази съмнения за стратегията на Пекин след появата на първите заразени от новия коронавирус в Централен Китай в края на миналата година.

"Очевидно са станали някакви неща, които не са ни известни", каза Макрон в интервю за в. "Файненшъл таймс".

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че организацията е готова да се отзове на молбата на страните от Г-20 да се идентифицират недостатъците на националните здравни системи в подготвеността им за справяне с избухване на опасни заболявания в света, предаде ТАСС.

"СЗО е ангажирана да играе водеща роля в работата, за която я помолиха лидерите на Г-20, за да може заедно с партньорите си да оцени пропуските в глобалната подготовка и да положи основите на един по-здрав, безопасен и справедлив свят, какъвто всички желаем", написа той в Туитър.

На вчерашно заседание здравните министри на Г-20 заявиха, че пандемията от новия коронавирус е изложила на показ системните недостатъци в националните здравеопазвания.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    25 2 Отговор
    Помогнете им и ще сте отпуска до края на годината.
  • 2 все Пунта Мари

    24 1 Отговор
    Глобално затопляне, Короана Вирус, еврофондове, солидарност, равенство и братство
  • 3 Все едно Буш Старши се е преродил

    11 3 Отговор
    "да положи основите на един по-здрав, безопасен и справедлив свят, какъвто всички желаем"
  • 4 прррц

    23 0 Отговор
    какво прави(работи) световната здравна организация?

    Коментиран от #5, #15, #25

  • 5 кося ливадата

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "прррц":

    Играят голф на игрища с по 12 дупки по цяла година и през останалото време плашат Ганьовците с истории за края на света.
  • 6 опорна точка

    5 10 Отговор
    А Кремъл защо не помага на СЗО?

    Коментиран от #26

  • 7 Кремл

    17 3 Отговор
    Не са льохмани да им помагат
  • 8 Аз71

    22 2 Отговор
    За какво да им помага някой. ?!?!? Те ни докараха до тук
  • 9 8539

    14 1 Отговор
    Преди около два месеца, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от два месеца гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е, коронавируса , дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС.Д-р Москов се хвали, че има чадър от най-високо. Постоянството на този коментар е протест срещу толерантността на правителството към крадците!
  • 10 човек

    22 0 Отговор
    Никакви пари на СЗО
  • 11 Рошко

    17 0 Отговор
    От мен ше получат един голям дебел среден пръст, да подпомогне тогава и бил ГЕЛ, зукърбърг, ротшилд рокфелер jp Morgan ко ше кажете
  • 12 Фен на Баро Вкаров

    7 1 Отговор
    оня къде е бе Афрото от Етиопия да не е гушнал букета вече(и слава богу) къде си бе Пебс ела малко да те погавря хахахха
  • 13 Наблюдател

    22 2 Отговор
    На СЗО в този и вид неможе да се помогне. Тази организация се доказа като абсолютно непригодна. Просто трябва да се разтури и на наейно място създаде нова способна да функционира адекватно!
    Разбирасе тя е нещо като по-малко отражение на ООН. В 2-те се наливат пари като в "каци без дъна" срещу почти 0-ва ефективност!
  • 14 вуйна

    14 0 Отговор
    Да им помогнем спешно,защото не направиха нищо за да ограничат заразата!!Малко са им милионите които се наливат за да взимат космически заплати!
  • 15 Ами

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "прррц":

    Бъркане в носа и взимане на големи заплати. Как иначе да си обясня блеенето им до последно преди да се усетят, че има пандемия? И това, че не знаят какво да правят, освен дето са допуснали в цял свят да се неглижира наличието на жизненоважни средства като маски, костюми и прочие? Какво предложиха в случая, освен хубаво лъсналия си задник? Прав е Тръмп.
  • 16 Българан Европейски

    14 1 Отговор
    Тия пък все си навират гагата да са наопаки. Заприличват на руснаци с това себепомпане. Че кой ви бръсне за слива бе, побърканяци. Вижте флагмана. Цял свят се изолира на самолетоносача Дьо Гол целият екипаж заразен! Насред морето. Как е възможно подобно безхаберие.
    И имат наглостта да обясняват на света откъде изгрява Слънцето.

    Нито лев за тия международни паразити и тунеядци. Закривай!!!
    Да ги храни Бил Гейтс. Може и Цукерберг.
  • 17 СЗО

    14 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО НЕПРИГОДНА ОСВЕН ЗА ПОТЪВАНЕ НА ПАРИ.
  • 18 Не, не

    13 0 Отговор
    Пари за мафията? Те си имат Гейтс.
  • 19 no name no face no number

    10 1 Отговор
    Все нови и все повече бюрократични структури в тоя капитализъм, а едно време ни говореха, че социализма бил бюрократски, но май се оказа една от многото лъжи на зараждащата св тогава капиталистическа мафия.Ето сега гледайте и сравнявайте онези, които са живяли знаят как е било и как е сега.
  • 20 Гражданин

    4 0 Отговор
    Аз съм пас.
  • 21 Мислещ

    7 0 Отговор
    Що за организация е СЗО???С какво бяха те полезни на света при тази така наречена пандемия.Някаква структура която се финансира от държавите,от Бил Гейтс и т.н.Тоес който плаща той поръчва музиката.Излизат само с някакви статистики и това е.Самото има СЗО говори ,че тя теябва да поеме организацията кое как да става при такова масово заразяване.Не всяка държава да си се затваря и всеки са да се оправя.Да се разпуска СЗО и край.Очевидно навсякъде и едно и също не е само в България,просто там са на нива който ума ни не може да разбере.
  • 22 Дружба

    5 0 Отговор
    Поредната ,,евро-атлантическа ценност''...
  • 23 габровец от варна

    3 0 Отговор
    Бе кви пари веее!Тая нескопосана измислена простотия требе на момента да се разтури!
  • 24 Гост

    2 0 Отговор
    Никаква помощ за тази мафиотска организация. Знаят, че ваксините на Бил Гейтс убиват или провокират тежки заболявания. Ама си траят. Досега разчитаха на неговото финансиране. Но но в дружествените мрежи на английски се говори, че Бил Гейтс е арестуван заради финансиране на създаването на короновируса през 2015 година. Тръмп се е нацели още на сатанистите и педофилите от Холивуд.
  • 25 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "прррц":

    Лобира в полза на онези богаташи, които плащат за изкуствено създадени вируси. А след това настоява всички да се ваксинираме, за да може богатите, инаши право на ваксините да станат още по-богати. С един куршум няколко заека. Ще върви и поетапно редуциране на населението.Скъпо платените им юристи са успели да постигнат съгласието на властите, че дори при доказана причина за смърт от ваксините или необратими увреждане на органите, компаниите, продаващи ваксините не носят никаква отговорнист.
  • 26 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "опорна точка":

    Защото в разпределянето на главните роли в Новия Световен Ред на руснаците не е отделено почетно място. Хора, като Бил Гейтс финансират СЗО, те плащат и те поръчват музиката. Какви статии да се пишат и каква статистика да се води за заболелите от короновирус. СЗО още трябва добре да ни наплаши, че да хукнем доброволно да се ваксинираме.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Истината

    0 0 Отговор
    СЗО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ВИНОВНА ЗА СМЪРТТА И ПОСТОЯННОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ МИЛИОНИ ГОДИШНО ХОРА-КАТО ОТ ГОДИНИ КРИЕ И НЕ ЛЕКУВА ЗАРАЗНИТЕ РИКЕТСИИ-ЗООНОЗИ, патогенни(вътреклетъчни) най-заразни и опасни микроорганизми водещи до РАК, ДИАБЕТ, Инфаркт, инсулт-всякакви болести при всеки развиващ различни-поради различните комбинации от зарази през годините. ТАМ СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО АМА МНОГО ПАРИ И НАВЪРЗАНИ ИНТЕРЕСИ- А НИЕ-НИЕ СМЕ КЛИЕНТИТЕ(ПАЦИЕНТИ)