Last news in Fakti

21 Април, 2020 07:02 31 835 63

Предупреждение: Най-лошото от коронавируса тепърва предстои

  • сзо-
  • коронавирус-
  • тедрос гебрейесус-
  • мерки-
  • европа-
  • предупреждение

Редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията

Предупреждение: Най-лошото от коронавируса тепърва предстои - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус предупреди, че най-лошото все още предстои във връзка с пандемията от коронавируса, предаде AP.

Това предупреждение идва в момент, в който редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради пандемията. Ръководителят на СЗО не уточни защо смята, че пандемията, заразила близо 2,5 милиона души по света и отнела живота на над 166 000 души, може да се влоши.

Някои обаче вече обърнаха внимание към бъдещо голямо разпространение на заразата в Африка, където здравните системи са по-малко развити. Шефът на СЗО припомни, че преди век испанският грип е отнел живота на 100 милиона души по света.

"Но сега ние имаме технология, ние можем да избегнем подобно бедствие, ние можем да предотвратим този род криза", каза той. "Вярвайте ми. Най-лошото е все още пред нас", заяви той. "Нека да предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират", предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TRUMP

    70 6 Отговор
    резидентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил, че ще подпише указ за преустановяване на имиграцията в страната, за да запази работните места на американските граждани.
  • 2 El boko

    103 7 Отговор
    СЗО трябваше да прекрати всички полети от Китай! :(

    Коментиран от #19

  • 3 Рошко

    87 16 Отговор
    Сзо фед мвф световната банка, дреме ми за вашите предупреждения, н,,,,,, е си ги, евала на шведите
  • 4 Кокорчо🙄

    61 6 Отговор
    Да предстои, и вашето време ше дойде
  • 5 Земята ще ни изхрани

    100 5 Отговор
    Садете си градина, отглеждайте си овошки и лозя те ще изхранят обикновения човек не ДЬО и банки. Парите могат да станат и тоалетна хартия, а милиардерите гладни.

    Коментиран от #9, #21

  • 6 Някой си

    85 11 Отговор
    Най-лошото отдавна го чакаме и така и не го домакахме!
    Но гладът наистина предстои!
  • 7 Бай Герги

    58 7 Отговор
    Тоя ГЕЙбрейесус екреатура на Фил Бейтс и се чуди как да направи така,както му е поръчано!!! Да убеди всички,че ..."нищо няма да е същото,докато не се ваксинира/чипира/ цялото население на земята".Ако страните се върнат към нормалния ритъм на живот....това е ПРОВАЛ на идеята на ония момчета/адренохромните/.Нека да видим какво ще направи дедо Дони,след като им резна финансирането?!

    Коментиран от #22

  • 8 HohoBoho

    18 5 Отговор
    Да предстои, ама не за нас...
  • 9 Калоян

    31 6 Отговор

    До коментар #5 от "Земята ще ни изхрани":

    Много си наивен... Милиардерите щото нямат хиляди хектари земи и ферми...

    Коментиран от #10

  • 10 Тези с хилядите хектари

    14 11 Отговор

    До коментар #9 от "Калоян":

    май им викат кравари и са в най-западналите части на Щатите.
    Сигурно те са милиардери.
  • 11 Dynamite

    39 14 Отговор
    Въобще не се притеснявам за никакъв вирус. Това се случва на всеки 100 години. Първите 2 седмици бях доста параноичен и си миех ръцете над 8 пъти на ден сигурно. След това се появиха малки червени петна от екзема върху ръката ми. Ако не контактуваш с много хора няма как да те хване вируса. Това не е Чума или Ебола та да умреш за 1 ден. Има много излекувани хора и не съм болен от някои други болести.

    Коментиран от #12

  • 12 Глад

    23 11 Отговор

    До коментар #11 от "Dynamite":

    А от глада пак ли не се притесняваш или си айляк ?

    Коментиран от #14

  • 13 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    24 49 Отговор
    Под най-лошото се разбира новото огнище Русия и по-точно европейската и част където до 10-12 дни се очаква истински Апокалипсис. Руснаците няма да пуснат аванта на съюзника си САЩ, Франция, Англия, Китай и тнт да бъдат на първо място по смъртност от този вирус. Поне да са разбрали, че е безмислено вече да дрънкат ламарини от миналия век на Червения площад всяка година май месец и да са разбрали, че са безсилни пред невидимото Божие наказание! Безсилни и скучаещи в къщи с месеци... при отрицателна вече цена на нефта...Безсилни и обедняващи, без да могат да пращат пари на лакеите си в другите страни...Безсилни и излизащи само на 100 метра от дома си, да разходят кучето....Безсилни, но със ламарини от миналия век, които вече не дрънчат по площадите....

    Коментиран от #18, #28

  • 14 Dynamite

    31 9 Отговор

    До коментар #12 от "Глад":

    Какъв глад бе да не сме случайно в трета световна война? Положението ще се оправи. Вече в някои европейски държави хората си водят нормален живот само че с задължителни маски и няма забрани да се разхождат по паркове или където си искат. Това ще се случи и при нас след няколко седмици.

    Коментиран от #17

  • 15 Максим

    31 3 Отговор
    Иска им се на СЗО короновируса да отнеме колкото испанския грип. Ама тия, които са го създали(ако вирусът е изкуствен, за което все още нямаме категорични доказателства) криво са си направили сметките. СЗО, освен държавно финансиране, разчита и на помощ от глобалисти както Бил Гейтс. Точно те целят човечеството да наброява един милион и да няма среден и малък бизнес. От тук войната на Тръмп с тях, който е за индустриален капитализъм и за развитие на малкия и среден бизнес.

    Коментиран от #16

  • 16 Максим

    21 2 Отговор

    До коментар #15 от "Максим":

    Грешка, да се чете - човечеството да наброява 1 милиард.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 илитерат

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Пише се безСмислено,а не безМислено момчето ми ! Защото може да имаш някаква мисъл,ама тя да е без смисъл. Шалом!

    Коментиран от #23

  • 19 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "El boko":

    Много странна работа, цяла Европа, Америка и други континенти пламнаха от короновируса, пренесен от китайци, пристигнали там чрез авииполети. А в същото време със вътрешните полети в Китай същи са летели хора, но заразата там се концентрира предимно в Ухан, другите градове с огромно население остават малко засегнати. В Русия половината от заразените са в Москва, а не на границата с Китай, където жителите имат облекчен режим на преминаване и почти всеки ден върви шопинг поток.Започвам да си мисля, че поне в Америка на короновируса може и да са му помогнали за бързото разпространение. Изборите за президент там вървят и на някой ще му е много удобно да има икономически и социален хаос, който ще попречи на Тръмп да се избере за втори път.

    Коментиран от #29, #30, #31, #33, #34, #36, #37, #38, #40, #41

  • 20 Kgfgh

    17 4 Отговор
    Да предстои лошото разбира се..идеята им в близко бъдеще е да затворят малкия и среден бизнес по света ..да задлажнеят държавите към централните банки и международния валутен фонд ...да има масова безработица ...убийства масово..да има тяхната ваксина сега да ни сложат която не знаеш ли как била готова вече...още вярвайте на лъжите по новини и подобни..телевизията като средство не е измислена просто ей така понеже е нямало какво да правят
  • 21 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Земята ще ни изхрани":

    Много добър съвет, само имайте пред вид, че горилите и другите въоръжени, които си нямат градинки и селскостопански животни ще тръгнат да ги отнемат от невъоръжените мирни трудови хора. А полицията ще е безсилна. Дано да не стигаме до този сценарий.
  • 22 ABC

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Герги":

    Ето още един симпатяга, който знае чужди езици и не разчита на информацията само от българските сайтове. Много тук идея си нямат какво е това чудо адренохром.
  • 23 Кинолог

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "илитерат":

    Не му се карай на наркоманчето. Прав е - няма никаква мисъл в писанието му. Това е нещо като кучешкия лай по минаващите превозни средства - няма значение какво минава, важното е да се лае.
  • 24 За съд!

    25 4 Отговор
    За съд си! Не взехте никакви мерки в началото, а сега ще плашите хората, че най-лошото предстои. Тази организация трябва да се закрие! А този господин, който е подлога на Бил Гейтс да се линчува!
  • 25 Гост

    9 2 Отговор
    Стана очевидно за мен, че научната общност си е затворила очите и не поставя под въпрос методологията, която се използва, за да се определи причината за т.нар. инфекциозни заболявания.

    Ако те наистина я поставят под съмнение, те биват наричани шарлатани и дисиденти и се правят опити, за да бъдат злепоставени, като разрушават репутацията им. Разбира се, нашият скъп д-р Хамер беше жертва на научната общност повече от 35 години, защото предизвика съществуващата медицинска парадигма (биография на д-р Хамер тук, бел. пр.).

    За мен е ясно, че всички сме манипулирани от „силните на деня” и че те имат свой собствен план да контролират населението по един или друг начин. Това е истинската пандемия и е време хората да започнат да поставят под въпрос всичко.
  • 26 Анонимен

    5 3 Отговор
    Повечето хора са в състояние на хипноза, предизвикана от техните устройства и когато са непрекъснато в това състояние, те повече не мислят за себе си, нито се питат какво се случва по света. Те просто се съгласяват с това, което им се казва. „Ако е в интернет, то трябва да е вярно”.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Сладките националисти(макар и не от СС), а в Украйна добре си живеят там. Те нямат нищо против гей парадите и чудесно се оставят на евреите да ги ръководят. Та и те като Вас се надяват някоя епидемия илу друго божествено природно чудо да затрие Русия.
  • 29 Храна за размисъл

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Конфликтът в Ухан

    Тъй като Ухан е такава огромна територия, е трудно да се определи точно, да не споменаваме и че всички новини от Китай се контролират. Информацията, която получих, беше трудно да се сдобия с нея. Все пак, китайците са много предпазливи по отношение на новините, които пускат в обществото.

    Това, което се казваше, след като ми бяха представени различни статии, започна да има смисъл.

    Следното е взето от „Доклад на Bloomberg” с дата 23 януари 2020 г. (Bloomberg– Блуумбърге агенция за новини с щаб в Ню Йорк, бел.пр.):
  • 30 Храна за размисъл

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    COVID-19 Част II–Тестване за вирус
    Разбира се, знаейки всичко това преди „нашествието” на т.нар. корона вирус, трябваше да разгледам какви видове тестващи методи се използват, за да се потвърди, че човекът действително има вируса.

    Не бях изненадана, когато открих чрез мое разследване, че вече е имало тестващи комплекти, налични за този т.нар. вирус чрез FDAв САЩ (Food and Drug Administration – Администрацията по храни и лекарства, АХЛ, бел.пр.)от средата на 2019 г.

    Хммм, това „нашествие” било ли е предвидено? Това намирисва на същата конспиративна теория около СПИН епидемията през 1980-те, при която имаше друг вирус, който беше невъзможно да се идентифицира под електронен микроскоп… но това е за друг блог.

    Не е нужно да казвам, че Китай не беше подготвен за това и не разполагаше с нищо на място, за да „диагностицира”, това което причиняваше тази масова здравна криза. Обаче, тъй като АХЛ вече имаше тестващи комплекти за такова събитие, те станаха доставчик на тези комплекти за Китай.

    Отново, тъй като вирус от какъвто и да било вид никога не е бил изолиран, те трябваше да излязат с различни видове тестове, които в този случай включваха използването на ДНК секвенция чрез проби от кръв или слюнка на засегнатите хора.

    Моят въпрос е, ако те никога не са идентифицирали някакъв вид вирус под електронен микроскоп, как така имат ДНК секвенция от него?

    Какво реално показва това? По същество, това, което казват, че са способни да определят, са
  • 31 Храна за размисъл

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Когато Премиерът Ли Кекуианг обяви „война срещу замърсяваното” през 2014 г., няколкостотин жители на Ухан в централен Китай го взеха за намек.

    Те отпечатаха думите на Ли на шест метров плакат и протестираха навън пред вонящ завод за изгаряне на отпадъци, за който се страхуваха, че причинява болест в общността. Насърчени от убеждението, че отговаряха на призива на ръководството, вместо това, жителите бяха тормозени от местни полицаи, които скъсаха плаката и го смачкаха с крака.

    „Ние бяхме притеснени и ядосани, когато разбрахме какво причинява вонята и разболява децата ни” – каза Джан Ксиджиао, 44 год., която беше арестувана за седмица, за това, че е направила плаката. „Но ние сме като мравки, местната управа може да ни смачка, когато пожелае.”
  • 32 Ventura

    9 0 Отговор
    Тия от СЗО явно не ни познават! Ние вече три десетилетия вървим към пика на самоунищожението,и той вече се вижда.
  • 33 Храна за размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    С този епизод започва шестгодишна битка, в която Джан е тормозена и наблюдавана от местните власти, без знак, че управата планира да премести завода, въпреки техните многократни петиции и публикации в социалните медии във връзка със замърсяването.

    Факта, че спорният въпрос се подкрепя от най-мощния китайски лидер след Мао, го прави още по-деликатен, подтиквайки местните власти да се опитат да заглушат активистите, които могат да изкарат на показ замърсяването на околната среда, което се случва пред очите им.

    През септември миналата година, група от петима жители стигнаха до Пекин, за да отправят петиция към властите – само за да открият, че някой ги е издал. Те са посрещнати на гарата от около дузина млади мъже, облечени в черно, които са им казали, че ще им уредят среща със служители на властта, и са ги разпределили в три коли. Вместо да ги отведат в правителствена сграда в столицата, колите са ги откарали обратно по целия път до Ухан, едно пътуване повече от 10 часа.
  • 34 Храна за размисъл

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Както жителите от тази акция откриха за своя сметка, че да отвръщаш на удара срещу властите е сериозна работа. Съвсем наскоро те смениха тактиката, за да се опитат да насочат вниманието на централното правителство към своя хал. Но според Джан, властите в Ухан са блокирали техните опити да достигнат Пекин, като са следели кога си запазват билети за пътуване до столицата.

    Джан – която говори прединастоящето нашествие на един несвързан вирус в Ухан – запазва презрението си към местните власти и към това, което счита за липса на желание от тяхна страна да защитават здравето на хората.„Неочакваното отвличане ме накара отново да загубя вяра в местната власт и в това колко безразсъдни могат да бъдат те.“ – каза тя.
  • 35 Симеонов

    7 2 Отговор
    СЗО трябва да понесе цялата отговорност за сегашното състояние на държавите, заради неадекватно си поведение. Изчакаха два месеца със самолетите да се разнесе добре заразата. Забавянето да се затворят границите изяде главата на всички. Някой вирусолог някъде си правил опити да изолира вирус и видиш ли станала беля.
  • 36 Храна за размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Разрешението

    Населението на Китай от 1,4 милиарда произвежда растящи планини от отпадъци, с които спешно е нужно да се справи. Според Министерството на жилищното строителство и градоустройство, обемът на третиран домашен отпадък в градските части е достигнал 215 милиона тона през 2017 г. Държавни медии често цитират цифра на Сдружението за градска среда и канализация от близо 1 милиард тона отпадък всяка година.

    Пилотна програма за рециклиране влезе в сила в Шанхай през юли, която ще обхване 46 мегаполиса до края на 2020 г. Въпреки това, резултатите до сега са смесени, тъй като законът за сортиране на отпадъка на четири нива с цветно кодиране затрудни жителите. Докато рециклирането потръгне, депонирането или изгарянето остават единствените налични алтернативи.
  • 37 Храна за размисъл

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    До декември мястото беше обрасло с плевели и червената земя до голяма степен беше пуста. Един работник събра малкото материали, които бяха останали, като заяви, че му е казано да ги остави, докато не се вземе решение дали да се продължи с проекта.

    Той каза, че би се зарадвал на новини за затваряне на завода, добавяйки, че никога не е трябвало да бъде построен толкова близо до жилищата на хората.

    В заключение

    Известен факт е, че Китай има история в използването на силна въоръжена тактика за контрол на населението. Както може да прочетете тук, това не само се отнася за политическите възгледи, но и за екологичните въпроси.
  • 38 Храна за размисъл

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    В този конкретен случай хората се страхуваха за своя живот заради протестите си срещу съществуващия завод за изгаряне, който представляваше сериозна грижа за околната среда на населението.

    На всичко отгоре в края на юни 2019 г. стана ясно, че върху земята, която е била обещана за парк на жителите в този район, се е предвиждало да бъде изградена друга пещ за изгаряне.

    Такива заводи са отговорни за изпускането на значителни количества въглероден диоксид, азотен диоксид и серен диоксид, които не само засягат Ухан, но може да се придвижат от въздушните течения през Тихия океан и да стигнат чак до САЩ.

    Първоначалният страх може много добре да е витаел около заводите за изгаряне на токсичен отпадък, но след това се е разширил до страх от физически репресивни мерки, когато хората са започнали да протестират в края на юни 2019 г.
  • 39 ггг

    12 1 Отговор
    Бил Гетс е един от най големите спонсори на СЗО а той почна да произвежда ваксини.Абе данеби Гейт и СЗО а въртят някакви далавери?
  • 40 Храна за размисъл

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Разрешението (на конфликта, бел.пр.) дойде при затварянето на такова място „до второ нареждане” в регион Ухан. Излишно е да казвам, че жителите въздъхнаха с облекчение.

    Глобална пандемия

    Трябва да кажа, че през годините станах доста цинична по отношение на тези събития и винаги търся плана, който стои отзад. СЗО очевидно живее в джоба на голямата фармация и е отговорна за голяма част от паниката, а обществеността просто приема всичко безкритично.

    Ако само хората биха си вдигнали главите от техните клетъчни телефони и устройства и поглеждат нагоре от време на време, за да видят какво реално се случва по света, те може да започнат да виждат нещата по-ясно.
  • 41 Храна за размисъл

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Повечето хора са в състояние на хипноза, предизвикана от техните устройства и когато са непрекъснато в това състояние, те повече не мислят за себе си, нито се питат какво се случва по света. Те просто се съгласяват с това, което им се казва. „Ако е в интернет, то трябва да е вярно”.

    Стана очевидно за мен, че научната общност си е затворила очите и не поставя под въпрос методологията, която се използва, за да се определи причината за т.нар. инфекциозни заболявания.

    Ако те наистина я поставят под съмнение, те биват наричани шарлатани и дисиденти и се правят опити, за да бъдат злепоставени, като разрушават репутацията им. Разбира се, нашият скъп д-р Хамер беше жертва на научната общност повече от 35 години, защото предизвика съществуващата медицинска парадигма (биография на д-р Хамер тук, бел. пр.).

    За мен е ясно, че всички сме манипулирани от „силните на деня” и че те имат свой собствен план да контролират населението по един или друг начин. Това е истинската пандемия и е време хората да започнат да поставят под въпрос всичко.
  • 42 Храна за размисъл

    6 0 Отговор
    Конфлитът

    По същество, когато хора имат страх от агресия срещу себе си или свои любими хора, те влизат във „висока тревога” или ситуация „бий се или бягай”. При мъжете наричаме това конфликт на „териториален страх”, включващ агресия отвън, а при жените това се отнася повече за тяхното „гнездо”, което считат за вътрешна територия. Д-р Хамер описва тази реакция в мъжкото царство като отговор на опита да се защити своята среда от външни сили, докато женската реакция предимно има връзка с уверението, че гнездото е защитено.

    Точно по време на тази ситуация „бий се или бягай” бронхиалната лигавица започва да улцерира (да се разранява, изтънява, бел.пр.). От биологична гл. т. това е значимо, защото този процес позволява на кислорода да постъпва в белите дробове в по-големи количества чрез това улцерирано разширяване на тъканта (прохода на бронхите, бел.пр.), за да се подпомогне необходимият отговор „бий се или бягай”.
  • 43 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Точно по време на тази ситуация „бий се или бягай” бронхиалната лигавица започва да улцерира (да се разранява, изтънява, бел.пр.). От биологична гл. т. това е значимо, защото този процес позволява на кислорода да постъпва в белите дробове в по-големи количества чрез това улцерирано разширяване на тъканта (прохода на бронхите, бел.пр.), за да се подпомогне необходимият отговор „бий се или бягай”.

    Какво се случва физически?

    Този „страх от агресия” може да продължи седмици или месеци, а при някои случаи – и години, така че, когато разрешаването на конфликта се постигне, улцерираната бронхиална тъкан започва да се възстановява, което създава възпаление в бронхите и грипоподобните симптоми започват.
  • 44 Храна за размисъл

    2 0 Отговор
    При повечето случаи става въпрос за треска, но в този случай треската не е от микробна активност, а вследствие на това, че бронхите са „свързани” към сензорния кортекс в главния мозък, където треските са част от лечебния процес при повечето състояния, контролирани от тази част на мозъка.

    Заедно с треската има отпадналост, която също е част от лечебната фаза на повечето състояния. След това, разбира се, имаме мускулни болки и страдания, които в ГНМ отдаваме на отговора „бий се или бягай”, „трябва да се изнесем от тук, за да спасим себе си”, което не са успели да постигнат в момента на конфликтния
  • 45 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    С други думи, мускулните болки и страдания са резултат на „само-обезценяване”, аспект на конфликтния сценарий. След това, разбира се, започва кашлицата, което означава, че пълната лечебна/възстановителна фаза е в ход за бронхите.

    Първата седмица обикновено е най-тежка, което в зависимост от това какво друго се случва в човека, може да продължи и през втората седмица, преди треската и мускулните болки и страдания да утихнат.

    Пневмония

    Мнозинството от тези респираторни (дихателни, бел.пр.) фази на лечение нормално продължават максимум 3-4 седмици преди симптомите да изчезнат.
  • 46 Мафия

    10 0 Отговор
    СЗО прави това, което и кажат спонсорите. Мафия. Тедрос е упражнявал геноцид в цяла Африка,на поста е за да свърши работата, която му наредят. Съвети от СЗО? Не, благодаря.
  • 47 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Обаче, ако имаме друг активен конфликт, който засяга бъбречните събирателни каналчета, който представлява механизъм за оцеляване, включващ задържането на течност, белите дробове започват да се пълнят с течност точно по време на тази лечебна фаза на бронхите, които пренасят кислород в белите дробове. Това е, което причинява пневмония.

    Бъбречните събирателни каналчета ще задържат телесна течност в отговор на „заплаха за съществуването”. Тази реакция е механизъм за оцеляване, защото ние се нуждаем от вода, за да оцелеем. Може да минем без храна две седмици, но без вода се дехидратираме (обезводняваме, бел.пр.) много бързо, така че в ситуация като тази нашите тела задържат това, което вече е постъпило в тях.
  • 48 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    В ГНМ бъбречните събирателни каналчета реагират на конфликт на изоставяне/изолация, конфликт на бежанеца и екзистенциален конфликт, така че винаги е важно да проумеем конфликта, свързан с бъбреците, за да се предпазим от усложняващия фактор, който създава една по-предизвикателна лечебна фаза.

    Този конфликт може да предхожда или може да започне с поставена диагноза на всяко „живото-застрашаващо” заболяване, което в този случай е възможността да имаш корона вирус.

    Сигнал, че бъбречните събирателни каналчета са в „режим на оцеляване” е суха уста, жажда и нуждата да пием, колкото се може повече.
  • 49 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Проблемът с това е, че когато сме в лечебна фаза, допълнителната течност ще отиде точно в тази част от тялото, която преживява лечението. В дихателната лечебна фаза, белите дробове се пълнят с течност. Това е, което е наречено пневмония.

    Разбирам, че това, което описвам, звучи сложно, но в действителност е доста просто. Факт е, че всяко респираторно възпаление, което е компрометирано от конфликтна активност на бъбречните събирателни каналчета, ще се представи като пневмония.

    Обаче стандартната медицина, особено, когато се появява внезапно при само 10 човека в коя да е общност, ще я нарече епидемия и ще набеди вирус, който стандартната медицина е ръководена да вярва, че е причината за тези респираторни прояви.
  • 50 брей

    5 2 Отговор
    Ако, най-лошото предстои, какво е положението в пограничните райони?Например-г.Елхово,Ямболска област.Там тече живот -без маски, ремонт на жилища, работещи заведения.Къде е Проф.Мутафчийски,Бойко Борисов.Или ограниченията важат само за столицата.Колко емиграни минават границата и през Лесово, Елхово минават през вътрешността на страната.
  • 51 Храна за размисъл

    12 1 Отговор
    Когато се появява при стотици или хиляди хора в една страна или глобално, се нарича пандемия.

    Причините са психологически и картината за заболяванията е друга и различна от тази,която ви се представя по телевизията и медиите,защото сега с поредният създаден проблем отново се упражнява контрол и някой ще забогатее и в пари повече за сметка на обедняването на други.
    Това се случва периодично в историята откакто се знае какво става тук в тази лудница,в която живеем и сами си поддържаме защото се иска да слушаме и изпълняваме правилата без да имаме собствено мнение различно от стадното каквото им е удобно на тези над нас.

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Храна за размисъл

    6 2 Отговор
    Сега, това, което е интересно за „вирусоподобните частици”, всъщност, те признават, че НИКОГА в действителност не са изолирали ЖИВ вирус… да не споменавам успеха с Ебола вируса… особено след като беше открито в самото начало преди няколко години, че водоизточниците в засегнатите села са били отровени с формалдехид (токсично хим. съединение, бел.пр.). Ако погледнете симптомите на Ебола, ще забележите, че те са същите като при отравяне с формалдехид.
    Явно някои иска да ни трови и причините се прехвърлят на нещо друго и различно за да живеем в невидение и тормозени от нещо представено различно от реалното и ние да му вярваме.

    Коментиран от #54

  • 54 Обикновен човек

    15 2 Отговор

    До коментар #53 от "Храна за размисъл":

    При еболата САЩ са ваксинирали горките африканчета с "дефектна " ваксина съдържаща вируса Ебола и по този начин смъртността в Африка се е покачила 9 към 10 т.е от всеки десет души мрат девет ..Аз самият предпочитам да умра от короната отколкото да бъда ваксиниран с американска ваксина защото от вируса мога да оцелея но от такава пишман ваксина смъртта ми е сигурна!!!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Мафия

    13 0 Отговор
    Вижте кой е създал СЗО и ще ви стане ясно защо им е изгодно да се продължава изолацията
  • 57 Ако се окаже така?

    6 2 Отговор
    Американски институт (прочетъх в публикация) дал прогноза за 40 страни, а за България с пик на 28.04 - между 35 и 50 души с летален изход. Остават 6-7 дни. Ако се прибавят и починалите от дрига причина, а не covid-19. ?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Баш Батка

    8 1 Отговор
    То в България сме си закалени, няма какво по-лошо да ни се случи от това да сме родени тук!
  • 61 Ани

    6 0 Отговор
    Доналд Тръмп ги отсвири,че са алчни и нищо не правят. Сега като Бойко Борисов и компания могат да заплашват колкото си искат. но безрезултат.
  • 62 СЗО

    1 0 Отговор
    Ами така ще е те знаят нали те са го правили тоз вирус и тествали още преди години ина4е как знаеха 4е не се предава от майка на дете една пременност трае 9 месеца а те знаеха вси4ко още нямаше 3 месеца. Никакви китайци бързоходци не са го пренесли или може би и на вас ви плащат да говорите полуистини ? Ние да не сме малки децица с биберонки в уста да ни лъжат така.
  • 63 ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН

    0 0 Отговор
    Пълен цирк !