Last news in Fakti

21 Април, 2020 13:24 1 693 3

Гърция иска 1 милион бързи теста

  • гърция-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • здраве

Атина мисли за облекчаване на ограничителните мерки

Гърция иска 1 милион бързи теста - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцкото правителство търси да купи около един милион бързи теста за коронавирус като първа крачка, която да позволи облекчаване на ограничителните мерки, съобщава в електронното си издание "Катимерини", като се позовава на собствена информация от правителството.

Според плана на правителството връщането към "новата нормалност" ще зависи във всеки момент от процеса на "проба и грешка", който трябва да бъде контролиран от непрекъснато тестване, за да могат да бъдат изолирани носителите на коронавируса от икономическите и социалните дейности, когато те бъдат възобновени.

Изчисленията са показали, че за тази цел ще бъдат нужни около един милион теста, като въпросът е дали и кога те ще бъдат намерени. Гръцкото правителство се стреми да намери и да купи един милион такива тестове от американска компания, които да използва на входните пунктове в страната, в обществените институции и в болниците.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас се е ориентирал към междуправителствено споразумение със САЩ, за да бъде избегната бавната процедура на обществената поръчка. По последни данни на специализирания сайт Worldometers в Гърция има 2245 случая на заразени с коронавирус. Жертвите към момента на болестта са 116. В страната бяха въведени строги мерки, за да се спре разпространението на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    5 0 Отговор
    аз искам 240 теста за наркотици за парламента. даже бих ги платил.
  • 2 И тас добра

    0 0 Отговор
    Завалйите гърци са като нас , нема пари за бързи вирус тести няма и заразени от вируса .
  • 3 фактология

    0 0 Отговор
    Работата е в това,че здравният паспорт, който искат едва ли ще стане така,че имат и втори вариант по граници и летища да тестват пристигащите.Към настоящият момент 1 тест в Гърция варира от 70 евро в случай на промоция,други искат 100 евро стигайки до 300 евро.