Last news in Fakti

21 Април, 2020 13:57 1 880 3

В Сърбия отварят малките магазини и пазарите

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • магазини-
  • пазари-
  • мерки-
  • белград

Пенсионерите вече ще могат да излизат на 30-минутна разходка

В Сърбия отварят малките магазини и пазарите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес в Сърбия започва постепенна отмяна на ограничителните мерки във връзка с коронавируса, съобщи ТАСС.

В пет часа местно време приключи най-дългият за времето на епидемията 84-часов полицейски час. В страната рано сутринта бяха отворени малките магазинчета и зеленчуковите пазари. За смекчаване на епидемиологичните мерки говори в събота президентът на страната Александър Вучич, а съответно решение издаде и правителството на Сърбия.

Според документа от днес пада пълната забрана да излизат от вкъщи хората над 65-годишна възраст (над 70-годишна в селските райони), която бе въведена на 18 март. Пенсионерите вече ще могат да излизат на 30-минутна разходка във вторник, петък и неделя от 18 часа до 1 часа без да се отдалечават на повече от 600 метра от дома си. За останалите граждани полицейският час ще бъде с едни час по-кратък и ще започва от 18 часа, а не от 17 часа като преди.

Много важно за икономиката на страната е решението за възобновяване на работата по многобройните строителни обекти в столицата и цялата страна. При това на строителите трябва да бъдат осигурени социална дистанция, средства за защита и дезинфекция. На много строителни обекти в Белград днес се забелязва необичайно оживление. Отворени са и малките шивашки цехове, обущари, книжарници, автосалони, фирми за поправка на коли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    2 8 Отговор
    А в Русия кога?!
  • 2 гладно краварче

    2 1 Отговор
    На наште жалки подлоги им хареса да ни държат в робия , та при нас извънредното положение може да продължи още няколко години. За това как отворят границите и всеки да се спъсява кой където му видят очите. Само сороснята може да остане тук , на тях и без друго им харесва да са роби и на колене.
  • 3 Вълк

    2 0 Отговор
    Плескавицата пуснаха ли я?