Last news in Fakti

21 Април, 2020 15:22 4 909 9

Смъртните случаи от COVID-19 в Англия са повече от обявените до 10 април

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Във Великобритания са били направени над половин милион теста, включително повторни

Смъртните случаи от COVID-19 в Англия са повече от обявените до 10 април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Действителният брой на смъртните случаи от COVID-19 в Англия и Уелс е с 41 на сто по-висок от числата, които правителството е изнасяло всекидневно до 10 април. Това сочат огласени данни, включващи починалите в домашни условия, предаде Ройтерс.

Националната статистическа служба обяви, че до 10 април е имало 13 121 смъртни случая, докато сведенията на правителството са за 9288 починали дотогава в болнични условия.

Респираторното заболяване COVID-19, причинявано от коронавируса, е посочено в една трета от всички смъртни актове в Англия и Уелс през седмицата до 19 април. В повече от половината смъртни актове, издадени през същата седмица в Лондон, се споменава COVID-19.

По последни сведения, публикувани вчера, в болници в цялото Обединено кралство досега от причиняваното от новия коронавирус заболяване са починали 16 509 човека.

ТАСС отбелязва, че към вчерашна дата във Великобритания са били направени над половин милион теста, включително повторни. Установени са 125 000 случая на зараза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6399

    22 2 Отговор
    Тея лъжат повече от китайците
  • 2 гост

    11 2 Отговор
    Голям мор тва. Дано и нас да не ни стигне с подобни размери, че кво ще правим?
  • 3 Иво

    16 1 Отговор
    Великите страни, явно не са толкова велики!
  • 4 Евроядлантик

    19 1 Отговор
    При демокрацията такава информация не може да има, ако я има - не е верна.Демократичния болен е най-здрав. Вервайте ми.
  • 5 Дъ Мозък

    12 4 Отговор
    Какъв ковид бре,първо докажете че го има. Кирчо кога го фана кога се излекува та и за 60на40 даде заявка. А наще полицай работят до 20:00, след това наволя гуляят мамина и татини наркомани. Навсякъде в България по нощите е пълно с младежи който карат много над ограниченията и вдигат невъобразим шум. За наркоманите да не говорим, единствените който не ги виждат за хората на хранилката, демек ПОЛИЦАЙТЕ. Айде със здраве и поне да видим ковид па 19 ли ще е 20 ли ще е умниците ще изчислят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КЪСНО РЕАГИРАХА НА 24ти МАРТ

    5 0 Отговор
    ПОДЦЕНИХА БЕЛОДРОБНАТА СИЛНОЗАРАЗНА ЧУМА КОВИД ,
  • 8 Борис Джонсън

    2 1 Отговор
    Аз ви казах, че пикът премина, а вие все да се съмнявате!
  • 9 ЕлезаДет II

    1 1 Отговор
    Ако си спомняте, по-рано в моето тв иобръщение към нацията казах "ние вече се справяме с този проблем и ще покажем на целия свят как да се справят и те, и днес ще покажем на света, че и нашето поколение е също така достойно, като тези преди нас". А сега кажете, че не съм права!