Last news in Fakti

22 Април, 2020 12:39 14 096 20

Коронавирус: В Германия броят на смъртните случаи силно се повишава

  • германия-
  • коронавирус-
  • смъртни случаи-
  • жертви-
  • лекари-
  • пациенти-
  • роберт кох

Представени бяха нови данни, от които става ясно, че всеки болен заразява средно по още един човек

Коронавирус: В Германия броят на смъртните случаи силно се повишава - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През последната седмица Институтът „Роберт Кох" отчита най-голямото нарастване на смъртни случаи от началото на пандемията досега. На 16 април е имало 315 смъртни случая в рамките на 24 часа - това представлява смъртност от 3,2%.

За последните 24 часа (до 22.4) има 2237 нови случая на заразени с коронавирус. До момента са починали общо 4879 души.

Учените предупреждават, че няма белези за край на епидемията и апелират за предпазливо поведение и спазване на карантината.

Независимо от това в най-многолюдната провинция на Германия настояват за разхлабване на карантината. Особено активен е министър-председателят на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет. Той обяви, че иска отмяна на част от ограничителните мерки от началото на май и спомена конкретно, че те би трябвало да се отнасят за спортните площадки, училищата и детските градини.

Министърката на семейството и децата Франциска Гифай също се изказва за предпазливо отваряне на детските площадки – особено в градовете. „Децата се нуждаят от движение и свободни игри“, аргументира се тя.

В началото на седмицата в Германия вече бяха разхлабени част от мерките по карантината – отвориха врати малки и средноголеми магазини с площ до 800 кв. метра. В най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия от днес на училище тръгват близо 90 000 ученици, на които тази година им предстоят матури.

В съседна Нидерландия също смятат да премахнат част от ограниченията, но съвсем предпазливо. На училище ще се завърнат първо най-малките деца. Началните училища и детските градини там ще бъдат отворени на 11 май, като класовете ще бъдат разделени на половина и двете групи от ученици ще учат на смени – съответно сутрин и след обяд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    25 3 Отговор
    Ма как тъй ве?Нали оня ден беше наред работата!Ха разберете се кой колко фа лъже,и тогава пляскайте там квото ви дойде наум.😹
  • 2 майтапчийски

    19 1 Отговор
    влизат в ада така ли да го разбираме
  • 3 ГДБОП

    22 9 Отговор
    Боли ме дедо за мюсюлманска германия!
  • 4 000

    15 7 Отговор
    Ма те там са повече от Испания. Изтича информация. Там е по-зле от Китай в началото. Бяха тръгнали по улиците полудели немци, но всички клипове се изтрих. Откога пиша, че Меркелица лъже. Ама докога ще може да го прави е друг въпрос. Влагата е взела доста жертви. То лъжите, които подават на статистиката, че повече излекувани имат от Испания и Китай и то за няма 15 дни са ясни.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Трол

    14 11 Отговор
    Абе на герберските тролове, колко се плаща да пишат тъпотии. 2/3 са излекувани в Германия. Това е реалността, след две седмици всичко тръгва пак. Прост народ, слаба държава.

    Коментиран от #8

  • 6 прррц

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "000":

    успокой се малко да не вдигнеш кръвно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Онзи

    10 10 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    Колкото на заблудените червени пигмей , само дето нефта се срина , и рубли мое да не видят ..
  • 9 оня с коня

    10 6 Отговор
    В Германия,Испания,Италия,Франция и т.н. МРАТ КАТО МУХИ,а накрая БГ е на Опашката според класациите им за Държавни ефективни мерки?Е затва Тръм им спря Дотациите,а на мене мн малко ми трябва още за да насъскам Котката по тая Европ. Номенклатура с Големите заплати!
  • 10 Корона вирус. 👑👑👑

    14 7 Отговор
    Бедна им е фантазията на немците какво ги чака след няколко дни но има и хубава страна ще изхарчат парите от фондовете и няма да се занимават с глупости след това като миграции и други такива каузи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой си

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "000":

    Изтича ти мозъка на теб!
    Като летя с баварката по аутобаните не моа се размина от ковчези......само дето не съм ги забелязал :)
    Дееба тъпите страхливи мишки дееба!
  • 13 Мислещ

    16 1 Отговор
    Нали се досещате ,че тези починали не са от разхлабени те мерки от онзи ден???Това са болни от преди две или повече седмици.

    Коментиран от #16

  • 14 Запознат

    15 5 Отговор
    От 3 май всичко си е нормално в германия,просто в бг се презастраховат защото държавата няма такива ресурси и това е нещо нормално. Ако пламне по лоша епидемия тогава ще ревете че държавата не е взела мерки. Няма угодия на простотия
  • 15 Дедо Грую

    13 4 Отговор
    А стига сте лъгали! Имам роднини там и поддържам връзка с тях редовно. Няма такива гадости дето ги разпространявате. Побъркахте народа с тези приказки. Един ден ще отговарят всички за постъпките си.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хахаха

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Представени бяха нови данни, от които става ясно, че всеки болен заразява средно по още един човек

    Леле, леле, какъв ужас! Че нали преди месец ни убеждавахте колко е страшен тоя вирус, защото един заразявал седем? Че той грипът има по-голяма заразяемост...
  • 18 соросоидни кърлежи

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Министърката на семейството и децата Франциска Гифай...абе в Германия скоро няма да има германски деца..Ахмед..Хасан,Абдула дали са германци..или турци,афганци,пъкъстанци, сигурно и цигани са вече станали германци.Затрихте една уредена държава с внос на "лош материал"
  • 19 Гросмайстор

    4 0 Отговор
    Като изплюете някоя и друга лъжа и почнете да я мелете безспир става ли ви по добре в кочината която сътворихте от Райската земя на която живеете???Германияю е прекрасна държава с честни и умни управници с прекрасна инфраструктура там въобще корона вирус не се експлоатира като тук нон стоп!трябва да поживеете и да имате нещо между ушите за да установите.Германците са случили на Крале и на Архитекти!
  • 20 човешка глупост

    0 0 Отговор
    А у нас, с 1000 болни, говорят за пик и разхлабване на мерките!?