Last news in Fakti

22 Април, 2020 13:45 8 724 17

Искат разследване срещу Борис Джонсън заради коронавируса

  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • премиер-
  • разследване-
  • ед дейви

Правителството е обвинявано в бавна реакция

Искат разследване срещу Борис Джонсън заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания трябва да бъде извършено независимо разследване на действията на премиера Борис Джонсън във връзка с кризата около коронавируса, настоя опозиционната центристка Либералнодемократическа партия, цитирана от "Ройтерс".

"Щом излезем от кризата, трябва, разбира се, да има независимо разследване на отговора на правителството на пандемията, за да можем да извлечем съответните уроци", каза лидерът на партията Ед Дейви.

"Разследването трябва да получи възможно най-силни пълномощия, като се имат предвид шокиращите провали в осигуряването на защитни средства за персонала и бавната реакция на правителството, за да бъде установена истината и да се даде възможност на Борис Джонсън възможността да отговори на възникващите все по-сериозни въпроси", подчерта Дейви.

Лидерът на главната опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър също заяви, че правителството е реагирало бавно на задаващата се криза, и в един момент страната ще трябва да се върне отново към този въпрос. Самият Борис Джонсън, който първоначално гледаше скептично на коронавируса, се разболя от COVID-19. Състоянието му се влоши и той прекара три нощи в интензивното отделение. Премиерът по-късно беше изписан и сега състоянието му е добро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    14 15 Отговор
    А срещу Кремъл кога? !

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    А срещу Вашингтон и Америка за престъпления срещу човечеството кога? Израел Англия
  • 3 Anonim

    1 8 Отговор
    Бг избърза
  • 4 Ръмпези

    17 5 Отговор
    ТАМ КАТО ИСКАТ НЕЩО, ВЕДНАГА СЕ РАЗСЛЕДВА....И НИЕ ТУКА ИСКАМЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА БАРСЕЛОНА , НО ПРОКУРОРА КАЗВА, ЧЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ( ЛЕКА И ПРЪСТ) Е ПО ВАЖНА...НАРОДА ГЛЕДА И СЕ УСПОКОЯВА С КЬОВЕШИ...ГЕШЕВ, СЪС КЬОВЕШИ СЕ УСПОКОЯВА НАРОДА...
  • 5 Този Вирус

    10 1 Отговор
    има милост към известни и богати хора, с дечицата съжителства мирно а бедните пенсионери ги осъжда на смърт.
  • 6 Дабеда

    21 4 Отговор
    Естествено че са знаели,нали те заедно с другите изроди фащ са го пуснали.Дреме им за техния народ.При алчните евреи всичко е за пари,живота нищо не означава за тия дегенерати.
  • 7 Да еааа!

    5 11 Отговор
    Хитрият Боре се отърва от натрапниците - циг.ни, араби, и други навлеци, за разлика от Булю кратуната, който зарази цяла България.
  • 8 Диди

    13 5 Отговор
    Прави са.Този ненормалник Джонсън не взе бързи мерки.Досега резултата е наяве.Жалко че измряха много хора за това,че тоя игнорираше положението.Трябва да бъде съден.

    Коментиран от #10

  • 9 йори

    4 6 Отговор
    Диди, марш в кухнята!
  • 10 dovolen

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    трябва да го наградят Боре е "велик""гений"това заслужава острова
  • 11 Gen Gurko

    9 1 Отговор
    Най-после! Още звучат в ушите ми думите му от обръщението към британския народ, в което говореше че трябва да преболедуват 70% и съветваше да се приготвят да загубят скъпи членове на своите семейства с които е добре да се простят. Типичен англосаксонски "хуманист", пропит с новите евроатлантически ценност.
  • 12 Код 5236

    5 2 Отговор
    Два варианта. Коментирам по памет или копирам прочетеното. За съжаление не съм копирал прочетеното и се налага да го изложа „по памет”. Казано в САЩ: „имам сигурни данни, че метеорит ще удари земята края на април и крият, принуждават ни към изолация за да избегнат всеобща паника (първо); „В САЩ институт прогнозира, пик летални изходи пт covid-19 (обхваща 30 страним в т.ч, БГ). На 28.04 (за БГ) починало от/с covid-19 do 48-50 човека (второ)”. Копирано: "Рaзcлeдвaнeтo трябвa дa пoлучи възмoжнo нaй-cилни пълнoмoщия, кaтo ce имaт прeдвид шoкирaщитe прoвaли в ocигурявaнeтo нa зaщитни cрeдcтвa зa пeрcoнaлa и бaвнaтa рeaкция нa прaвитeлcтвoтo, зa дa бъдe уcтaнoвeнa иcтинaтa и дa ce дaдe възмoжнocт нa Бoриc Джoнcън възмoжнocттa дa oтгoвoри нa възниквaщитe вce пo-ceриoзни въпрocи". Въпрос: А отговорност на Борисов (цниши се) и Мутафчийски – паникьора?

    Коментиран от #13

  • 13 Защо

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Код 5236":

    Макар, че "Гарванът грачи, грозно, зловещо" , "тя се върти" и ако си опитен в прогнозите може да се опиташ примерно: в изригването на вулкан, опустошително земетресение, сблъсък с астероид! Или си професионално "изкривен", или си случен в медицината, или не си "врачка", а сееш паника!
  • 14 иван

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Състоянието му се влоши и той прекара три нощи в интензивното отделение. Всяко чудо за три дни пускайте хората който иска да се пробва.

    Коментиран от #16

  • 15 Опа

    6 0 Отговор
    Едно умно нещо от този остров!!!!
  • 16 Възмутен

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "иван":

    И като се разболее и се стигне до нужда от болнично лечение и се окаже че няма достатъчно места и апарати какво правим? Като сте толкова куражлии идете да помагате в болниците вместо да пишете по форумите.
  • 17 Ели

    2 1 Отговор
    Как да бъдат разследвани и осъдени в БЪЛГАРИЯ Радетели на стадния имунитет. Какво да правим с тези дето всеки ден пищят да се отварят кръчма.Парковете няма да служат за спорт о ще станат кръчми. Ние сме свободни да се разхождаме,всички магазини работят без любимия МОЛ.МАЛКО СМЪРТНИ СЛЧАЙ и пак само мрънкаме