Last news in Fakti

23 Април, 2020 09:48 1 693 9

Малко вероятно е да има ваксина за COVID-19 през тази година

  • ваксина-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • учени

Великобритания трябва да разчита на мерките за социална дистанция

Малко вероятно е да има ваксина за COVID-19 през тази година - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ваксина за коронавируса вероятно няма да бъде разработена в рамките на годината, въпреки десетките милиони паундове, които Обединеното кралство похарчи, за да започнат клиничните ѝ тестове веднага, пише вестник London Evening Standard.

Това заяви проф. Крис Уити, главен медицински ръководител на Англия. Той допълни, че някои мерки за борба с вируса, особено свързаните със социалната дистанция, ще трябва да останат до края на годината, докато не бъде разработена ваксина или лекарство, което да намали сериозността на заболяването. Това се случи малко, след като министърът на здравеопазването Мат Ханкок обяви, че 41 милиона паунда са били вложени само за тази седмица в разработването на ваксина, което се случва в Университета в Оксфорд и Имперския институт в Лондон, предаде агенция "Фокус".

Оксфорд започна клиничните тестове на ваксината върху хора по-рано, но въпреки това Уити заяви, че докато тя не бъде изцяло разработена, страната трябва да разчита на мерките за социална дистанция. "Докато нямаме такава (ваксина), а възможността за това в тази календарна година е изключително малка, мисля, че трябва да сме реалисти за това, ще трябва да разчитаме на мерки за социална дистанция, които разбира се оказват негативно влияние на обществото, както всички разбират", каза той.

Изявлението му е в ярък контраст с думите на първия държавен секретар (заместник на премиера Борис Джонсън) и Министър на външните работи Доминик Рааб, който заяви пред репортери, че има "светлина в края на тунела", след като стана ясно, че Великобритания е достигнала до пика на епидемията. Според Министерството на здравеопазването жертвите на COVID-19 във Великобритания са 18 100 към 23 април, като това е увеличение със 763 в сравнение с предишния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М@нгу

    9 1 Отговор
    Аха! Чипувити ни съ гутови. Начи ощи ги таманят.
  • 2 Чипиране 2021

    7 0 Отговор
    Не само на Боко му хареса диктатурата ?
  • 3 И по-добре

    6 0 Отговор
    Няма и да ни трябва! Много поздрави на Kill Gates
  • 4 заминавам на село

    6 2 Отговор
    И догодина да има, никой няма да си слага ваксина против настинка.
  • 5 Georgia Guidestones

    5 1 Отговор
    Ей голям зор с тая ваксина да ни направят 2 млн послушковци у Кочината.
  • 6 fatal bazooka

    1 0 Отговор
    Няма лошо 😉 на кои хора ще тестват ваксината ?Душевно болни.....нормален човек не мисля се даде (морско свинче )твърде скоро ?
  • 7 ха ха ха

    1 0 Отговор
    Няма да има и през следващите 5 и 6 и 10 г. защото не може да има ваксина за нещо, къде го няма!
  • 8 Антигерб

    1 0 Отговор
    Какво стана бе соросоидчетата които чакаха ваксина всеки момент да излезе - ще стоим под диктатурата още 2-3 години ли. Що се изпокрихте като мишки - елате пак да ме съветвате да си стоя в дома да не ми хванел "страшния" вирус, елате да ми обеснявате как естествения имунитет не бил траен ама този от ваксината ще е много траен.

    Хайде мишоци чакам ви.
  • 9 Поживем, увидим!

    1 0 Отговор
    Ваксината, и да я измислят, няма да е ефективна, също както и предишните, защото в това време вирусът ще мутира в човешкия организъм. Казват го известни биохимици, генетици. Става въпрос за много пари, а може би и за още нещо.