Last news in Fakti

23 Април, 2020 14:11 2 568 9

Меркел отхвърли коронаоблигациите

  • германия-
  • ес-
  • коронаоблигации-
  • ангела меркел-
  • ковид-19

По думите ѝ сега са необходими бърза помощ и бързи инструменти за облекчаване на последиците от кризата

Меркел отхвърли коронаоблигациите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел потвърди позицията на страната си против емитиране на съвместен дълг в ЕС - т. нар. коронаоблигации. Тя говори пред депутатите в Берлин преди днешната видеосреща на върха на съюза, предаде ДПА.

Като аргумент Меркел изтъкна, че няма време за такава мярка и добави, че страните членки на ЕС ще трябва да получават парламентарно одобрение за прехвърляне на част от бюджетния суверенитет към Общността, предава БТА.

"Това би бил времеемък и труден процес и не би могъл пряко да помогне в сегашната ситуация", каза канцлерът.

По думите ѝ сега са необходими бърза помощ и бързи инструменти за облекчаване на последиците от кризата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тя отхвърляше

    5 0 Отговор
    Илюминат егойст, така кохато никога не си отглеждал деца и не си мислил едиствено само за себе си
  • 2 XMAN

    10 5 Отговор
    Гърция,Испания и Италия бяха солидарни с Меркел на призива и да приемат без ограничение имигранти тарамбуки,а сега няма никаква реципрочна солидарност.Що за съюз е това.Бардак.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пройчо

    2 1 Отговор
    "... добави, че страните членки на ЕС ще трябва да получават парламентарно одобрение за прехвърляне на част от бюджетния суверенитет към Общността, ....."******Това севдалина и торанов ,трудно ще го набият в тлъстата тиква на Барба Ганьос .
  • 5 Българина

    3 3 Отговор
    Всички сме съгласни, че са нужни бързи мерки! Има един проблем! Печатницата е у франкфурт и ключа се държи от Меркел и всички 26 са се наредили пред хлебарницата, като последните 8 са тези извън ЕЗ. Ако още се пазарят германците, или тълпата ще влезе с ритници и ще разграби и невтасалото тесто или ще се наредят на друга хлебарница или ще си отворят собствена. И в трите варианта, германия ще загуби ПАК войната, която води отново срещу всички!
  • 6 Фифи Перото

    0 0 Отговор
    В статията не става ясно тя какво предлага. Не иска корона облигации...това по- същество е заем, верятно безлихвен и дългосрочен, или с много малка лихва, тройката Франция, Испания, Италия, Гърция е за евро субсидии за всички членки на ЕС, при това положение финансово по-стабилните икономически северни страни трябва да платят част от сметката, която вероятно няма да е малка, при варианта евро субсидиране за излизане от кризата печелят по-слабите икономики, ако наистина Меркел иска бързи мерки, има още един вариант, ново напечатване на поне още два трилиона евро от ЕЦБ, и засилено изкупуване от ЕЦБ, на стари дългове на страните членки, за да се разпредели по равномерно тежеста, и естествено по висока инфлация, като остава опасноста инфлацията да премине в стагфлация. Най-вероятният вариант е да приемат някакво смесено финансиране, ниско лихвени дългосрочни кредити с голям гратисен период и субсидирана безвъзмездна помощ за страните членки.

    Коментиран от #8

  • 7 000.

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "XMAN":

    Страх я е иска да ги изнудва, защото знае, че Италия първа ще напусне ЕС.
  • 8 000.

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фифи Перото":

    Облигациите са си на 3-те най-пострадали страни, Те са гаранциите, с които си обезпечават парите, които печатат. Това корона облигации означава, че не е съгласна да им ги върне за борбата с вируса. Но те си решиха проблема без нея. Коя е тя. Тя е една лъжкиня дето укрива броя на заразените в Германия.
  • 9 Мия

    0 2 Отговор
    Те си ги напечатана. Тая па кпй я бръсне за нещо вече. След 2 г немците ще тръгнат на море точно тук в тея 3 страни и кожата им гадна ще бъде свлечена