Last news in Fakti

23 Април, 2020 15:46 1 711 3

Беларус няма да затваря границите си

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • граници-
  • русия-
  • коронавирус

Според Лукашенко за четири месеца светът се е променил до неузнаваемост

Беларус няма да затваря границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуските власти няма да затварят границите, въпреки действията на други държави в условията на пандемия. Това каза беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Определихме три коридора, по които и досега се придвижват хора и товари. И не възнамеряваме да затваряме границите, засега няма такава необходимост. Контролираме хората, товарите, и това не ни се отдава лесно, нито пък евтино, но така действаме", каза президентът.

По думите на Лукашенко буквално за четири месеца светът се е променил до неузнаваемост. "Съюзниците, които с десетилетия отваряха границите, установяваха добри отношения помежду си, възстановиха тези граници за един ден и разрушиха отношенията. Това засяга целия свят, вие го виждате. Към момента цялата световна икономика се намира под натиска на все още нерешен от никого проблем - на така наречената пандемия, и е очевидно, че тя засяга и нашата страна", каза беларуският държавен глава.

Лукашенко отбеляза, че когато Русия затвори границите си, това се отрази негативно на беларуската икономика. "Разривът на установените икономически връзки и затварянето на границите, включително на главния ни партньор - Руската федерация, която затвори границите, затрудни и прекрати всякакво движение на хора. Естествено, че това се отрази на икономиката", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трудовакъ

    5 1 Отговор
    Като краен резултат, Лукашенко е прав! Управляващите в Швеция - също!
  • 2 Беларусия

    4 3 Отговор
    Остава да откаже 5G мрежите и ваксините срещу covid-19 и доста от европейците, които искат да са свободни ще потърсят политическо убежище при Лукашенко. Дотам я докара финансово-корпоративната световна олигархия и световното задкулисие.

    Коментиран от #3

  • 3 Пси

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Беларусия":

    Вярваш ли си на простотията