23 Април, 2020 16:39 3 442 1

Глътка въздух и за Белгия

  • белгия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • карантина

Траен превес в броя на изписаните от болници в страната пред новоприетите болни

Глътка въздух и за Белгия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгия отчете днес за пореден път близо двоен превес в броя на изписаните от болница с подобрено здраве пред новоприетите в отделенията пациенти с COVID-19 за денонощие.

В сряда 211 души са били приети за лечение, а 367 са били изписани с подобрено здраве. Броят на починалите е нараснал с още 230 и достига 6490 от началото на епидемията.

Установени са още 908 заразени (общо 42 797 досега) при над 180 хиляди изследвани до днес, предава БТА.

Здравните власти отбелязват, че дневната смъртност в страната спрямо същия период от годината в предните пет години показва увеличение от 80 на сто. Местни медии цитират изследване, според което засега едва около три процента от населението е придобило имунитет срещу новото заболяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Белгия

    3 1 Отговор
    заедно с Англия и Франция са с най-голямата смъртност от COVID-19. А тук в България фокуса само върху Италия, Сащ и Испания. Супер не обвктивност за пореден път