Last news in Fakti

23 Април, 2020 18:34 2 772 3

Ломбардия започва масово тестване за антитела

  • италия-
  • ломбардия-
  • тест-
  • антитела-
  • ковид-19

Регионът се подготвя за рестартиране на икономиката след седмици на спиране и изолация

Ломбардия започва масово тестване за антитела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северната италианска област Ломбардия, епицентър на епидемията от новия коронавирус в страната, започна от днес да прилага своя собствена програма за изследване за наличието на антитела, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тестването на хората се извършва в момент, когато регионът се подготвя за рестартиране на икономиката след седмици на спиране и изолация.

Така наречените серологични тестове на проби от интравенозна кръв ще се извършват първо в 14 от най-тежко засегнатите райони в Ломбардия, преди да обхванат цялата област следващата седмица. Тези серологични тестове проверяват за наличието на антитела в организма, което показва дали е имало вирусна зараза. Те са по-бързи и по-прости от тестовете за наличие на директно присъствие на коронавируса, така наречените тампони.

Серологичните тестове ни предлагат известна сигурност днес и могат да ни дадат по-голяма сигурност утре, каза Джорджо Гори, кметът на град Бергамо - едно от най-големите огнища на заразата в Ломбардия и цяла Италия. Той добави, че серологичните тестове трябва да бъдат допълнени и от тестовете от тип тампони, за да се потвърди статусът на пациентите.

Тестовете в Ломбардия ще бъдат извършени първоначално върху хората под доброволна карантина. Областите Венето и Емилия-Романя започнаха масови серологични тестове по-рано този месец.
Учени обаче предупреждават, че докато серологичните тестове могат да помогнат за изясняване колко хора са били заразени, то няма сигурност дали наличието на антитела в организма означава, че пациентът е придобил имунитет.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе да

    1 0 Отговор
    Тестовете ще бъдат извършени първоначално върху хора под ДОБРОВОЛНА карантина- под зоркият контрол на военните и полицията - ей така за всеки случай да не вземе някой да си промени мнението в последния момент !!!!! А после тестовете ще бъдат извършени и под хората с насилствена карантина.