23 Април, 2020 18:50 1 741 7

Медици: Премиерът получи същото отношение, каквото всеки пациент

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Борис Джонсън прекара една седмица в болница, като постъпи в интензивно отделение на 6 април

Медици: Премиерът получи същото отношение, каквото всеки пациент - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън получи същото отношение, каквото и всеки друг пациент, увериха двама медици, които бяха похвалени специално от министър-председателя за положените за него грижи по време на престоя му в болница, предаде Ройтерс.

Новозеландската медицинска сестра Джени Макджий заяви, че не се е чувствала смутена от задачата да се грижи за Джонсън, който "е имал сериозна нужда" от престой в лечебното заведение. "Отговорността беше доста натоварваща", каза от своя страна колегата ѝ Луиш Питарма.

"Имаше голям медиен интерес към неговия престой в болница и, за да сме честни, това беше най-трудното", заяви Макджий в излъчено днес интервю за новозеландската телевизия. Сам по себе си "той беше просто още един пациент, за когото се опитвахме да направим най-доброто, така че всичко беше както обикновено. Беше просто още един ден на работа", добави Макджий, която работи за британската Национална здравна служба от 2010 година, предава БТА.

29-годишният Луиш Питарма, родом от португалския град Авейру, заяви, че "първоначално (е бил) нервен" и "много смаян", но старшата сестра в лондонската болница "Сейнт Томас" му казала да се държи нормално. Джонсън му помогнал да се успокои, когато помолил да се обръщат към него с Борис, предаде Асошиейтед прес.

Медикът стоял до леглото на британския премиер през трите нощи, които той прекара в интензивното отделение, и се чувства "изключително горд", че правителственият ръководител му е благодарил.

"Никога досега не съм се грижил за известна личност. Но той беше и пациент като всеки друг пациент, живот като всеки друг", увери Питарма, цитиран от Ройтерс.

Британският премиер прекара една седмица в болница, като постъпи в интензивно отделение на 6 април и остана там три нощи. Той беше изписан на 12 април, но все още се възстановява в провинцията, отбелязва АП.

След изписването си Джонсън заяви, че Националната здравна служба му е спасила живота, и благодари специално на двама медици, грижили се за него - "Джени от Нова Зеландия" и "Луиш от Португалия".

Макджий каза, че първоначално е помислила, че става дума за някаква шега.

Джонсън не беше единственият лидер, поздравил двамата медици. Макджий получи послание от новозеландската премиерка Джасинда Ардърн, а Питарма - от португалския президент Марселу Ребелу де Соуза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргара

    1 3 Отговор
    да получил той същото на куково лято, аман от богаташи и медиите им . дано ви хване спин всичките
  • 2 🐷 Боко ТИКВАТА

    5 1 Отговор
    Там МОЖЕ, тук НЕ.🐷ГРУХ.
  • 3 Борис Джонсън отива на работа с градския

    3 1 Отговор
    транспорт. Той няма охрана и НСО от 1200 души с 50 млн.бюджет и бронирани джипове,както и супер мерки против зараза и тестове.Няма безброй привилегии и контрол над всички власти.Никой не му прощава грешките и се отчита редовно в парламента.

    Коментиран от #4

  • 4 Боко Тиквата

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Борис Джонсън отива на работа с градския":

    Вярвай !!!!!!!!!!!!!!!!! Британски ЛИЦЕМЕРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Една дума не е вярна ,така се гради инперия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Deja vu

    0 0 Отговор
    E, че какво друго да кажат.. че е имал постоянно охрана ,ли?
  • 7 волен сидеров

    1 0 Отговор
    къде го Скрихте истинският премиер-ДВОЙНИКА сега го разнасяте като кукличка