Last news in Fakti

24 Април, 2020 07:50 1 609 0

Токио започва нова кампания за Covid-тестване

  • япония-
  • тест-
  • ковид-19-
  • шиндзо абе

Активното тестване е от голямо значение за откриването и изолирането на случите на заразата

Токио започва нова кампания за Covid-тестване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Токио тази седмица заработи първият център в японската столица за взимане на проби за коронавирус от шофьорите, без да е необходимо те слизат от автомобилите си. Това съобщава БТА.

От петък и в град Йокосука, южно от Токио, също работи подобен център - първият в страната, допълва Ройтерс. Там пробите взима медик, застанал в предпазна будка, подобна на телефонна кабина. Той взема пробата от тествания, който след това се отдалечава пеша. В Токио тестваният се отдалечава с автомобила си. Процедурата трае по-кратко от минута.

Активното тестване е от голямо значение за откриването и изолирането на случите на заразата, отбелязва Ройтерс.

Наблюдатели твърдят, че ниското равнище на тестването в Япония е затруднило проследяването на заразените в големите градове и е довело до много инфекции в болнична среда.

Пускането в действие на т. нар. бързи тестове, които бяха използвани в Южна Корея, бе последвано от критики на медицински експерти по повод ограничения достъп в Япония до генетичните PCR-тестове.

Японската обществена телевизия съобщи за близо 300 нови случая на заразяване с коронавируса в страната, като те вече възлизат на 12 286. Починалите са 308.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА