Last news in Fakti

24 Април, 2020 08:10 2 698 3

Австрия пуска нощни влакове за социални работници от Румъния

  • австрия-
  • коронавирус-
  • работници-
  • ес

Местната система за грижи зaвиси много силно от източноевропейската работна ръка

Австрия пуска нощни влакове за социални работници от Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия ще създаде седмична нощна влакова линия, която ще преминава през Унгария до Румъния, за да транспортира социални работници през затегнатите заради коронавируса граници, предаде Ройтерс.

Австрийската система за грижи зaвиси много силно от източноевропейската работна ръка и е отворила границите си за работници от Словакия, Чехия, Унгария и Словения.

Но най-голям източник на социални работници за Австрия е Румъния, с която алпийската република няма обща граница. И вместо да ги транспортира със самолет, Австрия пуска нощен влак от 2 май.

„Доволна съм, че въпреки затворените граници успяхме да създадем съвместен коридор за работници от Румъния“, заяви австрийският министър по европейските въпроси Каролин Едщадлер.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 8 Отговор
    ами да пуснат и от билгариа гиорги тапото от боец се качва от видин жека панониа и да го нияма не да стои тука да бие репортери на канал 3 че му задават вапроси
  • 2 Racer

    9 1 Отговор
    Дано да не са товарни вагоните, като през 1941-1945г.
  • 3 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Те имат опит в транспортирането на хора с вагони. Еднопосочно.