Last news in Fakti

24 Април, 2020 14:37 2 136 8

Рекорден спад при търговците на дребно във Великобритания

  • великобритания-
  • търговия на дребно-
  • коронавирус

Британските продажби на дребно се понижиха рекордно през март, а скокът в закупуването на храна заради коронавируса беше неутрализиран от спада в продажбите на дрехи и повечето други стоки. Това предаде Reuters.

През март обемите на продажбите се свиха с 5,1% в сравнение с предходния месец, което е най-резкия спад от както статистическата служба в Обединеното кралство е започнала да записва тези данни през 1996-а.

Стойностите обхващат периода от 1 март до 4 април. Този интервал включва само две седмици от частичната блокада във Великобритания.

Икономиката на Острова може да се насочи към най-дълбоката си рецесия от 300 години насам, според прогнозите на бюджета на страната, дори след като финансовото министерство и Банката на Англия предприеха редица спешни спасителни мерки.

"С широко разпространените блокади, които започнаха едва в средата на март, изглежда, че продажбите на дребно ще се сринат много повече през април", каза Томас Пю, икономист от Capital Economics. Той добави, че е възможен спад от 20 до 30%.

Ръст отчитат единствено търговците на хранителни стоки, които регистрират увеличение с 10,4% през март спрямо февруари, тъй като хората масово се запасяваха заради коронавируса. Продажбите на алкохол в специализираните магазини са нараснали с рекордните 31,4%. Търговците на дрехи пък отчитат спад от 34,8%.

В сравнение с март миналата година общите продажби на дребно са намалели с 5,8%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истинският Последния софиянец

    3 2 Отговор
    Драги колеги форумци и почитатели на творчеството ми тук, някой ми открадна името и сега ще се казвам Последният мохикан от София.
  • 2 124

    5 2 Отговор
    Тук спадът е 70%
  • 3 Гербав трол

    8 3 Отговор
    Ами нали точно това беше целта на паниката с вируса - да се утрепе малкия и среден бизнес и хората от него да преминат към добре огладнялато стадо роби които ще работят за един хлаб на големите корпорации.

    Ха да ви е честито новото робство и продължавайте да слушате щаба колко е страшен "страшния" вирус и излиянията на платените им тролове.
  • 4 Пълни глупости

    1 4 Отговор
    Всичко си върви перфектно .Днес е 25 градуса и се препичам и си гледам кефа.Поздрави оъ Манчестър
  • 5 Борис Джонсън

    1 0 Отговор
    Всичко е точно!
  • 6 Пълни глупости

    3 6 Отговор
    Най-доброто ми решение бе взето преди 8 години,когато се разкарах от България.Никога не съм живял по-добре .
  • 7 Факти са много зле

    2 1 Отговор
    Мерките бяха взети на 27 март....Това е почти края,а не средата...
  • 8 Биби

    0 0 Отговор
    Криза ще има . Много от хората Който сега живеете в Англия не са били свидетели на кризата през 2008 до 2011 Аз я помня беше много трудно но се справихме и мисля че пак ще се справим но все пак психически се подгответе за тежък животни много работа малко почивки 😥