Last news in Fakti

25 Април, 2020 10:20 3 943 17

Спад в жертвите от COVID-19 в Испания, Франция и Италия

  • испания-
  • италия-
  • франция-
  • жертви

Коронавирусът е заразил 219 764 души в Испания, включително такива, чиито тестове показват, че имат изградени антитела към болестта

Спад в жертвите от COVID-19 в Испания, Франция и Италия - 1
Статуя на рибаря в северна Испания Снимка: БГНЕС/EPA

Общият брой на смъртните случаи от коронавирусната инфекция в Италия достигна почти 26 000 души. Според Министерството на гражданската защита 420 души са починали за ден от последствията от болестта, причинена от новия коронавирус.

Общият брой на заразените от началото на пандемията в Италия е достигнал 192 994 при дневен ръст от 3 021. Броят на излекуваните е достигнал почти 60 500, като през последния ден са били излекувани 2 922 пациенти.

367 души са починали от коронавирус в Испания през последните 24 часа, което е най-малкият брой за един месец, а общият брой на жертвите на пандемията в страната е 22 524, съобщи днес Министерството на здравеопазването.

Испания, третата по големина държава в света по смъртност от инфекциите, не е отчитала толкова малък брой смъртни случаи от 22 март, когато са загинали 394 души.

Коронавирусът е заразил 219 764 души в Испания, включително такива, чиито тестове показват, че имат изградени антитела към болестта.

"Това е първият ден, който можем да кажем, че броят на възстановяващите се е по-голям от броя на новозаразените", каза Фернандо Симон, директор на Центъра за координация на здравните услуги, като изрази удовлетворение от „добрата новина, ако може да се нарече така“.

Броят на новозаразените през последните 24 часа в страната е 2 996 души, каза Симон.

Според министерството 35 295 медицински работници са били заразени с Covid-19 в Испания.

Франция отчете 389 повече смъртни случаи от коронавирус, по-нисък брой в сравнение с предишните дни, а също така приветства нови спадове в броя на пациентите под болнични и интензивни грижи.

Последните смъртни случаи както в болници, така и в старчески домове доведоха общия брой на починалите във Франция до 22 245, каза висшият здравен служител Джером Саломон пред репортери, като добави, че сега има 561 по-малко хора в болници и 183 по-малко под интензивно лечение.

Но въпреки постепенно подобряване на данните, той каза: "Циркулацията на вируса остава висока. Трябва да бъдем мобилизирани и да спазваме социалното дистанциране, което трябва да се превърне в рефлекс."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ясновидец

    14 4 Отговор
    а в България сега идва страшното и ще затихне леко чак през юли

    Коментиран от #14

  • 2 Фактически

    2 11 Отговор
    Човечеството си отива това е.

    Коментиран от #4

  • 3 иначе

    1 5 Отговор
    420 души са малко само да не си един от тях !
  • 4 чудо чучолято

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фактически":

    то па едно човечество ...
  • 5 ФЕН

    5 7 Отговор
    Нема страшно, тука материала пощръкля, юрна се по паркове, вили и градинки, и тук ще дойде, да ни дойде акъла. Ма пак по трудният начин ще е....
  • 6 Навсякъде

    8 6 Отговор
    по света разхлабват мерките, само у нас истерията продължава. Прочее, съобщават колко са жертвите на вируса, а някой знае ли колко са жертвите на истерията около вируса - безработни, самоубили се, ненавреме лекувани и починали и т.н.?

    Коментиран от #7

  • 7 Корона вирус. 👑👑👑

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "Навсякъде":

    Ало специалиста как ги четеш тия новини? Невиждани ли че Италия, Испния, Франция броят на заразените и умрелите намалява което е напълно нормално като се има предвид мерките, ограниченията и изолацията то малоумен да си ще го разбереш обаче отпаднат ли тия мерки вирусът ще се завърне с нова сила и ще има още повече умрели като се има напредвит че се заразяват и хората с анти тела включително и такива дето един път са излекувани от него така че ограниченията засега трябва да продължат още няколко месеца и на мен не ми е приятно но така е, а че ти нямаш пари и не си на работа проблемът си е твой неможе заради тебе и такива като теб да умират хора.

    Коментиран от #10, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Stéphanie Tuche

    4 8 Отговор
    Нищо не свършило, просто затишие .Дано да грешат докторите септември се очаква нова вълна .Ще има ли край ?

    Коментиран от #16

  • 10 тихо бе гербераст

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    с мерките вируса ще си тлее ли тлее и ти ще затъпееш още повече
  • 11 Порно

    4 4 Отговор
    Тия са от два месеца под карантина много по строга отколкото у нас. Резултат никакъв.

    Коментиран от #12

  • 12 Мислиш ли

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Порно":

    я си пии хапчета и стой в панела
  • 13 Denis

    6 1 Отговор
    Всички които ги е СТРАХ за живота си от разхлабване на мерките да не дават акъл, стойте си вкъщи като плъхове , ако искате до 2022 си стоите, даже се заключете в тоалетната и вечеряйте с тоалетна хартия ако искате за 5 години. Аз съм на вън пичове, всеки ден.

    Коментиран от #15

  • 14 Нина

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ясновидец":

    мила, страшното мина ако е разбра, след Гергьовден започва вдигане на ограничителните мерки.
  • 15 din

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Denis":

    подкрепям напълно, живота е да се живее наред с всички трудности и болести. Разбира се трябва да се влага разум, както се спира на червен светофар когато светне.
  • 16 nux

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie Tuche":

    спокойно, нищо не се очаква. Живота победи.
  • 17 bird

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    В Норвегия мерките се разхлабват и няма покачване, последните два дена нямат и новозаразени проверих.