Last news in Fakti

25 Април, 2020 17:23 1 354 3

Европредседателство под знака на коронавируса

  • германия-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • ангела меркел

Германия поема ротационното председателство на 27-членния Европейски съюз от 1 юли до края на годината

Европредседателство под знака на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че очаква с нетърпение германското председателство на ЕС, което ще премине под знака на коронавируса, но обеща, че няма да се пренебрегват и други въпроси като климатичната политика, предаде Асошиейтед прес.

Германия поема ротационното председателство на 27-членния Европейски съюз от 1 юли до края на годината.

В седмичното си видеоизявление Меркел посочи, че пандемията ще има драматично икономическо изражение. През следващите седмици и месеци ще трябва да покажем, че сме единни, подчерта тя.

Европейските лидери постигнаха съгласие, че е необходим масиран план за възстановяване. Освен това те трябва да се споразумеят за бюджета на ЕС за следващите седем години, отбелязва АП.

По време на германското председателство трябва да се направи нещо за икономическо подсилване на Европа, за социалното сближаване и да се обърне внимание на климатичните въпроси и проблемите на околната среда, заяви Меркел. Канцлерката добави, че се очаква да бъде поставен въпросът за изграждане на ефективна европейска здравна система във всички страни членки и подчерта, че иска в края на германското председателство да има засилване на интеграцията.

Потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Германия са нараснали с 2055 за последния ден, достигайки 152 438 души, съобщи днес институтът "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс. Това е втори ден на забавяне на темпото на разпространение на болестта.

Броят на жертвите нарасна със 179, достигайки 5500.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    2 3 Отговор
    А Путашкин управлял ръчно ги ги....от къде му дойде на Решеткин на акъла тази простотия ги ги
  • 2 То е ясно

    3 0 Отговор
    Баба Мерки ще си вземе мерки, а нашичкият ще се облизва като гладно куче за голям какал, т.е каквото изпадне от ЕЙС господарите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.