26 Април, 2020 11:46 2 600 9

Болничният свърши! На работа в понеделник

  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • великобритания-
  • коронавирус

Преди около две седмици Борис Джонсън бе изписан от лондонската болница „Сейнт Томас“, където прекара няколко дни в интензивно отделение

Болничният свърши! На работа в понеделник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще се завърне на работа в понеделник, потвърдиха от Даунинг стрийт 10. Жертвите на коронавируса в Обединеното кралство междувременно надхвърлиха 20 хиляди.

Преди около две седмици Борис Джонсън бе изписан от лондонската болница „Сейнт Томас“, където прекара няколко дни в интензивно отделение след заразяване с коронавируса. Сега от Даунинг стрийт обявиха, че премиерът се е възстановил в лятната си резиденция „Чекърс“ и в понеделник се връща към обичайния си график.

Джонсън продължава да е под медицинско наблюдение, но се очаква в понеделник да ръководи редовния брифинг на правителството на Даунинг стрийт, а в сряда да отговаря в парламента на въпросите на новия лейбъристки лидер Киър Стармър.

През изминалото денонощие в страната починаха още 813 души, с което общият брой на жертвите достигна 20 319. На редовния брифинг министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че Великобритания продължава да има проблеми с пандемията и хората трябва да продължават да спазват социалното дистанциране.

Макар и учените да смятат, че пикът на пандемията е преминал, данните все още са доста тревожни. Само в още четири други страни по света жертвите са над 20 000 – Съединените щати, Испания, Италия и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Р Рад

    2 2 Отговор
    путаша и той да излезе от дупката и да почва работа
  • 2 Ръмпези

    2 2 Отговор
    ПУСКАЙ ВИСШАТА ЛИГА, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМЕ ОТ СКУКА....
  • 3 доцент Мангъров

    2 2 Отговор
    аз сгреших жертвитe в САЩ вече надминаха жертвите от грипа а има още много болни и кривата е още на нагорнище sorry
  • 4 Крали Марко

    7 5 Отговор
    Изключително съм щастлив от новината, че Боресчо отново ще поеме кормилото но велииката Британия. Крайно време е да се вземат мерки по отстраняване на слабите поданици и замяната им с лилави представители от колониите. Затова предполагам една от първите мерки, които ще вземе министър предателят ще е да се разхлабят ограничителните мерки. Всъщност и ние може да им помогнем като им изпратим нашето родно светило - доц. Мангалов, който да им помогне със стадния имунитет.

    Коментиран от #5

  • 5 Стрелата

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Крали Марко":

    Гледай Бойко същия царуляк си.
  • 6 Ххх

    2 1 Отговор
    Свършвал му болничния. Голяма работа ! Премиер е все пак. И той си прави програмата, къде и какво ще работи. А както беше казал шопа "Я мое а копам, а мое и а не копам". Я го вижте нашия ! Всеки ден го гледам в някакви репортажи да инспектира строителството на магистрали и какво ли не още. И това е почти всеки ден. И аз се питам - добре, а този човек като премиер има ли изобщо някаква работа и кога я върши ? Защото лично аз имам чувството че няма, поради което си запълва ежедневието с разходки и самореклама - колко много е построил той за нас, простосмъртните, и къде ще намерим такава безценна личност да ни управлява.

    Коментиран от #7

  • 7 Корона Нинова

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ххх":

    Точно така, ние от нашата партия никъде не сме обикаляли, а само вършим работа, много работа и то само полезна за народа, а не за нас. Ето и синът ми от немотия се наложи в чужбина да ходи момчето, да бачка от тъмно до тъмно в банката на лошите Ротшилдови, ама така ще е като ни управлява Бойко.

    Коментиран от #8

  • 8 Корона Нинова

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Корона Нинова":

    И само да добавя, че ако яхна държавата някой ден, никакви магистрали няма да строя! Все пак асфалта не се яде.

    Коментиран от #9

  • 9 Ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Корона Нинова":

    Добавяй ти, добавяй. Ако имате късмета Костадинов и Възраждане да вземат властта, тогава ще видите "Кон боб яде ли ?".