Last news in Fakti

26 Април, 2020 18:30 1 695 9

Американците очакват по-добри дни през май

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19-
  • коронавирус

В САЩ прогнозират намаляване на смъртните случаи от Covid-19 през следващия месец

Американците очакват по-добри дни през май - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Координаторът в групата на Белия Дом за справяне с коронавируса Дебора Брикс заяви, че броят на смъртните случаи от Covid-19 в САЩ ще намалee значително през май. В интервю за Фокс Нюз Брикс каза, че „драматичен“ спад се очаква и при хоспитализациите.

Потвърдените случаи на коронавирус страната са близо 1 000 000, а загиналите - над 50 000. Междувременно американският президент Доналд Тръмп намекна, че може да спре да участва в редовните брифинги за пандемията.

Вместо подиума Тръмп избра Туитър да зададе въпрос

“Какъв е смисълът от провеждането на пресконференции в Белия Дом, когато медиите отказват да отразяват истината и фактите акуратно?” и продължи с “не си струва времето и усилията”.

Американският президент не се появи на редовния брифинг за коронавиурса в събота след остра критика за негово изказване. По-рано той лансира предположение, че инжектирането на дезинфектанти може да се използва за лечение на коронавируса.

Това предизвика официални предупреждения от медици към гражданите да не пият подобни продукти.

Критиката към изказванияна президента по-темата изглежда притеснява съпартийците му.

Изданията "Политико" и "Вашингтон Поуст" цитираха документ, който дава опорни точки на републиканците при говоренето за пандемията.

Документът от 57 страници е бил разпространен от Националния републикански сенатски комитет миналия месец. В него е било посочено кандидатите за сената да обвържат демократите с правителството на Китай и да избягват да говорят за това как Тръмп се справя с кризата.

“Не защитавайте Тръмп с изключение на забраната му за влизане от Китай и атакувайте Китай” се казва в указанията, цитирани от "Вашингтон Поуст".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОВИДЕЛЕЦ

    8 2 Отговор
    МАЙ ЩЕ БЪДЕ ПО ТОПЛО , А ЮНИ ОЩЕ ПО.А ВИРУСЪТ НЕ ЩЕ ЖЕГА.НО ЩЕ ОСТАНЕ В ГЛАВИТЕ НА НАШИЯ ЩАБ И НЕГОВИЯ ВОЖД ЗАВИНАГИ , ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ !!!
  • 2 мечо

    3 5 Отговор
    хикимял както му вика сашо диков каза онази сутрин че вироса ниямало да се махне ощте две години напрет
  • 3 С две думи

    9 2 Отговор
    Безспорен факт е,че американците се оказаха въздух под налягане.И приказките за иновации,технологии и превъзходство са просто изхвърляне.

    Коментиран от #5

  • 4 Иван

    5 2 Отговор
    Преэ Май Северна Корея ще тества ядрен вэрив.
  • 5 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "С две думи":

    Само кацането на Луната остава автентично (с докаэани файлове в Холивуд,който няма нищо общо със Синагогата).
  • 6 Хе хе

    5 1 Отговор
    Голяма новина. Явно сме сляпи какво е и какво идва за хората там. Нека си бият каквото искат и да го пият, ако се връзват на нечия лудост. Нищо не е намаляло и тепърва започва. Много съжалявам за починалите хора.
  • 7 Иван

    2 2 Отговор
    "Вашингтон Поуст" цитира Синагогата
  • 8 Чочо

    3 1 Отговор
    Тръмп се ядосва, медиите отказват да побликуват лъжите му. Друго нещо е Б. Б. той няма никакви проблеми с медиите.
  • 9 Факти

    2 1 Отговор
    Хич не е лошо факти да побликувам повече факти за американската икономика и технологий , белким философите дето пишат глупости тук малко се пообразоват !