Last news in Fakti

26 Април, 2020 20:57 1 892 15

Белият дом очаква поне 16% безработица в САЩ

  • сащ-
  • безработица-
  • доналд тръмп

През идната седмица щатите Колорадо, Мисисипи, Минесота, Монтана и Тенеси ще последват Джорджия в частичното възобновяване на бизнеса

Белият дом очаква поне 16% безработица в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поне на 16% оценяват от Белия дом безработицата в Съединените щати, предаде Ройтерс.

“Следващите няколко месеца нещата ще изглеждат ужасно, ще видим цифри, каквито не сме виждали преди. Смятам, че брутният вътрешен продукт ще се свие значително през второто тримесечие. По изчисления на Уол Стрийт минус 20, минус 30 на годишна основа“, каза съветникът по икономическите въпроси Кевин Хасет.

През идната седмица щатите Колорадо, Мисисипи, Минесота, Монтана и Тенеси ще последват Джорджия и други в частичното възобновяване на бизнеса.

Финансовият министър Стивън Мнучин прогнозира, че възстановяването на най-голямата икономика в света ще започне още през следващото тримесечие:

“Това не е финансова криза, а затваряне, затова традиционните икономически модели може и да не проработят. Смятам, че с отварянето на икономиката през май, юни – тя ще нарасне през юли, август и септември“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chak Thak

    16 3 Отговор
    Путин и Тръмп със съвместно изявление по повод 75 години от срещата на войските на река Елба- Руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп приеха съвместно изявление по повод 75-годишнината от срещата на съветските и американските войски на река Елба в заключителната фаза на бойните действия в Европа в края на Втората световна война
  • 2 1234

    15 1 Отговор
    20 милиона безработни.
  • 3 Комунистите са виновни

    7 5 Отговор
    Виновни са, че ги НЯМА и в САЩ!!!
  • 4 Kjl

    16 1 Отговор
    Преди кризата в САЩ имаше 150 милиона работещи. 26 милиона безработни са 17% !!! Тенденцията е да се увеличават!!! За какви 16% говорят тези???
  • 5 Тошо

    3 18 Отговор
    Още има малоумници , които се опитват да коментират икономиката на САЩ ? Какъв фалит и безработица българчета ? Защото сте цъфнали и вързали и родните ви ресурси са се скъсали да произвеждат ? Болни мозъци и специалисти по всичко ! Та нали от там ви дават заеми да не фалирате и лапате само сирене и домати , защото у нас всичко цъфти .

    Коментиран от #12

  • 6 Deathstroke

    8 3 Отговор
    Федералните печатат трилиони като вестници няма страшно. И Китайците като собственици на 1.2 трилиона от дълга на САЩ не могат да кажат и копче, защото тях обвиняват за вируса, а пък и имат интерес икономиката им да прокопса и да продължава да е сред лидерите, че да получават редовните плащания по дълга. Какъв кръговрат само.
  • 7 Дедо ви

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:".... очаква поне 16% безработица в САЩ"....Няма да е толкова много. Никой не слага в сметките умрелите, а те са над 53 хил. засега. Ако продължават да измират с тоя темп ще има даже недостиг на работна ръка.
  • 8 ****

    7 0 Отговор
    Само до сега които са останали без работа от началото на пандемията са 26 милиона,а колко още ще останат още не се знае?А сега започва да фалират и шистаците една след друга,с тези цени на петрола.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това чака

    5 0 Отговор
    и Западна Европа с вдна съществена разлика-тук има социална система фо като в Хамерика за такова нещо не са чували
  • 11 Не е

    0 5 Отговор
    А в Русия и без корона вируса безработните са повече. И от време оно карат на водка и картофи.
  • 12 Доообре

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тошо":

    Ами нали сме им съюзници. Или за едни мащеха, за други майка. Гърция може Европа да и опрощава над 300 милярда евро. А България ще плаща до цент. Гърците ги финансират, а българите ги карат да теглят кредити, и да плащат големите лихви. Щом не си плащат, а само ни доят с разни монополи и има такава не равнопоставеност между страните членки, за кво ни са изтрябвали тези колонизатори. 300 евро заплата, та Африканеца, къде бере банани получава повече, а по данни на НЗОК 70% от българите ги получават тези пари. Истината, е че богатите си остават богати, а на нас ни подхвърлят трохите, и ни ползват я за евтина работна ръка в собствената ни държава с тяхни фирми, я за тяхни бачкатори в техните държави.
  • 13 ASD

    2 0 Отговор
    Имаше 6% безработица +26 милиона за последните 5 седмици и резултата е 19-23%. Безработицата до ноември месец ще надхвърли 50%. Ноемри месец са изборите в САЩ, до тогава правителството на Тръмп ще натиска ФЕД да печата долари за да задържи икономиката над водата.
    Ноември месец ще паднат шистовите компании и след тях започват да гърмят банките по веригата. След това следва спад във фондовата борса, преоценка на активи и нова вълна фалити и безработица. Покрай нова година цената на златото рязко ще се ускори и долара ще хване хипер.

    На пролет ще има гражданска война.
  • 14 Оле

    0 0 Отговор
    Без да чета статията освен заглавието ще предвидя около 30% безработица в САЩ. И това е само един от проблемите им. Например кой и как ще осребри напечатаните и раздадени 2-3 трилиона долара? Последиците ще понесат не само американците, а основно останалия свят!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.