Last news in Fakti

27 Април, 2020 18:40 4 335 15

Турция ще открие сезона с местни туристи

  • турция-
  • туризъм-
  • курорт-
  • анталия

Здравните заведения, включително интензивните отделения, намиращи се в района на туристическите курорти, ще бъдат отбелязани на картата

Турция ще открие сезона с местни туристи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началото на новия турстически сезон в Турция се очаква да се отложи за периода след края на май заради пандемията от коронавируса, посочва в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на министъра на културата и туризма.

Ако не се сбълскаме с нови проблеми в развоя на събитията, вътрешният /туристически/ трафик ще започне в края на май. Туристическият сезон ще се открие с контролирани вътрешни полети, е заявил министърът на културата и туризмa Мехмет Нури Ерсой.

Ние сме създали съвет за сертифициране и сме определили правилата за този сектор. Става дума за серия подробни правила. Ние сме в контакт с управителите на туристическите бази, е посочил министърът.

Той е изтъкнал, че ще се извършва редовна дезинфекция на превозните средства за транспорт на туристи и транспортните служители ще бъдат подлагани на медицински прегледи. Летища, хотели, ресторанти, музеи и археологически обекти ще бъдат реконструирани в съответствие с правилата за социална дистанция. На обектите ще има медицински персонал и термокамери.

Здравните заведения, включително интензивните отделения, намиращи се в района на туристическите курорти, ще бъдат отбелязани на картата и информацията ще се представи на туроператорите.

Големите хотели няма да продават пакети ол инклузив, са посочили от своя страна кметове на курортни градове. Според тях по-малки хотели и магазини ще привличат повече клиенти.

Ние очакваме съживяване на туризма в нашите /куроротни/ села Сьогют, Селимийе и Бозбурун. Ще има висока заетост в апартхотели и къщи за гости, е изтънал Мехмет Октай, кмет на турския курорт Мармарис /окръг Мугла, Югозападна Турция/.

Той е посочил, че се обмислят мерки като намаляване наполовина на броя на шезлонгите на плажовете.

Ние предвиждаме, че първо ще дойдат собствениците на вили. Възможно е да почакаме известно време за клиентите на хотели, смята кметът на Бодрум /окръг Мугла/ Ахмет Арас. Той подчертава, че няма да се допуска пренаселеност на плажовете и голям брой хора в ресторантите и нощните клубове в курорта.

Ние се подготвяме за 15 май. Броят на шезлонгите ще бъде ограничен. Цените може да скочат. Правят се нови планове, е посочил кметът на Ула /окръг Мугла/ Исмаил Аккая. Той е уточнил, че на екскурзиите по река Азмак в лодките ще могат да се качват най-много 12 души.

На 24 май е първият ден на празника Рамазан байрам, който бележи края на свещения за мюсюламните месец Рамазан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Торн

    4 15 Отговор
    Май им привършват парите на комшиите щом бързат с откриването на сезона. Изхарчиха много покрай сделката с руските конфети а и от Европа вече няма милиарди за бежанците.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Значи

    3 12 Отговор
    обеднялите и гладни турци имат на какво да се надяват..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хе хе

    0 10 Отговор
    Само чобани

    Коментиран от #13

  • 7 Хе хе

    3 2 Отговор
    Май привършват парите на бг,или вече е фалит а?
  • 8 Хехе

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Торн":

    Ти ще видиш бежанците ако Бойко падне,благодарение на него бежанците не са опънали палатките пред дома ти
  • 9 Ха ха

    8 0 Отговор
    И едно ми направи впечатление,всички публикувани новини са гледани по 500-600 човека,а новина от турция 2000 човека,хем я мразите турция,па в същото време и сте много заинтересовни

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    5 0 Отговор
    А ние в България ще открием сезона най рано средата на септември и ще го закрием на 1 ви октомври.
  • 13 анка

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хе хе":

    Има да ги гониш тези чобани, стигане нямат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.