Last news in Fakti

28 Април, 2020 14:48 6 297 14

Коронавирус: Ситуацията във Великобритания може да е по-тежка от тази във Франция и Испания

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • смъртност

Великобритания е на път да се превърне в една от най-тежко засегнатите страни в Европа от коронавирусната пандемия. Това показват данни от днес, според които броят на починалите от COVID-19 е надхвърлил 20 000 още на 17 април. Това предаде Reuters.

Националната статистическа служба във Великобритания съобщи, че смъртните случаи от COVID-19 в Англия и Уелс са с 35% по-високи от съобщените от правителството дневни данни за починалите от заразата в болници към 17 април. Според агенцията, те възлизат на 21 284 души. Това е с около 35% повече от 13 917-те смъртни случаи от коронавирус в болници, както публикува правителството на 18 април.

Това извежда общия брой на починалите от COVID-19 в Обединеното кралство към 17 април над тези, отчетени във Франция и Испания.

Освен това, според Националната статистическа служба във Великобритания, през 16-тата седмица на 2020-а са загинали общо 7 316 души в домове за възрастни хора, което е почти тройно повече от данните, отчетени през 13-тата седмица.

Информация, публикувана от здравното министерство на Острова в понеделник, показва, че починалите от коронавирус в болници в Обединеното кралство са 21 092.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    28 6 Отговор
    Значи миналия ден по новините казаха ,че повече от половината починали от вируса в Европа са възрастни хора от старчески дом.Сега погледнах статистиката и само Британия,Испания,Франция и Италия бройката е 100 000 души починали.И повече от половината са от старческия домове!!!!!!!!Те не излизат никъде.Та питам аз ,дали не са заразени и да им е помогнато да спрат да дишат ,че да поолекне социалната система.Просто питам ,но не искам отговор.

    Коментиран от #5

  • 2 Опа

    21 20 Отговор
    Ай, и къде е сега Мънгъров? Нека да коментира това, нали иска стаден имунитет!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Coronaviridae

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Опа":

    Иска той, ама май не бърза да се "имунизира" бута младите и по-здравите напред.

    Коментиран от #6

  • 5 fatal bazooka

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Има логика в това което казваш.Много старци брат във Франция😂.На 65 години се мислят за младежи.
  • 6 Опа

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Coronaviridae":

    Тарикат, кандидат за ТВ звезда ама (недай се боже) ако тука нещо се обърка каква точно отговорност ще пое той? Ще си подаде оставка, кво ли? А мойте родители да гният в гроба а? Същото важи и за Щаба. Едно нещо направиха като хората и до тук
  • 7 Gen Gurko

    8 2 Отговор
    Не мисля, че му се е разминало на сламенорошавия. Мислеше че ще получи индулгенция за умишленото пускане на епидемията на воля. Няма да получи, а ако се реализира наистина още по-лошия вариант, не ми се мисли. Че имам и позанатии приятели там и започнах да се притеснявам не на шега. Между другото днес по улуците непрекъснато се разминавам с нагли орки. Ще видим какво ще стане и дали ще трябва да се организираме да се защитим.
  • 8 Ковит

    11 6 Отговор
    Г- н Петков спрете вече с тези апокалиптични заглавия за Великобритания. Живея в Лондон и мога да ви уверя че не е толкова страшно.
    Испания е много по-малка по население от Англия и случаите там са повече. И при тях не всички случаи в старчески домове са отразени.
    Също не всички тези случаи на починали възрастни хора са от Коронавируса. Има много други причини да почине човек на 95 години.
    Данните които изнасяте в БГ пресата са подвеждащи и неточни.
    Спрете да промивате мозъците на Българите.
    За последните 2 седмици кризата се овладя и починалите намалят всеки ден.
  • 9 Българан Европейски

    3 3 Отговор
    Борката ще го обесят на лондонския мост, ако раздели данните на Англия от тези на Шотландия. Ама смее ли да признае, че изби 82%.
  • 10 хитлер

    2 2 Отговор
    ква великобритания бе те само мингяни.
  • 11 Loli

    2 0 Отговор
    Ковит е прав в коментара си ! И аз живея в Лондон и съм възмутена също от " новините" , които пускате от Бг сайтове !
    Тук хората са видимо спокойни , няма карантина , а Препоръки за да си останем вкъщи !
    Но за разлика от някои държави - тук службите реагираха веднага .
    На всички , които са ПЛАЩАЛИ данъци в предишни години , им се отпуснаха помощи и всички , които работят на договор , получават 80 % от заплатите си от последния си работодател !
    Срещу нас живее жена инвалид - всеки ден си издват служителки , екипирани с маски и ръкавици , те си ги обслужват без проблем !
    Плюс това всеки възрастен човек с заболяване има устройство на което с бутон подава сигнал , ако не се чувства добре , след което Службата се свързва с човека и на мига се взимат мерки дали да се изпрати екип. Имат 24 ч връзка с Служба за грижи за възрастни хора !
    Така , че в Лондон всичко си е ок за ситуацията с пандемията и никой не протестира , че му плащат и си седи вкъщи !
    Само укриващите данъци са недоволни , но това важи за всички хора по света ! За това и в Бг е такъв вой
    Да не дава Господ да стигаме само до Болници !
    Всичко друго се купува , само Здраве - НЕ !
  • 12 Нерегистрир@н

    0 0 Отговор
    Ковит. Подкрепям. Тук психоза, братко. И да си нормален ще полудееш.
    Ковит и сие, пишете ни за Лондон, че нашите са сериозни и малко приказливи. Лондон, българи да сте ни живи и здрави и да почерпите, имате си момченце, здраво, родено днес в Лондон на Борис Джонстън и годеницата му.
  • 13 Mery

    1 0 Отговор
    Пълни дивотии в статията горе..
    То ако така умират хората тук във Великобритания....до петък острова ще е необитаем 🤣 .Кой разрешава подобни статии?😡
  • 14 Rosen

    1 0 Отговор
    Англия плаща и то за много голямо съжаление ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА ЗА ТОВА ЧЕ ИЗБРАХА БОРИС ДЖОНСЪН ЗА ПРЕМИЕР НА АНГЛИЯ.УБЕДЕН СЪМ,АКО АНГЛИЯ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА МАРТ БЕШЕ ЗАПОЧНАЛ С КАРАНТИНАТА,НО ТАКА ЧЕ НАВЪН ЖИВА ДУША ДА НЯМА, ТОГАВА ЖЕРТВИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУСА ЩЯХА ДЕСЕТОРНО ПО МАЛКО.ПРИМЕРНО СЕГА АКО СА 21000 ЖЕРТВИ НА КОРОНА ВИРУСА,ТО ПРИ МНОГА СТРОГА КАРАНТИНА ЖЕРТВИТЕ ЩЯХА ДА СА МАКСИМУМ 2000 ДУШИ ПОЧИНАЛИТЕ ОТ КОВИД19.ЕТО ЗАТОВА ЦЯЛА АНГЛИЯ ТРЯБВА ДА НАКАРА БОРИС ДЖОНСЪН ДА ПОЕМЕ ВИНАТА СИ И ДА ПЛАТИ КРЪВНИНА ЗА ТЕЗИ ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА.ДОРИ ПОВЕЧЕ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА.ЗАРАДИ НЕГО ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА НАПУСНАХА ТОЗИ СВЯТ.ЗАРАДИ ГЛУПАВОТО МУ СТАДИЙЕН ИМУНИТЕТ.ТАКА АНГЛИЯ ЩЯЛО ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА.ДА НАИСТИНА СЕ СПРАВИ В КАВИЧКИ,ПОНЕЖЕ БУКВАЛНО ВИЛНЕЕ И БУШУВА КОРОНА ВИРУСА В АНГЛИЯ.А ТОВА ЗНАЧИ ОЩЕ ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА ЩЕ СА ЖЕРТВИ ОТ КОРОНА ВИРУСА.АЗ НАВРЕМЕТО ОЩЕ ПИСАХ,КОГАТО В АНГЛИЯ НА ПРЪСТИ БРОЯХА ЖЕРТВИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУСА.ЩЕ СА ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА КОРОНА ВИРУСА,АКО НЕЗАБАВНО НЕ СЕ ПОСТАВИ ПОД КАРАНТИНА ЦЯЛА АНГЛИЯ.НО БОРИС ДЖОНСЪН МИСЛЕШЕ САМО ЗА ИКОНОМИКАТА НА АНГЛИЯ,А НЕ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ В АНГЛИЯ.ЕТО ЗАТОВА СЕГА ИКОНОМИКАТА СПРЯ И ЗАЕДНО С ИКОНОМИКАТА НА АНГЛИЯ ТОЗИ СВЯТ НАПУСНАХА ПОНЕ 20000ДУШИ И ТО ЗАРАДИ БОРИС ДЖОНСЪН.ТОЙ Е ВИНОВЕН И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ВЕРОЯТНО ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.ПО СТРОГО НАКАЗАНИЕ НЯМА ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА БОРИС ДЖОНСЪН.НО ГРАЖДАНИ НА АНГЛИЯ ВИЕ СТЕ САМИ ВИНОВНИ,ЩОМ СТЕ ИЗБРАЛ