28 Април, 2020 19:26 3 823 11

Коронавирус или негов вариант? Болни деца във Великобритания

  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • великобритания

Националната здравна служба на Острова предупреждава за нова симптоматика у болни деца, която прилича на КОВИД-19

Коронавирус или негов вариант? Болни деца във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висока температура, задух, стомашно-чревни разстройства: Националната здравна служба във Великобритания предупреждава за нова симптоматика у болни деца, която прилича на КОВИД-19.

Британските лекари от системата на Националната здравна служба NHS са предупредени да следят за появата на рядка, но опасна реакция при болни деца, която може да е свързана с коронавируса, съобщава БиБиСи. Службата е изпратила спешно предупреждение до всички лични лекари, че отделенията за интензивно лечение в Лондон и в други части на Обединеното кралство напоследък лекуват тежко болни деца с необичайни симптоми, най-вече многосистемно възпаление и грипоподобни симптоми.

Британските медии пишат, че при въпросните болни деца са констатирани още случаи на висока температура, ниско кръвно налягане, задух и стомашно-чревни проблеми като болки в корема, повръщане и разстройство. Съобщава се и за деца с възпаление на сърдечния мускул и необичайна кръвна картина. Тестовете за КОВИД-19 при някои от децата са положителни.

Според NHS, засега не е ясно колко деца в цялата страна показват такава симптоматика. Службата уточнява, че към момента са ѝ известни по-малко от 20 случая на лекувани в клиника деца с подобни симптоми. Германският вестник „Ди Велт“ се обърнал към NHS със запитване по въпроса, но досега още не е получил отговор.

Експертите припомнят, че по принцип децата като възрастова група са най-слабо засегнати от коронавируса. Според специалистката по детски болести Назима Патан от Кеймбридж, за подобни случаи има съобщения от Испания и Италия. Пред БиБиСи тя казва още: „Но като цяло децата изглежда са по-издръжливи на сериозна белодробна инфекция в резултат от заразяване с коронавирус, а броят на приетите в интензивните отделения е относително малък.“

Специалистите все още не са наясно дали констатираната симптоматика има връзка с КОВИД-19.

Специализираното издание „Health Service Journal" пише, че това е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    18 6 Отговор
    Цирка продължава, аз ще се правя че ви вярвам
  • 2 Кутьо

    5 15 Отговор
    Предимно тролове драскат в коментарите. Факти, пада ви нивото със статии подадени ви от агитационния отдел на Позитано.

    Коментиран от #4, #5, #11

  • 3 fatal bazooka

    11 2 Отговор
    Това вече е тъжна новина.Всичко започва да става много объркващо с този грип😳.Сега и по-децата започна ,скоро ще се върнат на училище 😰...........?Побъркаха ни вече ,кое вярно кое не ......един господ знае ама и той не е сигурен.
  • 4 Рошко

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кутьо":

    Кутьо отивай да се котиш
  • 5 Еврогей

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кутьо":

    Мутьо, отивай до Козяк да получиш новите опорки!
  • 6 Така е

    9 1 Отговор
    И деца могат да боледуват тежко. Но не толкова масово като възрастните. Причината е в начина на действие на този вирус и участието на брадикинин в патогенезата. ПОЗДРАВИ НА МАНГЪРОВ.
  • 7 Потрес

    3 1 Отговор
    Това бяха оригиналните първоначални симптоми. За който помни де...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нова

    6 1 Отговор
    80 години гледахме филми за ядрена зима след сблъсък между де. сили, гледахме как живеят в бункери и беше зрелищно защото не вярвахме, че ще бъде допуснат ядрен сблъсък.Сега ни докараха да желаем да се скрием в пещерите, за да предпазим децата си.
  • 10 HohoBoho

    4 2 Отговор
    А нашествие на извънземни не се ли очаква,
    защото с тоя зомби-апокалипсис взе да става досадно?
  • 11 блиц

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кутьо":

    Търсим такива като тебе да ни вдигнат нивото !