29 Април, 2020 07:51 1 771 4

САЩ обмислят тестване на пътниците в самолетите от рискови райони

  • сащ-
  • самолет-
  • тест-
  • ковид-19

Белият дом работи с авиокомпаниите по реализацията на този план

САЩ обмислят тестване на пътниците в самолетите от рискови райони - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати обмислят да въведат тестване за пътниците от самолетите, които пристигат от страни с голям брой заразени с коронавирус.

„Разглеждаме идеята да го правим за международните полети, които пристигат от силно заразени райони. Както знаете, Бразилия отива в тази категория. Ще обсъдим въпроса в много скоро време и доста сериозно“.

Тръмп каза, че администрацията работи с авиокомпаниите по реализацията на този план.

По-рано президентът разговаря с губернатора на Флорида Рон Де Сантис, който изрази загриженост по повод ситуацията в Бразилия и други силно засегнати райони, които имат сериозни връзки с щата. Губернаторът обясни, че е дал идеята на Тръмп авиокомпаниите да проверяват пътниците преди да се качат на самолетите за Флорида.

Междувременно бразилските власти съобщиха, че починалите в резултат на коронавируса в страната надхвърлят 5 хиляди. Жертвите през последните 24 часа са 474, като това е своеобразен рекорд за страната, а общо заразените са над 71 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Н стоименов

    3 1 Отговор
    Бай Дончо пий си белината и не се занимавай с глупости
  • 2 Анонимен

    3 0 Отговор
    Ами най-рисковата държава вече са те. Какво ще тестват?
  • 3 Кински

    3 0 Отговор
    Тука кога ?отдавна трябваше да се прави или просто няма тестове за Covid .на един милион 6000 тествани в БГ.в Германия само по 700 хиляди за седмица.или пак чакаме да дарят некой тест
  • 4 Ема

    1 0 Отговор
    Сетили се... Американците се оказаха най-неадекватните в света.