Last news in Fakti

29 Април, 2020 11:46 2 478 6

Албанският премиер: Ще се върнем към нормалния живот след 2 години

  • албания-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • мерки-
  • еди рама

Животът няма да се нормализира, ако не бъде създадена ваксина

Албанският премиер: Ще се върнем към нормалния живот след 2 години - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че завръщането към нормалния живот ще се случи чак тогава, когато е разработена ваксина. Това може да отнеме до две или три години, пише Albanian Daily News.

В изявление пред албанската телевизия, Рама заяви, че единственият начин нещата да се нормализират, е да бъде разработена и разпространена ваксина. "Ще поживеем още две или три години с риска да се заразим", каза той.

Що се отнася до смекчаването на мерките за борба с вируса в Албания, Рама каза, че това ще се случи в идните седмици, когато ще бъде позволено пътуването между градовете, но все още не може да бъде уточнена дата. Той допълни, че зоните с нисък риск вече постепенно биват отваряни и ще бъдат последвани и от други места до края на седмицата, предаде агенция "Фокус". Рама допълни, че фризьорските салони, баровете, моловете и ресторантите са много опасни що се отнася до риска от разпространението на вируса.

Отварянето на тези локации ще трябва да бъде внимателно обмислено и това няма да стане скоро, по думите на премиера. В зависимост от ситуацията, правителството може да обмисли да отпусне и трети пакет от финансови помощи за бизнеса, който не може да се справи с последиците от пандемията. По отношение на образованието, Рама заяви, че 98% от студентите и учениците посещават онлайн занятия и това е база за образователна реформа, според която образованието ще може да се провежда по радиото и телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще илияди

    10 0 Отговор
    Ние след като навърши пълнолетие на Башицата унукът..
  • 2 майтапчийски

    13 0 Отговор
    поредния психо
  • 3 Гей Билтс

    7 0 Отговор
    Приятелю Еди, за вас и за българяните ще са първите бройки от прототипа на ваксината, пък кой прескочи трапа после.
  • 4 майтапчийски

    5 1 Отговор
    албанците ли бяха с хилядите бункери?
  • 5 Townboy

    2 5 Отговор
    Прав е човекът, но тук сте се събрале само фенове на мангъра и плюете наред.
  • 6 ха ха

    1 0 Отговор
    На времето имаше един виц за албанския реотан, та тоя напълно го потвърждава! То бива раболепие и подмазване на господарите си ама това граничи с пълен фарс! Аз бих попитал що пък точно две години, що не направо десет или пък дорде си жив и ако може на същия пост?