Last news in Fakti

30 Април, 2020 07:32 2 918 21

Covid-19 - край на най-дългия период на икономически растеж в САЩ

  • сащ-
  • икономика-
  • доналд тръмп

Американската икономика се е свила с годишен темп от 4,8 процента през първото тримесечие на тази година

Covid-19 - край на най-дългия период на икономически растеж в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Американската икономика се е свила с годишен темп от 4,8 процента през първото тримесечие на тази година. Причината за най-големия срив от времето на Голямата депресия е блокирането на голяма част от страната заради разпространението на новия коронавирус.

Спадът слага край на най-дългия период на икономически растеж в американската история, продължил едно десетилетие.

В първите два месеца и половина показателите не будеха притеснения, но след като през март Covid-19 удари страната барове, ресторанти и магазини трябваше внезапно да затворят врати и десетки милиони американци се наложи да останат по домовете си в опит за намаляване разпространението на смъртоносния вирус.

Новите данни за брутния вътрешен продукт идват на фона на информации за над 26 милиона, които са подали заявления за помощ за безработица.

Според анкета на NPR-PBS Newshour-Marist половината от американците са се сблъскали с финансови предизвикателства следствие на пандемията.

50 процента казват, че те или представители на същото домакинство са останали без работа или с намалено работно време, заради коронавируса. Само преди месец 18 процента са посочили, че са били в подобна ситуация.

Пандемията оказва по-лошо влияние на тези, които са най-уязвимите - малцинствата, тези без висше образование и изкарващите по-малко от 50 хиляди долара на година.

Според същото проучване американците смятат, че техният губернатор върши по-добра работа от президента за справяне с коронавируса и икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ Мозък

    35 0 Отговор
    Страшната икономика, със 80 трилиона дълг

    Коментиран от #3

  • 2 Ха ха ха ха ха ха

    36 2 Отговор
    Икономически какво 🤣🤣🤣🤣
    Ако за вас иконом.растеж е печатането на пари без покритие дори откъм хартия,задлъжняла държава до уши към кой ли не,избиване на стотици хиляди невинни хора по света,манипулации на суверенни държави и престъпни сделки на държавно ниво зад което виииинаги грейва името на цру...ако на това му викате икономически растеж,вашето да е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бай икономисто

    28 1 Отговор
    Американската икономика се е свила с 25% , а не с 4,8%. Ще ядат дървото.

    Коментиран от #21

  • 5 Това е положението

    16 0 Отговор
    Рецесия !
  • 6 С две думи

    27 1 Отговор
    Икономината на САЩ е на изкуствено дишане от години-и само един грип може да я съсипе.Толкова е крехка разликата между стабилност и фалит-че нарастващата безработица може да срине тази"най-силна" икономика само за няколко дни.И тогава ще видим реалито-че фючърси,акции,спотове и т.н... са само в услуга на едрият капитал.И тези виртуални пари няма да нахранят милионите американци.Просто защото икономиката на САЩ е балон в който постоянно се наливат пари които са без никаква стойност.И това не може да продължава вечно-
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Към посолството на фащ!

    14 1 Отговор
    А растеж на нови бисери от вселенския разум-жълтия полуидиот на фащ ще има ли ?
    Че стана малко скучно.
    Просто го оставете да говори без да го прекъсвате.Предостатъчно е 🤣
  • 10 Ай стига бе

    18 0 Отговор
    Я каква соросоидна тишина тук.Ако инфото беше за Русия-да бяха обесили Путин сто пъти...
  • 11 слаботоков

    18 0 Отговор
    Икономическия растеж на Фащ се дължи на водене на следната политика: Воини,разграбване природни ресурси на други държави, налагане санкции на други държави, намеса в политиката на суверени държави, и т. н. Затова и в конституцията на Фащ се казва:" Всеки които нарушава интересите на Америка е неин враг!" Най-големите озурпатори,терористи и престъпници са Фащ!!!!! Всяка една държава има народ, култура, политика и суверенитет!!!! И никой не е длъжен да се съобразява със скапаните кравари!!!
  • 12 слаботоков

    10 0 Отговор
    Икономическия растеж на Фащ се дължи на водене на следната политика: Воини,разграбване природни ресурси на други държави, налагане санкции на други държави, намеса в политиката на суверени държави, и т. н. Затова и в конституцията на Фащ се казва:" Всеки които нарушава интересите на Америка е неин враг!" Най-големите озурпатори,терористи и престъпници са Фащ!!!!! Всяка една държава има народ, култура, политика и суверенитет!!!! И никой не е длъжен да се съобразява със скапаните кравари!!!
  • 13 Коментар

    11 0 Отговор
    К'ъв икономически растеж ви гони бе?
    Принтираш си валута без покритие, после я раздаваш на простолюдието, те харчат кат разпрани и на резултата му викаш икономически растеж???
    По-скоро икономическото надуване на балон беше предпазено от спукване, чрез коронавируса!!!

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Xxx

    2 9 Отговор
    Да не пропусним и факта, че това е краят и на Русия изобщо като държава, а и като нация!! Лeкaрcтвoтo ce кaзвa Циклoн Б-CC-20 и ce рaзпръcквa c микрo-нaнoдрoнoвe нaд Ню Йoрк, Лoндoн, Пaриж и Мocквa зa ''лeчeниe'' нa aмeрикaнцитe и руcнaцитe, и зa дa cтaнaт нeфaшиcти, a и зa дa cи пoмaгaт взaимнo кaтo прeз втoрaтa cвeтoвнa вoйнa:):)

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Но за сметка на това

    5 0 Отговор
    Борсите се върнаха към върховете си😂😂😂😂напомпани отново от виртуални трилиони😂😂😂
  • 18 po-znaesht

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коментар":

    И забравяте НАЙ-ВАЖНОТО! ЧЕ В САЩ ОТДАВНА НЕ ПОЛЗВАТ ИСТИНСКИ ПАРИ,А ВИРТУАЛНИ-ЧЕКОВЕ,КРЕДИТНИ КАРТИ,АКЦИИ/ДАВАНИ КАТО БОНУСИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ../И Т.Н!!А ХАРТИЕНИТЕ ДОЛАРИ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!! И ,затова чрез сила, борсови машиназции и протекции се поддържа "авторитета"на парите им!!
  • 19 Кокорчо🙄

    3 1 Отговор
    Печатането на трилиона долари на поразия, без покритие, на това ли му викат икономически растеж, да не се чупила някоя машина на ротшилд, че им е паднал икономическия растеж
  • 20 професор Зубов

    3 2 Отговор
    Любопитно . Джейн Дифенс съобщава за някакви много мистериозни тестове ,в които е участвал Илон Мъск и са преминали успешно
    Най вероятно става дума ,за проекта на Никола Тесла " Лъч на смъртта " , но той сега има друго име . И е завършен от Мъск.
    Уж тетрадките на Тесла били в Сърбия ,уж били в Русия . А те са били през цялото време в САЩ .

    В бункера на маленкий Пу се е разнесла страшна воня
  • 21 някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай икономисто":

    ми наштш самолети га ще ги зглобят .....с тая криза и на вересия няма да искат