Last news in Fakti

30 Април, 2020 07:47 8 455 22

Пробив! Лекарство ускорява с 31% възстановяването от Covid-19

  • лекарство-
  • ковид-19-
  • ремдесивир

Ремдесивир може да се окаже основа за създаване на още по-ефективен лек срещу заразата

Пробив! Лекарство ускорява с 31% възстановяването от Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Водещият здравен експерт в Съединените щати обяви, че антивирусното лекарство Ремдесивир е ефективно при пациенти с усложнения вследствие на Covid-19.

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести Антъни Фаучи се позова на мащабно изследване, обхванало 1 063 пациенти. Част от тях са получавали плацебо, което е позволило на изследователите да установят ефекта от медикамента върху останалите пациенти:

"Данните показват, че Ремдесивир има ясно изразен, значим позитивен ефект, който се изразява в скъсяване на времето за възстановяване. Това е от голямо значение! Времето за възстановяване на пациентите с ремдесивир е 11 дни, сравнено с 15 дни."

Според американския експерт Ремдесивир може да се окаже основа за създаване на още по-ефективен лек срещу Covid-19: "Въпреки че 31% с подобрение не е като 100 процента, те са показателни за нещо много важно. Това доказва, че този вирус може да бъде блокиран с лекарство."

По-рано в сряда списание "Лансет" разпространи резултатите от тест на Ремдесивир при 237 пациенти в Ухан. Това изследване не показа позитивен ефект от лекарството. Антъни Фаучи изтъкна, че това проучване "не е адекватно", но призна, че изводите за ефекта от ремдесивир не са окончателни и предстоят още проучвания.

Здравният съветник на американският президент увери, че много скоро регулаторните органи ще позволят прилагане на ремдесивир на най-тежко болните. Масовото пускане на пазара ще изисква повече време.

Надеждата за лек срещу пандемията доведе до ръст с над 2% на основните борсови индекси в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    19 6 Отговор
    България закъснява в прилагането на кръвна плазма при COV-19!
  • 2 цикълът на живота и смъртта

    7 15 Отговор
    Няма лек срещу вирусите. Или оцеляваш сам, ако имаш още работа за вършене на тая Земя, или умираш и заминаваш в Преизподнята. То затова ги има в природата тея вируси, иначе щяхме да сме безсмъртни. Господ си знае работата, а ние сме само част от конвейра на живота.

    Коментиран от #3

  • 3 Миг 29

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "цикълът на живота и смъртта":

    Ей я си пий хапчетата! Аман от психичноболни.. 2 дена вкъщи и изперкахте всички
  • 4 претоплена манджа

    15 0 Отговор
    анатолка, това лекарство отдавна е създадено, известно, и се използва. Положителните му резултати срещу ''новия''вирус също са известни отдавна. Язък за голямото ти заглавие
  • 5 Аноним

    12 0 Отговор
    Лекарството е преболедуване
  • 6 оня с коня

    2 6 Отговор
    Не могат тия да майсторят каквито лекарства им хрумне БЕЗ ЗАПОВЕД на Путин!А той издаде такава САМО И ЕДИНСТВЕНО на Руските Учени да създадат Ваксина против Вируса.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    6 3 Отговор
    Ха ха япончетата да чакат резултати от фавипиравир от краварите, ще бъдат същите като за хлороквина, ще им кажат, че не става 😂 . Не че на тях им трябва толкова, колкото на краварите де.
  • 9 Бил ГейТс

    2 4 Отговор
    Истината е в разработваната от нас ваксина
  • 10 Xxx

    2 1 Отговор
    Лекарството се казва Циклон Б-СС-20 и се разпръсква с микро-нанодронове над Ню Йорк, Лондон, Париж и Москва за ''лечение'' на американците и руснаците, и за да станат нефашисти, а и за да си помагат взаимно като през втората световна война:):)
  • 11 английски бъркоч

    7 1 Отговор
    Китайците отрекоха ползата от това лекарство. Плюс това давало много странични ефекти.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 гжгж

    1 0 Отговор
    Лекарството е с хиалуронова киселина.......

    Коментиран от #15

  • 13 5ко

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "английски бъркоч":

    Значи задължително да се прилага на бил гейТС и всички членове на шайката му. Неколкократно!
  • 14 питащ

    5 0 Отговор
    япония ни дари успешно тестван фавипиравир, щаба нищо не казва с какво се лекуват нашите болни, кое дава резултат и кое не , само статистика !!
  • 15 комик

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гжгж":

    хах, тая хиалуронова киселина вече я слагат на всяка манджа
  • 16 "Ремдизевир"

    7 1 Отговор
    Само преди 6 дни на сайта на СЗО се появи информация доклад чернова от изследването на въпросния препарат в която накратко се казва, че ефекта е разочароващ, дрмек "не върши работа"! Публикацията бързо, бързо беше свалена !? Защо ли ми се струва, че някой много иска да го пробута ?
  • 17 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "английски бъркоч":

    Веднага след като изолираха вируса, секвенираха генома му и го класифицираха, китайците направиха скрининг на известните лекарства и дадоха списък на всички, които биха могли да се използват. След това излезе и статия в Nature с тестове върху клетъчни култури с фавипиравир, хлороквин и ремдесивир. И трите препарата показаха резултати. Блестяща работа на китайците. Както писах много пъти, ако не бяха китайците, либелрастите още щяха да пишат случаите на този вирус на грипа и електронните цигари. Ремдесивир е експериментално лекарство и беше нормално китайците да ползват фавипиравир и хлороквин. Като показаха и резултати, ама без плацебо 😂 В Южна Корея работиха само с хлороквин ,заради обтегнатите отношения с Япония и също показаха резултати, които видиш ли краварите не признават, обаче и французите показаха такива резултати. Всъщност с експерименталното ремдесивир, в зоопарка в момента експериментират върху краварите 😂 при положение, че хлороквин и фавипиравир са минали тестове отдавна.

    Коментиран от #18

  • 18 питащ

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    китайците са тествали ремдесивир-а на около 300 болни и неса доволни от резултатите, така че много шум за нищо !!

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "питащ":

    Официално съм виждал статията за Авиган и Арабидол. Може да е правено и експериментално лечение с ремдесивир, но като цяло в Китай ползваха основно Авиган и хлороквинови или хидроксихлороквинови препарати. Както писах, тези препарати са минали вече клинични изпитвания за странични ефекти. Много "разсъждават" джендърите и то за пари основно. От Южна Корея, като не искат комунистите от Китай (които са номер едно в lifesciences всъщност и китайци изнасят целия рисърч у зоопарка), казаха просто и ясно,че ранната диагностика и прилагане на лечение (те ползваха Плакинил ) спасяват човешки животи. Резултатите: 58 млн население, 247 смъртни случая, плато и не само - тенденциозен спад. В допълнение това беше втората страна сбласкала се с пандемията. К'во има да коментираме.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Д-р Тръмп Менгеле

    6 3 Отговор
    Няма по-ефективно лекарство срещу коронавируса от интравенозното приемане на белина!
  • 22 бабаяга

    0 1 Отговор
    Защо не добавиха малко колоидно сребро, още известни антивирусни медикаменти? Моно терапия не е ефикасна против почти всички вируси.