Last news in Fakti

30 Април, 2020 08:15 3 101 19

Австрия: Под 100 заразени с Covid-19 дневно, Курц защити политиката си

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • карантина

Канцлерът Себастиан Курц попадна във фокуса на скандал заради умишлено всяване на паника

Австрия: Под 100 заразени с Covid-19 дневно, Курц защити политиката си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно под 100 на ден, похвали се канцлерът Себастиан Курц, който попадна във фокуса на скандал заради умишлено всяване на паника. Вчера канцлерът защити поведението си.

От протокол от заседание на кризисния щаб в средата на март става ясно, че правителството във Виена съзнателно е насаждало страх, защото австрийците не са приемали предупрежденията за новия коронавирус сериозно. „Надвиснали опасности не се замитат под килима, а се споделят“, категоричен е Курц.

„Правилно беше да изострим чувствителността на хората. Резултатите потвърждават, че сме били прави - слава Богу, благодарение на рестрикциите и на гражданите не позволихме у нас да се повтори ситуацията в Италия и се справяме значително по-добре от много други европейски държави“, похвали се канцлерът. А заместникът му Вернер Коглер от Зелените, коалиционен партньор на консерваторите на Курц, припомни:

„Към онзи момент в Австрия все още не знаехме, че военни конвои карат ковчези от Бергамо на юг, защото в Ломбардия вече нямаше място. Това не са легенди. Това е истината“.

Канцлерът и вицеканцлерът представиха подробностите на „втората фаза“ от управлението на кризата - поетапното отваряне на икономиката въз основа на ненарастващ брой Covid инфекции в страната.

„Започваме възстановяването на Австрия след драматични ограничения и загуби. Става дума за три нива - облекчаване на ситуацията за хората и за бизнеса с цел създаване на работни места, и създаване на условия за нови инвестиции“, обясни Коглер, а Курц защити решението на Австрия да сключи двустранни спогодби със съседните си страни за отваряне на туристическия бизнес.

„Целта трябва да бъде да се предпазим от заразата и да ограничим броя на болните, но и да си върнем свободите. А това включва възможността свободно да пътуваме в държави, които гарантират сигурност“, заяви Себастиан Курц.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    2 15 Отговор
    Пуснете ги тия тъпити да си заразят дами ще се крият после като и в България пуснете говедата да се разхождат и търгуват

    Коментиран от #18

  • 2 Ха ха ха ха ха ха

    3 23 Отговор
    Под 100 заразени НА ДЕН в държава
    по-малка от Бг.и тоя седнал да се хвали ?
    Под 10 на ден,ок.
    Похвали се като ти е кеф,но да имаш новозаразени хора всеки ден близо до цифрата 100 и да пелтечиш за връщане на свободи....абсолютно дърпане на дявола за опашката !

    Коментиран от #5, #13, #14, #15

  • 3 Курц е видел от боко

    3 5 Отговор
    Как сам си измисля бройките с кафето сутрин.
  • 4 Абе

    15 6 Отговор
    Курц да идва да ни управлява нас, може ли?
  • 5 Госあ

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Е как ше е по малка, като е 9 млн, а България 7 ? Но е близка наистина, с тая разлика, че е светска държава а България- не. Затова имат и повече заразени и смъртни случая, но като цяло нищо общо с останалите. Браво на Курц ,Браво на щаба!
  • 6 Бай Кольо

    6 12 Отговор
    При еднакъв брой на населението с България по 100 на ден и го смятат за успех, при нас са по 50 на ден и троловете плюят по цял ден щаба и правителството че не се справят,

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Госあ

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Кольо":

    бай кольо, специално за заразените, там са повече щото ги диагностицират бе душа. Както казах, освен това Австрия е светска държава за разлика от наш'та дупка дето само гастарбайтери сноват от време на време.

    Коментиран от #9

  • 8 Тест

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Кольо":

    И по колко теста правят?
  • 9 Бай Кольо

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Да ти кажа и там тестовете не са масови, но дори и да правят повече от нас ок, но жертвите там са 580 а при нас 54 Факт неоспорим

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Кольо":

    Факта за смъртните случаи е неоспорим, но колко хора от цял свят ходят в Австрия, колко в България? Иначе, пак казвам, евала на Курц и на щаба в България. Въпреки, че мерките в България не бяха достатъчно строги.
  • 11 Тест

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Кольо":

    Как ще разтълкуваш тогава този факт. За Бургаска област 1починал, онкоболен заразен при лечение в София. Три самоубили се жени само в град Бургас за 20дни.
  • 12 Рошко

    2 1 Отговор
    Той ако е попаднал, и стигне до съд,то нашите тука трябва да ги избесим,хората откачиха че и взеха да се самоубиват
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Денис

    1 0 Отговор
    Пандемия? 7 млрд. - 200 000хил починали
  • 18 Варна-залцбург

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Тъп си ти галфон прос, с промит мозък, СелЕндкрин.ЗАтоваса 100 години пред нас и ще бъдат, овчар.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.