Last news in Fakti

30 Април, 2020 13:50 5 643 13

Коронавирус: Добри новини от Испания

  • испания-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • болест

Испания е на второ място в света по брой заразени

Коронавирус: Добри новини от Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малък брой смъртни случаи сред заразените с новия коронавирус от шест седмици насам е регистриран през последното денонощие в Испания - починали са 268 инфектирани с COVID-19, съобщи здравното министерство, цитирано от ТАСС.

Общият брой жертви на вируса в страната достига 24 543 души при 213 435 потвърдени случая. През изтеклото денонощие са открити нови 1309 болни. Оздравелите са общо 112 050, през последните 24 часа - 3103.

Испания е сред страните, които са най-силно пострадали от пандемията. В страната е обявена повишена готовност - режим, ограничаващ движението на хора. Затворени са кафетата, баровете, учебните заведения, спортните зали и други подобни обекти.

Планът на правителството за постепенно смекчаване на ограниченията до края на юни предвижда първо да отворят врати малките ресторантчета, доставящи храна за вкъщи. При благоприятно развитие от 11 май ще работят и малките магазини, терасите на заведенията за обществено хранене, хотелите и музеите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    5 10 Отговор
    А от Русия добри новини кога? Добре че Решеткин лъже, иначе руснаците ша Фърлят камъни.
  • 2 за пред камерите

    4 4 Отговор
    Добре де, тия кревати що са все празни?

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Браво бе

    7 9 Отговор
    там как при 268 починали за денонощие мислят за отхлабване на мерките а тук при 55 за близо два месеца все ги затягат...?
  • 4 Испания

    3 0 Отговор
    спорвд официалните данни е е една от страните, които се справя най - добре. Великобритания има с 60 хиляди по-малко заразени, а повече починали от тях, както и Франция. Испания, Италия и Германия имат по 30хиляди теста на 1 млн. Англия и Франция по 7 хиляди!!! Англия няма никъви оздравели!!! А инаще голямо биене в гърдите
    И МЕЖДУ ДРУГОТО ЗАЩО ИЗТРИХТЕ СТАТИЯТА ЗА КППта И 30ЛВ?????
    ? https://fakti.bg/bulgaria/470056-koronavirus-korupciata-po-kpp-tata-na-sofia-se-vihri
  • 5 хоп троп чучуле

    2 3 Отговор
    ххха кой лъже ? В worldometers пише ,че има най-много жертви за последното денонощие от 11 дни на сам !
  • 6 Обективен

    2 1 Отговор
    Имам един прост въпрос... Сега в Испания има ли кпп-та между градовете и разрешени ли са разходките в парковете и сред природата?

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Тая снимка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "за пред камерите":

    е примерна не е от Испания плюс това е уж полева болница
  • 8 Няма

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    Няма, защото хората са заключени по къщите и КПП се обезмислят, оня ден позволиха на децата да излезнат за пръв път от 6 седмици, не е свободния като тук
  • 9 000.Тия бяха подготвени за още хора

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "за пред камерите":

    Но за радост не ги ползваха.Това е снимка от февруари когато започнаха да правят полеви болници дори тая снимка не е от Испания, защото всичко в полевите болници е бяло с нови матраци дебели по 50 см. Незнам от коя държава от третия свят са взели снимката
  • 10 000

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    Има КПП за да не идват от други населени места. Не че смеят но по празниците се опитаха Мадрид на юруш бяха тръгнали към вторите си домове, но полицията ги върна. В Испания хората неспазващи карантина са рядкост, защото ще им олекне джоба
  • 11 Испания

    2 1 Отговор
    До Юли месец няма да остават да се излиза спокоимо.тука има прекалено много мерки радватесе че сте в българия
  • 12 Гого

    1 1 Отговор
    В България наистина сте по добре в момента радвайте се.Тук в Испания не само че не работим,ами децата 45 не можеха да се покажат на вън.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.