1 Май, 2020 08:53 1 644 1

Бразилският щат Рио де Жанейро удължи изолацията до 11 май

  • бразилия-
  • рио де жанейро-
  • коронавирус

Пикът на епидемията се очаква в средата на месеца

Бразилският щат Рио де Жанейро удължи изолацията до 11 май - 1

Властите на бразилския щат Рио де Жанейро удължават до 11 май карантината заради коронавируса, предаде Франс прес.

Училищата, университетите, концертните зали, театрите остават затворени. Плажовете се препоръчва да не се посещават. Могат да останат отворени само аптеките, супермаркетите, хлебарниците при спазване на правилата за социална дистанция.

Изолацията беше въведена в края на март в най-засегнатия от епидемията щат в страната. Но в последно време хората започнаха да излизат по плажовете и в парковете, а болниците в щата са препълнени. Пикът на епидемията се очаква в средата на месеца.

В самия град Рио изолацията е удължена до 15 май.
В щата има 794 починали и 8869 заразени. В цяла Бразилия жертвите са 5466, а заразените са 78 162. Според учените тези данни може да се окажат до 15 пъти по-високи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За да могат

    0 0 Отговор
    да правят това, което им препоръчва СЗО в една следваща статия.