Last news in Fakti

1 Май, 2020 13:09 4 833 36

Русия отчита пореден черен рекорд на случаи с коронавирус

  • русия-
  • коронавирус-
  • путин-
  • рекорд-
  • мишустин

В петък, ден след като премиерът на страната Михаил Мишустин обяви, че е диагностициран с коронавирус и временно се оттегля, за да се възстанови, Русия отчете поредно рекордно покачване на броя на потвърдените случаи на заразата за денонощие. Това предаде Reuters.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия се увеличи със 7 933 и сега възлиза на 114 431, съобщи руският кризисен център за борба с болестта, добавяйки, че през последните 24 часа са починали 96 души, диагностицирани с Covid-19. Това повишава жертвите на заразата до 1 169.

В четвъртък министър-председателят Мишустин е съобщил на президента Владимир Путин, че направеният му тест за коронавирус е дал положителен резултат и ще се самоизолира. Неговата длъжност временно ще изпълнява първият вицепремиер Андрей Белоусов.

Мишустин, който беше един от основните координатори в борбата с болестта, е и първия високопоставен руски служител, който публично обяви, че има коронавирус.

Епидемията в Русия започна по-бавно от колкото в много други страни. Въпреки това, броят на заразените започна рязко да се увеличава през последния месец, като в четвъртък мина 100 000.

Въпреки че Русия вече е една от държавите с най-много случаи на коронавирус, починалите от болестта са далеч по-малко от колкото в най-тежко засегнатите страни.

Путин предупреди, че пикът на епидемията все още не е настъпил, а властите заявиха, че може да има нов скок в броя на заразените, ако населението не спазва ограничителните мерки по време на дългите официални празници в началото на май.

Най-голямата в света държава по територия е под карантина, след като Путин обяви затварянето на повечето публични места в края на март. Той и кабинетът провеждат дистанционни срещи, за да избегнат контакт.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Р Рад

    52 34 Отговор
    Кремъл оплеска работата. Заради тях руснаците живеят в мизерия и мрат. Ненакрадоха се !

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Кутьо

    26 18 Отговор

    До коментар #1 от "Р Рад":

    Днес Мишустин коронясал, утре някой друг да нахлупи короната дето се вика
  • 3 По официални данни

    17 34 Отговор
    за периода 29-30.04.2020 в САЩ - + 30000 нови носители и + 2500 нови жертви... Поредният бял ден там. Да продължават така и през следващите 100 дни. И още малко данни за САЩ - 30% от носителите в света живеят там, 25% от починалите в света са живели там. Честито!

    Коментиран от #9, #13, #26, #31

  • 4 JEFF

    32 25 Отговор
    Те не знаят колко са реално жертвите от каквото и да било, та камо ли от някакъв си вирус. Имат толкова много степи и тайги, в които се хранят основно с дивеч и отпадък , там няма дори телефон, не са чували за интернет, най-нормално е да не са чували и за вирус.

    Коментиран от #11, #33

  • 5 357

    23 26 Отговор

    До коментар #1 от "Р Рад":

    Иска ти се да е така,но си далеч от истината. Ако не вярваш,чети повече руска преса,там за разлика от тук имо много истински медии.
  • 6 Ние сме

    37 26 Отговор
    Благодарни на освободителите ни. Един път ни освободиха от Османската империя, и после 1944 година ни освободиха от Западната. Ако не бяха ни освободили от Западната щяхме да сме в най лошият случай като гърците сега. Пенсионерите ни щяха да вземат мизерните 1 000 евро пенсия и комшиите щяха да идват да им сменят памперсите. Слава на Русия
  • 7 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    24 23 Отговор
    Че то останаха ли хора да отчитат там. Тя работата е ясна щом сложиха втори креват с респиратор в мавзолея. В бункера под Кремъл всеки ден правели вана с формалин на човечето. Да свиква и не се разпадне.

    Коментиран от #8

  • 8 Тя кончината на злото

    14 11 Отговор

    До коментар #7 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    е описана най-добре в коментар Nо.3
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 За Русия не знам

    19 26 Отговор
    ама като гледам последните данни, това вирусче ще съсипе наглосаксонците... Голям кеф!
  • 11 Ало

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "JEFF":

    Явно си паднал от марс.или си трол или не знаеш за какво говори ш
  • 12 Иван Андреев

    13 3 Отговор
    Става въпрос за война с противници ковид19 от една страна и човек от друга страна. Правилно е всички хора да са обединени в тази борба.
    Разединяването ще води към беда.
  • 13 да ти кажа

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "По официални данни":

    Човече! грипа, не може да те влоши повече

    Коментиран от #14

  • 14 И аз да ти кажа

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "да ти кажа":

    Започни отново от първи клас! Съветът ми е безплатен.
  • 15 Rado

    20 7 Отговор
    Русофил в потрес, до преди седмица твърдящ, че нямало такъв вирус.
  • 16 ПЕНКО

    2 11 Отговор
    СРАВНЕНИЕТО ЗА : ТЕРИТОРИЯ ЗА КОНТРОЛ; НАСЕЛЕНИЕ ;ЗАРАЗЕНИ И ПОЧИНАЛИ МЕЖДУ РУСИЯ И ДРУГИТЕ "ОГНИЩА " -МОЖЕТЕ ДАНАПРАВИТЕ САМИ - НА БАЗАТА НА ПОЧИНАЛИТЕ ВЪВ ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА !!! ДЪЛЪГ Е ПЪТЯ АЛЕКСАНДРЕ ДО -"САШО ДИКОВ-ПЛЮНКАТА "!!!!!!!!!
  • 17 Рашо

    10 2 Отговор
    Това е опит за преврат.в Кремъл са проникнали соросоиди.да се разстрелят немедлено
  • 18 Не може да бъде

    25 7 Отговор
    Путен нали заповяда да издялат ваксина срещу вируса. Пак ще има наказани.
  • 19 Руски пияница

    21 13 Отговор
    Няма страшно, другари, броят на болните от коронавирус в русия е нищожен благодарение на 8-те ваксини и 7-те лекарства, които единствена в света русия има. Ето, нашият премиер-слънце умишлено се зарази с вируса, за да участва лично в разработването на деветата ваксина и в това няма нищо странно, защото ако нашите управници не дават личен пример, то тогава кой. Спомняте ли си когато нашият цар-слънце путя се появи с жълтия костюм? С това той искаше да даде личен пример как руския народ трябва да се предпазва от К-19, за съжаление обаче костюмът е американски и няма как всеки руски гражданин да бъде снабден с такъв. Американците имат много хубави неща, но са скръндзи и не си дават костюмите, но путя е обещал, че поне за олигархията и политическия елит ще има по един такъв, защото няма ли ги олигархията и поритическия елит, то и русия няма да я има.
  • 20 Ердоан

    10 7 Отговор
    Няма да се плашите, ще помогнем и на руснаците. И на тях ще пратим консумативи и респиратори както изпратихме на половината свят.
  • 21 Путиноидите са злобни безмозъчни червеи

    24 12 Отговор
    Най-естественото състояние на глупавия некадърник е да е русофил и фен на текущия московски цар.Съдбата на безсловесен роб, биещ чело в нозете на божествения господар го устройва. Носи му прехрана и покрив над главата. Нормално за азиатската изостаналост.
    В по-развитите и по-богати общества,като нашето, за подобни екземпляри има клинични пътеки, социални грижи, домове за хора с увреждания и незаслужени пенсии. Те как се отблагодаряват? Вместо поне нещо полезно да свършат, примерно да почистят зад блока, те наскачали по сайтовете и бълват ли бълват омраза, простащина и национален нихилизъм. Мразят България сякаш не ги е правил баща им пиян и пребивал майка им.
    Затова е прав големия руски философ, изследовател и познавач, който казва:
    "Най-страшното падение и низост за човешката личност е да е глупав русофил.".

    Коментиран от #23

  • 22 А пък

    5 3 Отговор
    Тука цензурата и сервилитета на тази,, медийка"е
    потресающ!

    Коментиран от #34

  • 23 Връл червен комунист

    10 13 Отговор

    До коментар #21 от "Путиноидите са злобни безмозъчни червеи":

    Смешни брътвежи на един евроаналгитик и лумпен! Хахаха...
  • 24 Путинофил

    10 5 Отговор
    Води ни другарю Путин към нови рекорди!
  • 25 НИСКА СМЪРТНОСТ

    5 5 Отговор
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО, 7000 ЗАРАЗЕНИ ЗА ЕДИН ДЕН И 100 УМРЕЛИ В РАША! ПО СТАТИСТИКА 300 УМИРАТ ОТ АЛКОХОЛИЗЪМ НА ДЕН И АКО СА И С КО-19 СТАВА ТАНТО ЗА КУКУРИГО.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "По официални данни":

    Руснаците питат САЩ дали си спомнят, че бяха съюзници през втората световна война, а САЩ питат Русия дали си спомня, че САЩ ги спасиха от Хитлер?? Да възможно е САЩ да си спомнят това, въпреки, че вече съжаляват, но това няма как да стане преди Русия да отиде на кино! Трябвa нaиcтинa дa cи c ocнoвнo oбрaзoвaниe aкo нe мoжeш дa изчиcлиш зa 1 минутa, чe Руcия щe нacтигнe и зaдминe CAЩ пo брoя нa зaрaзeнитe и cмъртни cлучaи тoчнo cлeд 17 дни и 1 чac, a икнoмикaтa и e върнaтa нaзaд дo нивoтo нa 1949 гoдинa. Нe изхвърляйтe мacкитe зaщoтo идвa втoрaтa вълнa!

    Коментиран от #32, #36

  • 32 Дедо Ванчо

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    На Нострадамус ли се правиш, или на баба Ванга? 🤔
  • 33 Голем смях

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "JEFF":

    Те в големите градове нямат канализация и водопровод ти искаш в тайгата да има интернет.То телевизия и електричество няма .Зимно време спят с кравата в една стая за да се топлят.Тези ,които имат крава де.А половината са в землянки ,че е по-топло и се правят лесно.Направо дивотия от всякъде.
  • 34 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "А пък":

    Така е
  • 35 8357

    0 0 Отговор
    едно интересно видео: https://www.youtube.com/watch?v=NetcxmBMkv4
  • 36 До сладкия

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    лейтенант от SS, който не знае как се пише името му на български език. Което ни показва, че не знае как се произнася на немски език и ни доказва явно ограничения му възглед за света, който пък още по-явно произлиза от това, че не е успял да завърши и основното си образование. Все пак е интересно, че се опитва да коментира мнението на хора, които според него са само с основно образование, и то при условие, че той няма и такова.Очевадните пропуски в знанията му по история нямат нужда от коментар. Така че - обуй пак потурите и ходи да пасеш овцете. Alles klar, du Depp?