Last news in Fakti

1 Май, 2020 13:23 3 325 12

Времеви интервали за разходки на гражданите в Испания

  • испания-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • пандемия

Досега излизането навън за разходка или за спортуване беше забранено за възрастните

Времеви интервали за разходки на гражданите в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и индивидуално спортуване на гражданите от 2 май, в рамките на смекчаването на ограничителните мерки заради пандемията от коронавируса. Това обяви министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от ТАСС.

Досега излизането навън за разходка или за спортуване беше забранено за възрастните. За децата до 14 години обаче от 26 април са в сила облекчения в мерките - те могат да се разхождат навън по един път на ден, придружавани от един възрастен.

От 0 ч. на 2 май влизат в сила обявените времеви интервали. Така от 6 до 10 ч. и от 20 до 23 ч. ще бъдат разрешени спортуването и разходките за възрастни. От 10 до 12 ч. и от 19 до 20 ч. ще излизат хората над 70 години и тези, които по здравословни причини не могат да се разхождат самостоятелно. От 12 до 19 ч. са разрешени разходките с деца.

Министър Иля подчерта, че това решение е взето, за да бъдат избегнати струпванията на хора, и припомни, че е необходимо да бъде спазвана социална дистанция по време на разходките.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    5 2 Отговор
    И хич няма да се скупчат повече на едно място, отколкото без безумни ограничения. Ама ние си знаем, че правителствата не са се загрижили за здравето ни, а тъкмо обратното - искат да ни убият от глад, стрес, липса на адекватна медицинска помощ, а дори и с коронавируса.
  • 2 JEFF

    7 6 Отговор
    Не мисли много. Всеки спазва правилата в Испания, независимо дали му харесва или не.

    Коментиран от #4, #7, #9

  • 3 Ей лъжец

    5 6 Отговор
    Ананиев, посочи една държава в която да е задължително носенето на маски по улиците. В Испания при 20000 умрели всеки може да се разхожда, но в Тиквония трябва да си куче за да го правиш. Между другото в южна Испания мерки не е имало никакви, а Канарските острови са пълни с туристи.
  • 4 Тиква Барселонска

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "JEFF":

    Добре, че има таквиз наивници като теб та да стоя на власт хаха
  • 5 Юсуффф

    5 1 Отговор
    От цял свят задължителните маски ги има само в БГ .Пак сме №1.
  • 6 JEFF

    4 3 Отговор
    до 4 -Аз живея там , от два месеца не работя, но не мрънкам като теб.
  • 7 Мислещ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "JEFF":

    Това трябваше да е опровержение на казаното от мен ли? Като спазват правилата, това правили ги по-малко идиотски, тоталитарни и контрапродуктивни? Кажи ми как точно по-малко хора ще се заразят, като в кратък интервал излязат всичките, вместо разпределено през цялото време на деня? Точно както у нас с пенсионерския час за пазаруване. Първо ще се сбутат пенсионерите на огромна опашка, после останалите по същия начин. И днес бях свидетел именно на същото.

    Коментиран от #8

  • 8 Вижте

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    всипки българи са разбирачи . Испанците са мега стриктни от компанията, която работя в Германия ме преместиха февруари в Мадрид-смея да твърдя, че Испания е супер десциплина!!!! Светлинни години напред от Бойколенд и да тръгнат назад да вървят хиляди години няма да стигнат на Булгара да ги стигне!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 9 173

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "JEFF":

    Да затова има 800.000 глобени у 7000арестувани даже някой с в затвора.Испанците си спазват защото са страхлив народ. Испания е полицеиска държава

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Силвия Иванова

    4 1 Отговор
    Испанците не са страхлив народ,а са дисциплинирани и отговорни за себе си и другите.Така говорят хора,които не са загубили близки.
  • 12 Оптимист

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вижте":

    Абсолютно си прав, аз вече 16 год. имам възможността да го наблюдавам това тук в Испания, щастлив съм, че си бих камшика навреме от. ко, чиНат@.