Last news in Fakti

1 Май, 2020 14:52 6 908 3

Границите на Австрия остават затворени

  • австрия-
  • коронавирус-
  • граница-
  • карантина

Облекчения на режима са предвидени единствено за сезонните работници, ангажирани в прибиране на реколтата и социалните работници

Границите на Австрия остават затворени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Действието на ограничителната наредба за влизане в Австрия от съседните държави е продължено до 31 май, предава БТА. Това съобщение за медиите бе разпространено от Министерството на здравеопазването, цитирано от Австрийското радио и телевизия.

Облекчения на режима са предвидени единствено за сезонните работници, ангажирани в прибиране на реколтата и социалните работници, които се грижат за възрастни хора по домовете.

Продължава да е в сила правилото, според което лица, влизащи от съседни страни в Австрия, трябва да покажат Пи-Си-Ар тест, който да не е по-стар от четири дни.

Австрийските граждани, които се завръщат в страната, остават под 14-дневна карантина. За да бъде прекъсната, е необходимо да си направят тест, който е отрицателен.

За социалните и сезонните работници, от които Австрия има остра нужда, е допустимо да бъдат транспортирани от други страни с влак или автобус, но при условие, че транспортните средства се движат без междинни спирки. Пристигнали в страната, за пътниците в тях изискванията са както за всички останали.

Сезонните работници могат да пристигат в Австрия със специално чартирани самолети. Тези машини са изключени от забраната за кацане на самолети от някои държави, която също се удължава до 22 май. Забранителният режим се отнася за Китай, Иран, Италия, Швейцария, Франция, Испания, Великобритания, Нидерландия, Русия и Украйна. От днес е разрешено кацането на машини от Южна Корея.

До 31 май се удължава същият ограничителен режим за всички, които пристигат със самолет в Австрия. Това са предимно граждани на Австрия, Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и на лица, които живеят в едно домакинство с тях и имат виза за Австрия.

На граждани от трети страни извън Шенгенското пространство влизането в Австрия по въздушен път е забранено, се казва в документа, цитиран от австрийското радио и телевизия. Изключение правят членове на дипломатическите представителства, служители на международни организации и живеещи в едно домакинство с тях други лица. Разрешено е влизането в държавата по въздушен път и на екипи за оказване на хуманитарна помощ, транзитни пътници и лица, свързани с пренос на товари.

Най-малко до 22 май остават спрени железниците за Италия, Швейцария и Лихтенщайн.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан кайсийката Автомата 🖕😂🖕😂🖕😂🖕

    7 0 Отговор
    Хората открих че земята е квадратна ,луната е триъгълна , а слънцето плоско.
  • 2 ДАаааааа

    9 0 Отговор
    .....имат виза за Австрия.....Нещо изгубени в перода или какво!?
  • 3 Дарко

    3 3 Отговор
    Браво.Да се учат нашите политици от Австрийците .